Uer er festfisk som smaker godt og er fin å tilberede. Den er og fast og fin samtidig som den da er anvendelig til mange forskjellige typer tilberedninger. Fra grillen til stekeovnen. Uer kan bli ganske stor, men min erfaring er noe begrenset og stort sett de små som vi får her i sør innimellom. Uer ser og litt vrien ut å rense/filetere, men kjøp gjerne ferdige fileter som du bruker i oppskriftene.
Dampet uer med paprikasaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.05.2014Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
800 g uerfilet
1 liter vann
2 ts salt
SAUS:
1 stor, rød paprika,
1 løk,
1 ss frisk timian (evt. 1/2 ts tørket),
2 ss smør/margarin,
2 dl god buljong/kraft,
1 dl husholdningsfløte eller kremfløte,
2 ss finhakket gressløk,
1 ts maizena
salt og pepper.
4 porsjoner poteter
Vi brukte frossen uerfilet. Uer er en fast og fin fisk, som er ypperlig kokt.Fremgangsmåte
Skjær uerfileten i serveringsstykker. Kok opp vann med salt. Legg fisken i og la stykkene trekke/småboble ca. 10 minutter. Sjekk evt om de er gjennomkokt med en spiss kniv.
Rens løk og paprika, skjær i terninger. Surres i smør til løken er blank. Hell på buljong/kraft og smak til med salt og pepper. Rør ut maisenna i fløten og jevn sausen med dette. La den koke opp igjen og tilsett timian og gressløk.
Serveres med kokte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
60,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekt uer
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
15.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
2 uerfileter
2 ss søt soyasaus
1 løk
3 hvitløkfedder
1 kvist stangselleri
1 gulrot
1/2 - 1 kg tomater
frisk chili
havsalt
olivenolje
500 g poteter
75 g smør
4-5 ss melk
Uer er en hvitfisk som kan brukes til det meste. Har mye skjell og tykt skinn. Be gjerne fiskehandleren om å filetere og skrape skinnet.
Smaken er ganske lik andre hvitfisker.Fremgangsmåte
Filetér og fjern fiskeskjellene fra skinnsiden, skjær filetene opp i porsjonsstykker. Stek eller grill fisken bare fra en side, med skinnsiden ned, til det hvite kjøttet har blitt blankt og skinnet sprøtt. Stryk gjerne litt søt soya i skinnet, la stykkene føle pannen igjen, og server fisken på en potetmos omgitt av god og varm tomat- og chilibasert saus.
Sausen lager du ved å hakke grønnsakene og surre dem i olivenolje til løken er gyllen. Ha i hvitløk og deretter tomat, som du helst bør flå og rense. Chili etter smak. Kok inn sausen til den er rimelig tyktflytende og intens. Korriger gjerne smak med litt sukker og syre med litt balsamico.
Potetmosen lager du ved først å skrelle og skjære potetene i store biter, kok dem møre uten salt, hell av vannet, mos dem, ha i smør, gjør plass til melken i bunnen av kjelen. Gi melken et oppkok, rør den straks inn og tilsett salt etter smak. Dryss litt basilikum eller gressløk over den ferdigstilte retten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
73,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Helstekt uerfilet
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
05.01.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
500 gr uerfilet i ett stykke
2 ss margarin
1 ss salt og pepper
2 porsjoner ris
2 stk gulrot i biter
0,5 løk i strimler
1 stang stilkselleri i biter
2 stk vårløk hakket
2 stk tomater i biter
1 ss margarin
1 dl ferdig tomatsaus med basilikum
Uerfilet er gode saker. Her brukte vi en ganske stor filet og stekte den hel i stekepanna, men man kan og bare brune den i panna og ettersteke den i ovnen. Bildet er bare med kinakål og vårløk, men vi spiste den med ris og tomatgrønnsaker. Men tilbehør her er valgfritt.
Se bilde her med grønnsakene. Ekstra bilde av helstekt uerfilet Fremgangsmåte
Varm litt margarin i stekepanna. Rens og klapp uerfileten litt sammen. Brun den forsiktig i panna på alle sider. Krydre og skru ned varmen. La den ettersteke ved lavere varme til den er gjennomstekt, ca 10-15 minutter. Tas opp og holdes varm.
