10 gode oppskrifter med uer


Oppdatertdato: 2023-02-24 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Uer er festfisk som smaker godt og er fin å tilberede. Den er og fast og fin samtidig som den da er anvendelig til mange forskjellige typer tilberedninger. Fra grillen til stekeovnen. Uer kan bli ganske stor, men min erfaring er noe begrenset og stort sett de små som vi får her i sør innimellom. Uer ser og litt vrien ut å rense/filetere, men kjøp gjerne ferdige fileter som du bruker i oppskriftene.

Annonse



Dampet uer med paprikasaus


Prøv også Dampet uer med paprikasaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2014
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

800 g uerfilet
1 liter vann
2 ts salt

SAUS:
1 stor, rød paprika,
1 løk,
1 ss frisk timian (evt. 1/2 ts tørket),
2 ss smør/margarin,
2 dl god buljong/kraft,
1 dl husholdningsfløte eller kremfløte,
2 ss finhakket gressløk,
1 ts maizena
salt og pepper.

4 porsjoner poteter


Vi brukte frossen uerfilet. Uer er en fast og fin fisk, som er ypperlig kokt.


Fremgangsmåte

Skjær uerfileten i serveringsstykker. Kok opp vann med salt. Legg fisken i og la stykkene trekke/småboble ca. 10 minutter. Sjekk evt om de er gjennomkokt med en spiss kniv.
Rens løk og paprika, skjær i terninger. Surres i smør til løken er blank. Hell på buljong/kraft og smak til med salt og pepper. Rør ut maisenna i fløten og jevn sausen med dette. La den koke opp igjen og tilsett timian og gressløk.
Serveres med kokte poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 60,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Stekt uer


Prøv også Stekt uer.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 15.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

2 uerfileter
2 ss søt soyasaus
1 løk
3 hvitløkfedder
1 kvist stangselleri
1 gulrot
1/2 - 1 kg tomater
frisk chili
havsalt
olivenolje
500 g poteter
75 g smør
4-5 ss melk


Uer er en hvitfisk som kan brukes til det meste. Har mye skjell og tykt skinn. Be gjerne fiskehandleren om å filetere og skrape skinnet.
Smaken er ganske lik andre hvitfisker.


Fremgangsmåte

Filetér og fjern fiskeskjellene fra skinnsiden, skjær filetene opp i porsjonsstykker. Stek eller grill fisken bare fra en side, med skinnsiden ned, til det hvite kjøttet har blitt blankt og skinnet sprøtt. Stryk gjerne litt søt soya i skinnet, la stykkene føle pannen igjen, og server fisken på en potetmos omgitt av god og varm tomat- og chilibasert saus.

Sausen lager du ved å hakke grønnsakene og surre dem i olivenolje til løken er gyllen. Ha i hvitløk og deretter tomat, som du helst bør flå og rense. Chili etter smak. Kok inn sausen til den er rimelig tyktflytende og intens. Korriger gjerne smak med litt sukker og syre med litt balsamico.

Potetmosen lager du ved først å skrelle og skjære potetene i store biter, kok dem møre uten salt, hell av vannet, mos dem, ha i smør, gjør plass til melken i bunnen av kjelen. Gi melken et oppkok, rør den straks inn og tilsett salt etter smak. Dryss litt basilikum eller gressløk over den ferdigstilte retten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Helstekt uerfilet


Prøv også Helstekt uerfilet.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 05.01.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

500 gr uerfilet i ett stykke
2 ss margarin
1 ss salt og pepper

2 porsjoner ris

2 stk gulrot i biter
0,5 løk i strimler
1 stang stilkselleri i biter
2 stk vårløk hakket
2 stk tomater i biter
1 ss margarin
1 dl ferdig tomatsaus med basilikum


Uerfilet er gode saker. Her brukte vi en ganske stor filet og stekte den hel i stekepanna, men man kan og bare brune den i panna og ettersteke den i ovnen. Bildet er bare med kinakål og vårløk, men vi spiste den med ris og tomatgrønnsaker. Men tilbehør her er valgfritt.

Se bilde her med grønnsakene. Ekstra bilde av helstekt uerfilet


Fremgangsmåte

Varm litt margarin i stekepanna. Rens og klapp uerfileten litt sammen. Brun den forsiktig i panna på alle sider. Krydre og skru ned varmen. La den ettersteke ved lavere varme til den er gjennomstekt, ca 10-15 minutter. Tas opp og holdes varm.
Samtidig koker du risen
Varm igjen litt margarin i panna. Ha i gulrot, løk, selleri og vårløk. La de surre til de er myke. Ha i tomater og slik ferdig saus. For eksempel tomatsaus med basilikum og urter er fin. La alt bli varmt.


