10 gode bakte grønnsaker og frukt



Oppdatertdato: 2019-07-19 Tema: Grønnsaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Baking av grønnsaker i stekeovnen eller på grillen, kan bli ett nydelig tilbehør eller en selvstendig rett på bordet. Vi gjør dette av og til med paprika, såkalt Fylt Paprika men flere alternativer finnes. Når man så gratinerer ost over blir det bare helt nydelig. Man varierer rett og slett med hva man putter oppi eller på grønnsaken. En annen variant er jo og å bruke frukt til det samme, men da ikke som gratinert. I tillegg har vi jo bakte poteter.
Lykke til


Fylte paprika med kjøttdeig


Prøv også Fylte paprika med kjøttdeig.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.03.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 finhakket løk
50 g smør
4 store paprika
500 g kjøttdeig
2 ts presset hvitløk
6 finhakkede chilipepper
1/2 ts oregano
1 laurbærblad
1/2 l vann
salt og pepper
2 ts tomatpure
1 ts hakket basilikum
2 store flådde bifftomater
1 boks røde bønner
100 g revet ost


Det er mange varianter av fylte paprika, og her er en av dem. Denne er av det spicy slaget.


Fremgangsmåte

Fyll:
Surr løken. Ha i kjøttdeig og fres den. Ha så i hvitløk, chili, oregano, laurbærblad,vann, salt, pepper, tomatpure og basilikum i og kok opp.
La det småkoke i 30 minutter. Ha i bønner og tomater, smak til med krydder. Ta vekk gryten.

Paprika:
Fjern stilker. Legg de i kokende, saltet vann og la de trekke i 5 minutter.
Kjøl de i kaldt vann. Del parikaene på langd og legg i kjøttblandingen Strø på ost og bak i ovn til osten smelter.
Server.

Hvis det brukes små paprika så tas toppen av og de fylles i toppen.
Det kan og brukes fiske fyll her.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 84,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fylte auberginer (Muskakas)


Prøv også Fylte auberginer (Muskakas).

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.06.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser


2 store auberginer
FYLL:
300 g kjøttdeig av okse eller lam
1 stor løk
3 tomater
1/2 dl olivenolje
TIL GRATINERING:
1 ss smør
3 ss reven parmesan
1/2 ts oregano
salt
pepper
smør eller olivenolje til formen


Virkelig god måte å tilberede auberginer på.


Fremgangsmåte

Fjern stilken på auberginene og del dem en gang på langs, og ta bort kjerner hvis det finnes noen. Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem med litt olje og la dem stå 7-8 minutter i jevn, god varme, 200 C i stekeovnen.

Deretter løsner man fruktkjøttet forsiktig, slik at det blir igjen et 2-3 millimeter tykt skall. Det kjernefrie fruktkjøttet grovhakkes.

Oljen varmes opp i en gryte, og her surrer man grovhakket løk til den blir gyllen klar. Tilsett kjøttet og la blandingen ta farge. Rør om med en gaffel, slik at alt kommer med. Blandingen tilsettes flådde, oppskårne tomater sammen med aubergine-kjøttet. Det hele surres i 5 minutter. Man kan spe med litt vann hvis det er nødvendig, men må ikke bli for utspedd. Smak til med salt og pepper.

Fyllet fordeles deretter i aubergine-skallene, som plasseres side om side i en velsmurt, ildfast form, evt med bakepapir. Dryss reven ost over og legg noen smørklatter på toppen. La formen stå ca 15 minutter i stekeovn ved 225 C. Osten skal da bli flytende og gyllen. Den må ikke bli brun! Hvis osten viser tendens til å få for sterk farge ved gratineringen, kan man dekke til med aluminiumsfolie.
Pynt med persille

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 94,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fylt aubergine


Prøv også Fylt aubergine.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 stor aubergine, delt på langs
salt og pepper etter smak
1/2 kopp olivenolje, fordelt
450 gram italiensk pølse, uten skinn, eller annen krydderpølse
2 fedd hvitløk, hakket
2 ss hakket frisk persille
1/2 kopp hvitvin
2 kopper italienske krydrede brødsmuler
1/2 kopp revet parmesanost

4 porsjoner ris


Interessant rett som smaker godt. Varier fyllet etter hva du har i kjøleskapet. Vi brukte svinekjøttrester. Server med ris.


Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 grader C. Grav ut kjøttet av auberginen, hakkes og tas vare på. Krydre skallene med salt og pepper, og dryss med litt olivenolje, settes til side.
Varm opp 1/4 kopp olivenolje i en stor, dyp stekepanne på middels høy varme. Surr pølseer og hvitløk til pølser er jevnt brune. Rør inn hakket auberginekjøtt. Smak til med persille, salt og pepper. Hell i vinen og kok 5 minutter. Bland inn brødsmuler og 1/4 kopp parmesan ost. Hvis blandingen er tørr, røres i mer olivenolje. Fyll blandingen i aubergine skjellene, og dryss over med gjenværende parmesanost.
Stekes i forvarmet ovn i 30 til 40 minutter, eller til auberginen er mør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 253,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Fylte våragurker.

Fylte våragurker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 slangagurk
1 eple
1 løk
100 g sopp
120 g hvit ost
1 ts god sennep
3 ss lettmajones
1 ts lettrømme
salt og pepper
kruspersille



Fremgangsmåte

Agurkene deles i to. Kjernene skrapes ut og hver halve agurk deles i fire før de legges over i kokende vann ca. 1 minutt. Avkjøles. Finhakket eple, løk og sopp blandes med reven hvit ost, majones og rømme. Smak til med salt og pepper. Fordel "salaten" tilbake i de halve agurkene. Pynt med kruspersille.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 68,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt potet med kylling.

