Svart bjørn gryte inneholder
104 Kalorier,
7 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Svart bjørn gryte har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Selleri, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Svart bjørn gryte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
8847 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Svart bjørn gryte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 104.11 | 506.22 | Kcal |
Protein | 7.67 | 37.29 | gram |
Karbohydrat | 6.95 | 33.79 | gram |
Kostfiber | 1.17 | 5.69 | gram |
Fett | 3.83 | 18.62 | gram |
Mettet fett | 0.40 | 1.94 | gram |
Alkohol | 1.26 % | | | |
Salt | 0.30 | 1.45 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.25 | Kr 54.70 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 890 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 26,7 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dynk kjøttet med salt, pepper, halvparten av timianet og dekk godt med mel.
Smelt fettet i en jerngryte el. Og brun kjøttet på alle sider i flere omganger. Det skal bli fint brunt.
Når alt er brunet, så brunes løk, paprika, gulrot og selleri i samme fettet. Ha kjøttet tilbake i gryten og ha i resten av ingrediensene.
Legg på lokk og la det småkoke i 1-1,5 time. Evt ha i mer vann.
Serveres med poteter og en tung rødvin.
Bjørnekjøtt er vanskelig å få tak i og er sjeldent her i norge. Oppskriften brukes og til brunbjørn. Kjøttet kan vannes ut for å dempe smaken.
Merk! Bjørnekjøtt må være gjennomstekt eller kokt pga fare for trikiner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 3029)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-01-05
Oppdatert dato:2003-01-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.