Raskt næringsinnhold

Denne retten har 106,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Marinert uerfilét i grillrist.

Marinert uerfilét i grillrist


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

4 uerfilét uten skinn og bein
1 dl olivenolje
1 dl sitronsaft
3 ss finhakkede urter, kjørvel, rosepepper, chili
2 ts salt



Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg filétene i marinaden og la dem ligge 10-15 minutter. Grilles i dobbel grillrist.

Ved siden av kan du for eksempel servere potetsalat og en grønnsaksalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 194,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert filet av uer på grillrist.

Marinert filet av uer på grillrist


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.01.2012
Denne retten tar ca 35 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Eksportutvalget for fisk (EFF)

Ingredienser

800 g uerfilet, uten skinn og bein

Marinade
1 dl olivenolje
1 dl sitron
3 ss urter, friske
kjørvel
rosépepper
chili, rød
2 ts salt

Tilbehør
potetsalat
blandet salat


En fin sommerdag og grilling går hånd i hånd. Med uerfilet i hjemmelaget marinade på grillrist får du det perfekte måltid for både liten og stor.


Fremgangsmåte

Finhakk urter og bland sammen med resten av ingrediensene til marinaden.
Del ueren i fire like stykker og legg i marinaden. La dem ligge 10-15 minutter.
Grill fisken i dobbel grillrist i noen minutter på hver side til den er gjennomstekt.
Ved siden av kan du for eksempel servere potetsalat og en grønnsaksalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinnstekt uer med riskaker.

Skinnstekt uer med riskaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.04.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

800 g uerfilet med skinn
olje eller smør til steking
salt og pepper

Riskaker:
2 dl aborioris
1 ss hakket sjalottløk
1 ss olivenolje
¼ dl hvitvin
noen tråder safran
5 dl grønnsakbuljong
2 ss pinjekjerner
2 ss hakkede soltørkede tomater
¾ dl revet Parmesanost
hvetemel
salt og pepper

Grønnsaker:
500 g grønnsaker f. eks fennikel, asparges eller en blanding av sukkererter, gulrot og squash

Appelsinsmørsaus:
2 dl presset appelsinsaft
4 dl god fiskekraft
1 ts grov sennep
3 ss kaldt usaltet smør
sitronsaft
kajenne
salt og pepper




Fremgangsmåte

Riskakene:
La safrantrådene trekke i hvitvinen.
Surr løk og ris i olivenolje til alt er godt blandet og løken myk. Tilsett hvitvinen med safrantrådene og la det koke nesten inn. Tilsett grønnsakkraften, litt om gangen.
Kok inn og fortsett å tilsette væske til risen er mør, men fortsatt har tyggemotstand.
Rist pinjekjernene på tørr panne og ha dem i risen sammen med soltørkede tomater og Parmesanost.
Smak til med salt og pepper.
Nå er risottoen ferdig og kan brukes som tilbehør. Eller la risottoen avkjøle litt. Form runde litt flate kaker, vend dem i hvetemel og stek dem raskt i varm olje.

Stek uerfiletene i smør eller olje og dryss med salt og pepper.
Skjær fennikelen i tynne båter og del de andre grønnsaker i passende biter.
Kok grønnsakene i lettsaltet vann, pass på at de fortsatt har tyggemotstand.

Appelsinsmørsaus:
Kok fiskekraft, sennep og appelsinjuice inn til det halve.
Pisk inn smør.
Smak til med salt, pepper, sitron og kajenne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 90,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt filet av uer.

Ovnsbakt filet av uer


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.04.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Bent Raanes & Sara C. Sørensen

Ingredienser

800 g uerfilet, uten skinn og bein
2 ss olje

Grønnsakslasagne
1 stk gulrot
100 g kålrot
1 stk paprika, rød
1 stk løk
2 ss smør
2 dl hvitvin, tørr
3 dl matfløte
2 ss maisennajevner, lys
1 ss gurkemeie
1 dl ost
2 stk egg
13 stk lasagneplater
salt og pepper

Gressløkpesto
2 bunt gressløk, frisk
2 ss pinjekjerner
1 ss parmesanost
1 fedd hvitløk
1,5 dl olivenolje
salt og pepper


Bak ueren i ovnen, og lag din egen grønnsakslasagne mens fisken gjør seg ferdig. En rett som garantert vil imponere gjestene. Anrett på varme tallerkener.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader C.