Bakt potet med kylling


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 store bakepoteter
1 bt. vårløk
olje til steking
1 beger crème fraîche
2 ss sennep
1 pk. salatkjøtt av kylling
4 skiver speket kalkunfilet



Fremgangsmåte

I stekeovn ved 220 °C

Bak potetene i ovn ca. 50 minutter.

Fres vårløk lett i panne med olje, tilsett crème fraiche og sennep og la det småkoke til det begynner å tykne. Rør inn salatkjøttet.
Skjær et kryss i potetene. Klem litt på dem og ha i kyllingfyll og speket kalkunfilet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt gratinert squash.

Fylt gratinert squash


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.03.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 ss olje
1 løk, finhakket
2 hvitløkbåter, finhakket
4 squash
100 g frisk sjampinjong i små terninger
½ paprika, finhakket
1 ss tomatpurè
2-3 ss vann
1 ss frisk timian, hakket
salt og kvernet pepper
100 g revet hvitost til gratinering



Fremgangsmåte

Varm oljen i en stekepanne og fres kyllingkjøttdeigen sammen med løk og hvitløk.

Del squashene på langs og grav ut kjernene og noe av kjøttet med en skje. Finhakk squashkjøttet og stek det sammen med kjøttdeigen. Tilsett sjampinjong, paprika, tomatpurè rørt ut i vann og timian. La det hele småkoke til det tykner og smak til med salt og pepper.

Fyll kjøttdeigblandingen i de uthulte squashene og dryss revet ost på toppen. Plasser squashene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i ca 20 minutter til osten begynner å bli gyllen og squashen er myk. Server gjerne med salat og ferskt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 63,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt paprika med tørrfisk og bacon.

Fylt paprika med tørrfisk og bacon


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Kjell Ove Storvik

Ingredienser

300 g tørrfisk, utvannet og renset
100 g bacon
2 stk løk
75 g ris
1 fedd hvitløk
4 stk paprika
5 ss olivenolje
salt og pepper


Hvorfor ikke gjøre middagen litt mer spennende med en nydelige forrett? Fylt paprika med tørrfisk, bacon, hvitløk og ris smaker godt, og er i tillegg sunt.


Fremgangsmåte

Skjær benfri og renset tørrfisk i små biter.
Kok tørrfisk i vann.
Varm olje i en stekepanne og tilsett bacon skåret i terninger og finhakket løk.
Tilsett kokt tørrfisk og nesten ferdig kokt ris. Bland inn hvitløk, salt og pepper og rør godt.
Skjær av toppen på paprika og rens godt innvendig.
Tilsett fyllet i paprikaene og hell over litt olje.
Sett paprika med fyll i en form og stek de i en varm ovn til paprikaene er passe myke.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 158,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt fennikel.

Fylt fennikel


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.05.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Oluf Lorentzen
Bildet er tatt av Oluf Lorentzen

Ingredienser

150 g Primavera di Caravaggio ost (evt. Kan du bruke taleggio)
400 g polpa (knuste tomater)
1 dl varm melk
4 fennikel
1 fint rundstykke
1 eggeplomme
2 eggehviter stivpisket
3 ss extra virgin olivenolje
revet grana padano (evt. Parmesan)
salt og pepper


Primavera di Caravaggio tilfører denne klassiske italienske grønnsaksretten masse smak.


Fremgangsmåte

Kutt rundstykket i grove biter og legg det i en bolle dekket med den varme melken.
Rens fenniklene, del de i to på langs og kok de i 10 minutter. Varm opp oljen og tilsett de finhakkede tomatene, la det koke i ca. 10 minutter før du siler av overflødig væske.

Grav ut innmaten i fenniklene med en skje og hakk det grovt. Klem ut den overflødige melken fra det oppbløtte rundstykket, og bland dette med fennikelkjøttet. Tilsett osten, eggeplomme og stivpisket eggehvite. Smak til med salt og pepper.
Fylles tilbake i de uthulte grønnsakene og fordel tomatene over, ha på revet grana padano ost.
Pakk inn hver enkelt fennikel i bakepapir og bak de i ovnen i ca. 20 minutter på 180 grader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 107,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt paprika med ris og karbonadedeig.

Fylt paprika med ris og karbonadedeig


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.01.2011
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g karbonadedeig
2 dl naturris
1 stk finhakket løk
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts chilipulver
1 stk egg
8 stk små oransje paprika


Små, fylte paprika med ris og karbonadedeig er supre som en del av et tapasbord med sunne retter.


Fremgangsmåte

1. Kok risen som anvist på pakken.
2. Stek karbonadedeig sammen med krydder, løk, hvitløk. Ta det ut av pannen og bland inn egg og ris.
3. Skjær forsiktig toppen av paprikaene og fjern frøene.
4. Fyll kjøttblandingen i paprikaene og sett dem i en ildfast form med åpningen på topp. Press stilken på toppen slik at paprikaen blir lukket. Stek dem midt i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 74,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte rødløk.

Fylte rødløk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 mellomstore rødløk
150 g sjampinjong
1 ss smør /margarin
1 ss kavring /brødsmuler
ca. 1 dl fløte
ca. 1/2 ts salt
ca. 1/2 ts pepper



Fremgangsmåte

1. Rens løkene og skjær av et lokk på toppen.
2. Hul ut løkene ved hjelp av en liten spiss kniv og en teskje. Hakk løkmassen.

3. Rens sjampinjongene og hakk løk og sopp i smør på middels varme. Dryss over brødsmulene og hell over fløten. Smak til med salt og pepper.
La blandingen småputre i ca. 5 minutter. Fordel fyllet i løkene og sett dem i et ildfast fat. Sett i stekeovnen og la løkene steke på 200° C i ca. 25-30 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 82,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3230







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.