Svart bjørn gryte



Svart bjørn gryte inneholder 104 Kalorier, 7 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Svart bjørn gryte har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Gluten, Selleri, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Svart bjørn gryte er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere: 8847 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
Ca 1,3kgbjørnekjøtt i terninger
Salt og pepper
0,5tsknust timian
Ca 3,5ssmel
Ca 2,5sssmult
1stk storløk i biter
2stang(stenger)stangselleri med blader
3stkgulrøtter i skiver
1stkgrønn paprika
0,5tsmerian
1tsworcerstershiresaus
2kopp(er)rødvin eller nok til at kjøttet dekkes
1feddhvitløk, presset
2stkbuljongterning, okse
8porsjon(er)poteter




Næringsdeklarasjon for Svart bjørn gryte!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier104.11506.22Kcal
Protein7.6737.29gram
Karbohydrat6.9533.79gram
Kostfiber1.175.69gram
Fett3.8318.62gram
Mettet fett0.401.94gram
Alkohol1.26 %
Salt0.301.45gram
Pris på oppskriftenKr 11.25Kr 54.70Kroner
Hele oppskriften veier3 890 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo26,7 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Dynk kjøttet med salt, pepper, halvparten av timianet og dekk godt med mel.
Smelt fettet i en jerngryte el. Og brun kjøttet på alle sider i flere omganger. Det skal bli fint brunt.
Når alt er brunet, så brunes løk, paprika, gulrot og selleri i samme fettet. Ha kjøttet tilbake i gryten og ha i resten av ingrediensene. Legg på lokk og la det småkoke i 1-1,5 time. Evt ha i mer vann.
Serveres med poteter og en tung rødvin.

Bjørnekjøtt er vanskelig å få tak i og er sjeldent her i norge. Oppskriften brukes og til brunbjørn. Kjøttet kan vannes ut for å dempe smaken.

Merk! Bjørnekjøtt må være gjennomstekt eller kokt pga fare for trikiner.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3029)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-01-05
Oppdatert dato:2003-01-05


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.