Grønnsakslasagne:
Surr grønnsakene i smør sammen med gurkemeie i 1—2 minutter. Hell på hvitvin og la den koke inn.
Tilsett fløte og melk, kok opp og jevn sausen med maisenna. Rør inn ost og ett egg om gangen.
Smak stuingen til med salt og pepper.
Kle en brødform med bakepapir og legg i lasagneplater og grønnsakstuing lagvis.
Underste lag skal være lasagneplater, og øverste lag stuing. tek lasagnen i ovn til den er fast. La den hvile i ca. 10 min før den skjæres i snipper eller stikkes ut i sirkler.

Gressløkpesto:
Bland alt unntatt oljen til pestoen i food-processor og finhakk det. Spe med oljen til en fyldig saus.
Del fisken i fire like stykker.
Pensle fisken med olje og dryss på salt og pepper.
Bak den midt i ovnen til den er gjennomstekt, men ikke tørr, det tar ca 8-10 minutter.
Anrett fisken på varme tallerkener.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,19.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Filet av uer med asiatisk krydder.

Filet av uer med asiatisk krydder


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.01.2012
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Eksportutvalget for fisk (EFF)

Ingredienser

800 g uerfilet, med skinn
3 ts ingefær, frisk
2 ts korianderfrø
2 ss lime
2 ts sesamolje
olivenolje

Tilbehør
ris
gulrot
purre


En asiatisk inspirert rett med filet av uer, frisk ingefær, koriander og limejuice pirrer smaksløkene, og passer perfekt til en festlig anledning.


Fremgangsmåte

Uer har mange og store skjell som sitter godt fast. Slik blir du enkelt kvitt dem:

Kok opp ganske lite vann i en stekepanne, bare så mye at bunnen er dekket.
Skjær noen snitt i skinnet på fisken, men pass på ikke å skjære i fisken. Legg fileten med skinnsiden ned i det kokende vannet i 10-15 sekunder. Ta fisken opp og skrap av skjellene. Tørk fisken godt.
Riv ingefæren og bland den med korianderfrø, limejuice, salt og sesamolje og fordel det over kjøttsiden av fiskefiletene.
Dekk dem til og sett dem i kjøleskap i 30 minutter.
Varm oljen til steking og legg i fiskefiletene med skinnsiden ned. Stek fisken på skinnsiden til skinnet er brunt og sprøtt og fisken så vidt gjennomstekt. Fisken skal ikke snus.
Server uerfiletene med ris og smørdampede strimler av gulrot og purre.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 153,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettsaltet uer.

Lettsaltet uer


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.04.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Espen Grønli

Ingredienser

800 g lettsaltet uer
vann

Gulrotstuing
4 gulrøtter i biter
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl lettmelk
1/2 ts salt
muskatnøtt


En tradisjonell norsk rett med lettsaltet uer og hjemmelaget gulrotstuing gir assosiasjoner til bestemors kjøkken. Lett og mager mat som lages i en fei.


Fremgangsmåte

Skjær fisken i serveringsstykker.
Kok opp vann og legg i fisken.
La den trekke til kjøttet løsner fra beina, 8 - 10 minutter.
Server fisken med kokte poteter og gulrotstuing.

Gulrotstuing
Kok gulrøttene til stuingen.
Lag en hvit saus av hvetemel, smør og melk.
Smak til med salt og muskatnøtt.
Bland de kokte gulrotbitene med sausen.

Alternativt tilbehør:
Kokte grønnsaker og hvit saus eller eggesmør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 88,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet marinert uer.

Grillet marinert uer


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.04.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Ragge Strand

Ingredienser

800 g uerfilet, uten skinn og bein

Marinade
3 ss bladpersille
0,5 stk chili, rød
1 dl olivenolje
1 dl sitronsaft
1 ts rosépepper
2 ts salt

Tilbehør
blandet salat
rødløk


Uer egner seg veldig godt på grillen. I denne oppskriften marinerer du den med dine favoritturter, og setter spiss med chili. Sterke smaker er nemlig perfekt til uer.


Fremgangsmåte

Finhakk bladpersille og chili og bland sammen med resten av ingrediensene til marinaden.
Del uer i serveringsstykker og la dem ligge 15 minutter i marinaden. La marinaden renne godt av, og pensle uerstykkene med litt olje.
Grill uerstykkene i dobbel grillrist i ca. 2-3 minutter på hver side.
Server grillet uer med salat og rødløk skåret i ringer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 154 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3380



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.