Samtidig koker du risen
Varm igjen litt margarin i panna. Ha i gulrot, løk, selleri og vårløk. La de surre til de er myke. Ha i tomater og slik ferdig saus. For eksempel tomatsaus med basilikum og urter er fin. La alt bli varmt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Marinert uerfilét i grillrist
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
4 uerfilét uten skinn og bein
1 dl olivenolje
1 dl sitronsaft
3 ss finhakkede urter, kjørvel, rosepepper, chili
2 ts salt
Fremgangsmåte
Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg filétene i marinaden og la dem ligge 10-15 minutter. Grilles i dobbel grillrist.
Ved siden av kan du for eksempel servere potetsalat og en grønnsaksalat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
194,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marinert filet av uer på grillrist
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.01.2012Denne retten tar ca
35 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Eksportutvalget for fisk (EFF)Ingredienser
800 g uerfilet, uten skinn og bein
Marinade
1 dl olivenolje
1 dl sitron
3 ss urter, friske
kjørvel
rosépepper
chili, rød
2 ts salt
Tilbehør
potetsalat
blandet salat
En fin sommerdag og grilling går hånd i hånd. Med uerfilet i hjemmelaget marinade på grillrist får du det perfekte måltid for både liten og stor.Fremgangsmåte
Finhakk urter og bland sammen med resten av ingrediensene til marinaden.
Del ueren i fire like stykker og legg i marinaden. La dem ligge 10-15 minutter.
Grill fisken i dobbel grillrist i noen minutter på hver side til den er gjennomstekt.
Ved siden av kan du for eksempel servere potetsalat og en grønnsaksalat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Skinnstekt uer med riskaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.04.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
800 g uerfilet med skinn
olje eller smør til steking
salt og pepper
Riskaker:
2 dl aborioris
1 ss hakket sjalottløk
1 ss olivenolje
¼ dl hvitvin
noen tråder safran
5 dl grønnsakbuljong
2 ss pinjekjerner
2 ss hakkede soltørkede tomater
¾ dl revet Parmesanost
hvetemel
salt og pepper
Grønnsaker:
500 g grønnsaker f. eks fennikel, asparges eller en blanding av sukkererter, gulrot og squash
Appelsinsmørsaus:
2 dl presset appelsinsaft
4 dl god fiskekraft
1 ts grov sennep
3 ss kaldt usaltet smør
sitronsaft
kajenne
salt og pepper
Fremgangsmåte
Riskakene:
La safrantrådene trekke i hvitvinen.
Surr løk og ris i olivenolje til alt er godt blandet og løken myk.
Tilsett hvitvinen med safrantrådene og la det koke nesten inn.
Tilsett grønnsakkraften, litt om gangen.
Kok inn og fortsett å tilsette væske til risen er mør, men fortsatt har tyggemotstand.
Rist pinjekjernene på tørr panne og ha dem i risen sammen med soltørkede tomater og Parmesanost.
Smak til med salt og pepper.
Nå er risottoen ferdig og kan brukes som tilbehør. Eller la risottoen avkjøle litt. Form runde litt flate kaker, vend dem i hvetemel og stek dem raskt i varm olje.
Stek uerfiletene i smør eller olje og dryss med salt og pepper.
Skjær fennikelen i tynne båter og del de andre grønnsaker i passende biter.
Kok grønnsakene i lettsaltet vann, pass på at de fortsatt har tyggemotstand.
Appelsinsmørsaus:
Kok fiskekraft, sennep og appelsinjuice inn til det halve.
Pisk inn smør.
Smak til med salt, pepper, sitron og kajenne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
90,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ovnsbakt filet av uer
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.04.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Bent Raanes & Sara C. SørensenIngredienser
800 g uerfilet, uten skinn og bein
2 ss olje
Grønnsakslasagne
1 stk gulrot
100 g kålrot
1 stk paprika, rød
1 stk løk
2 ss smør
2 dl hvitvin, tørr
3 dl matfløte
2 ss maisennajevner, lys
1 ss gurkemeie
1 dl ost
2 stk egg
13 stk lasagneplater
salt og pepper
Gressløkpesto
2 bunt gressløk, frisk
2 ss pinjekjerner
1 ss parmesanost
1 fedd hvitløk
1,5 dl olivenolje
salt og pepper
Bak ueren i ovnen, og lag din egen grønnsakslasagne mens fisken gjør seg ferdig. En rett som garantert vil imponere gjestene. Anrett på varme tallerkener.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader C.
Grønnsakslasagne:
Surr grønnsakene i smør sammen med gurkemeie i 1—2 minutter. Hell på hvitvin og la den koke inn.
Tilsett fløte og melk, kok opp og jevn sausen med maisenna. Rør inn ost og ett egg om gangen.
Smak stuingen til med salt og pepper.
Kle en brødform med bakepapir og legg i lasagneplater og grønnsakstuing lagvis.
Underste lag skal være lasagneplater, og øverste lag stuing.
tek lasagnen i ovn til den er fast. La den hvile i ca. 10 min før den skjæres i snipper eller stikkes ut i sirkler.
Gressløkpesto:
Bland alt unntatt oljen til pestoen i food-processor og finhakk det. Spe med oljen til en fyldig saus.
Del fisken i fire like stykker.
Pensle fisken med olje og dryss på salt og pepper.
Bak den midt i ovnen til den er gjennomstekt, men ikke tørr, det tar ca 8-10 minutter.
Anrett fisken på varme tallerkener.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Filet av uer med asiatisk krydder
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.01.2012Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Eksportutvalget for fisk (EFF)Ingredienser
800 g uerfilet, med skinn
3 ts ingefær, frisk
2 ts korianderfrø
2 ss lime
2 ts sesamolje
olivenolje
Tilbehør
ris
gulrot
purre
En asiatisk inspirert rett med filet av uer, frisk ingefær, koriander og limejuice pirrer smaksløkene, og passer perfekt til en festlig anledning.Fremgangsmåte
Uer har mange og store skjell som sitter godt fast. Slik blir du enkelt kvitt dem:
Kok opp ganske lite vann i en stekepanne, bare så mye at bunnen er dekket.
Skjær noen snitt i skinnet på fisken, men pass på ikke å skjære i fisken.
Legg fileten med skinnsiden ned i det kokende vannet i 10-15 sekunder.
Ta fisken opp og skrap av skjellene. Tørk fisken godt.
Riv ingefæren og bland den med korianderfrø, limejuice, salt og sesamolje og fordel det over kjøttsiden av fiskefiletene.
Dekk dem til og sett dem i kjøleskap i 30 minutter.
Varm oljen til steking og legg i fiskefiletene med skinnsiden ned.
Stek fisken på skinnsiden til skinnet er brunt og sprøtt og fisken så vidt gjennomstekt. Fisken skal ikke snus.
Server uerfiletene med ris og smørdampede strimler av gulrot og purre.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
153,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lettsaltet uer
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.04.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Espen GrønliIngredienser
800 g lettsaltet uer
vann
Gulrotstuing
4 gulrøtter i biter
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl lettmelk
1/2 ts salt
muskatnøtt
En tradisjonell norsk rett med lettsaltet uer og hjemmelaget gulrotstuing gir assosiasjoner til bestemors kjøkken. Lett og mager mat som lages i en fei.Fremgangsmåte
Skjær fisken i serveringsstykker.
Kok opp vann og legg i fisken.
La den trekke til kjøttet løsner fra beina, 8 - 10 minutter.
Server fisken med kokte poteter og gulrotstuing.
Gulrotstuing
Kok gulrøttene til stuingen.
Lag en hvit saus av hvetemel, smør og melk.
Smak til med salt og muskatnøtt.
Bland de kokte gulrotbitene med sausen.
Alternativt tilbehør:
Kokte grønnsaker og hvit saus eller eggesmør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
88,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet marinert uer
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.04.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Ragge StrandIngredienser
800 g uerfilet, uten skinn og bein
Marinade
3 ss bladpersille
0,5 stk chili, rød
1 dl olivenolje
1 dl sitronsaft
1 ts rosépepper
2 ts salt
Tilbehør
blandet salat
rødløk
Uer egner seg veldig godt på grillen. I denne oppskriften marinerer du den med dine favoritturter, og setter spiss med chili. Sterke smaker er nemlig perfekt til uer.Fremgangsmåte
Finhakk bladpersille og chili og bland sammen med resten av ingrediensene til marinaden.
Del uer i serveringsstykker og la dem ligge 15 minutter i marinaden.
La marinaden renne godt av, og pensle uerstykkene med litt olje.
Grill uerstykkene i dobbel grillrist i ca. 2-3 minutter på hver side.
Server grillet uer med salat og rødløk skåret i ringer.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
154 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3380