Fotograf:
Matoppskrift.no
Uer er en hvirfisk som kan brukes til det meste. Har mye skjell og tykt skinn. Be gjerne fiskehandleren om å filetere og skrape skinnet.
Smaken er ganske lik andre hvitfisker. Oppskriften inneholder
73 Kalorier,
6 g Karbo,
3 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Selleri, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt uer er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt uer!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 72.96 | 686.19 | Kcal |
Protein | 2.88 | 27.09 | gram |
Karbohydrat | 6.31 | 59.35 | gram |
Kostfiber | 1.36 | 12.79 | gram |
Fett | 3.72 | 34.99 | gram |
Mettet fett | 2.18 | 20.50 | gram |
Salt | 0.32 | 3.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.37 | Kr 31.69 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 881 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,59 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Filetér og fjern fiskeskjellene fra skinnsiden, skjær filetene opp i porsjonsstykker. Stek eller grill fisken bare fra en side, med skinnsiden ned, til det hvite kjøttet har blitt blankt og skinnet sprøtt. Stryk gjerne litt søt soya i skinnet, la stykkene føle pannen igjen, og server fisken på en potetmos omgitt av god og varm tomat- og chilibasert saus.
Sausen lager du ved å hakke grønnsakene og surre dem i olivenolje til løken er gyllen. Ha i hvitløk og deretter tomat, som du helst bør flå og rense. Chili etter smak. Kok inn sausen til den er rimelig tyktflytende og intens. Korriger gjerne smak med litt sukker og syre med litt balsamico.
Potetmosen lager du ved først å skrelle og skjære potetene i store biter, kok dem møre uten salt, hell av vannet, mos dem, ha i smør, gjør plass til melken i bunnen av kjelen. Gi melken et oppkok, rør den straks inn og tilsett salt etter smak. Dryss litt basilikum eller gressløk over den ferdigstilte retten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4 poeng fra 7 lesere
Lesere:
24189 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11814)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-15
Oppdatert dato:2013-12-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift