Fotograf:
Alf Börjesson
En asiatisk inspirert rett med filet av uer, frisk ingefær, koriander og limejuice pirrer smaksløkene, og passer perfekt til en festlig anledning. Oppskriften inneholder
115 Kalorier,
13 g Karbo,
10 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Uer med asiatisk krydder er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2541 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Uer med asiatisk krydder!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 114.70 | 448.22 | Kcal |
Protein | 10.23 | 39.98 | gram |
Karbohydrat | 12.94 | 50.57 | gram |
Kostfiber | 1.11 | 4.34 | gram |
Fett | 2.20 | 8.60 | gram |
Mettet fett | 0.36 | 1.41 | gram |
Salt | 0.16 | 0.61 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.53 | Kr 21.61 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 563 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 45,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Uer har mange og store skjell som sitter godt fast. Slik blir du enkelt kvitt dem:
Kok opp ganske lite vann i en stekepanne, bare så mye at bunnen er dekket.
Skjær noen snitt i skinnet på fisken, men pass på ikke å skjære i fisken.
Legg fileten med skinnsiden ned i det kokende vannet i 10-15 sekunder.
Ta fisken opp og skrap av skjellene. Tørk fisken godt.
Riv ingefæren og bland den med korianderfrø, limejuice, salt og sesamolje og fordel det over kjøttsiden av fiskefiletene.
Dekk dem til og sett dem i kjøleskap i 30 minutter.
Varm oljen til steking og legg i fiskefiletene med skinnsiden ned.
Stek fisken på skinnsiden til skinnet er brunt og sprøtt og fisken så vidt gjennomstekt. Fisken skal ikke snus.
Server uerfiletene med ris og smørdampede strimler av gulrot og purre.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29476)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-18
Oppdatert dato:2013-04-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift