11 lavkalori julekaker


Oppdatertdato: 2019-12-15 Tema: Julekaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Jeg har her samlet 11 kjente og ukjente julesmåkaker med litt lavere kaloriinnhold. Flere av disse er kjente, men noen som sikkert er ukjente. Når jeg ser over mine julekaker på nettsidene så varierer kaloriinnholdet fra rundt 200 kcal pr 100 gr til opp mot 600 kcal pr 100 gram. Dette er ganske stort spenn og man kan faktisk spare veldig mye på kalorier her uten å forsake julesmakene.
De mest kaloririke er jo ofte de med mye sjokolade, sukker og smør. Men og smultkaker kan bli tunge om de er saftige av smult. Men på flere av disse er utregning av kalorier litt vrient da mengden smult er vanskelig å beregne. I noen tilfeller har jeg satt at fett andelen på en for eksempel ferdig smultring er ca 5-10% av totalvekten, og så beregnet ut fra det. Men på andre har jeg ikke gjort noe. Men her er utvalgte med kalorier og annet næringsinnhold.




Danske epleskiver til jul


Prøv også Danske epleskiver til jul.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.11.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

100 g smør
5 dl hvetemel
4 ss Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
5 ts bakepulver
3 dl melk
3 eggeplommer
Revet skall av 1/2 ubehandlet sitron
3 eggehviter
Smeltet smør til å pensle munkepannen med, melis til å pudre over og et godt syltetøy til å dyppe dem i.


Vakre munker som smaker aller best nystekte! Danske epleskiver er verdenskjent og hører til på danske kakebodr til jul. Det merkelige er at de ikke inneholder epler.


Fremgangsmåte

Smelt smøret, og avkjøl det litt.
Bland alle de tørre ingrediensene. Rør inn melk, eggeplommer, smeltet smør og revet sitronskall. Visp eggehvitene til et fast skum, og vend dem forsiktig ned i røren.
Varm en munkepanne, og pensle den med litt smeltet smør.
Ha i en klatt røre slik at det nesten fyller fordypningene i pannen. Snu dem halvt rundt, og stek videre til de er ferdigstekte. Tips: Bruk et grillspyd eller en gaffel.
Legg de ferdige epleskivene på en tallerken med melis.
Sikt over rikelig med melis når alle er ferdigstekte, dypp dem i et godt syltetøy – og nyt!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 273,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Julemakroner 2


Prøv også Julemakroner 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2012
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Makroner
2 poser (100 g) Dr. Oetker Hakkede Mandler
200 g melis
3 eggehviter str. M/L (romtempererte)
50 g sukker
Konditorfarge

Sjokoladefyll
1 pose Dr. Oetker KakeMousse med Sjokoladesmak
2,5 dl lettmelk
(Evt. ½ ts peppermyntearoma)

Jordbærfyll
1 pose Dr. Oetker KakeMousse med Jordbærsmak
2,5 dl lettmelk
(Evt. 1 ss gløggessens)



Fremgangsmåte

Makroner:
Mal mandler til de er helt finmalt og bland med melis. Eggehvitene må ha romtemperatur. La dem derfor stå et par timer på kjøkkenbenken før bruk. Pisk eggehvitene luftige, nesten stive, tilsett sukker og pisk til hvitene er helt stive.
Vend/skjær mandelsukkeret i eggehvitene og slå samtidig litt av luften ut av hvitene, inntil massen er blandet.
Vend til sist rød eller grønn konditorfarge i makronmassen. Tilpass mengden av konditorfarge, etter hvor sterk farge som ønskes.
Fyll makronmassen i en sprøytepose med en 10 mm tupp. Sprøyt makronene ut på en stekeplate med bakepapir. La makronene tørke i minst 20 minutter før steking.
Stek makronene i 15-17 minutter på 160ºC i varmluft.
La makronene hvile et par minutter før de tas av bakepapiret. Legg dem størrelsesmessig sammen to og to samtidig med at de legges til avkjøling på bakerist.

Sjokolade- og peppermyntefyll:
Bland posen med kakemousse med melk og peppermyntearoma. Pisk med håndmikser, ved lav hastighet i 1 minutt, deretter i 4 minutter ved høy hastighet.

Jordbær- og gløggfyll:
Bland posen med kakemousse med melk og gløggessens. Pisk med håndmikser, ved lav hastighet i 1 minutt, deretter i 4 minutter ved høy hastighet.

Fyll kakemoussen i en sprøytepose med tupp, fordel den på halvparten av kakene og legg dem sammen to og to. Oppbevar makronene i kjøleskap.

Tips:
En porsjon makroner passer til en porsjon kakemousse. Hvis man vil lage både grønne makroner med sjokolade- og peppermyntefyll og røde makroner med jordbær- og gløggfyll, må man lage dobbel porsjon makroner.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kakemenn 4


Prøv også Kakemenn 4.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Wenche Ulland
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

250 g margarin
6 kopper sukker
2 kopper melk
2 kopper vann
4 ts hjortetakksalt
1 ts bakepulver
Mel til passe deig



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn det andre.
Tilsett mel til deigen er passe fast til å kjevles ut.
Ha mel på bakebordet og kjevl ut deigen. Ikke for tynt.
Stikk ut figurer.
Settes på smurt plate og stekes ved 200-225 grader til de er lysegule.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 276,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Krumkaker av byggmel.

Krumkaker av byggmel


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.12.2002
Denne retten tar ca 90 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

75 g smør
75 g sukker
3 dl skummet kulturmelk
ca 150 g byggmel



Fremgangsmåte

Smelt smør og ha i sukker, melk og rør så i melet. La røren svelle en stund.

Stekes pene i krumkakejern og kjøles ned etter krumming på rist.
Det er greit å være 2 ved baking.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 234,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sunnere pepperkaker.

Sunnere pepperkaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.05.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

150 g smør
1 dl FiberSirup Gold
150 g Sukrin Gold
1 dl kremfløte
5 dl hvetemel (300 g)
1 dl FiberFin (60 g)
½-1 ts nellik
½-1 ts ingefær
½-1 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel til utbaking


Endelig går det an å lage litt sunnere pepperkaker som smaker like godt som du er vant til.


Fremgangsmåte

Bland FiberSirup, Sukrin Gold og smør i en kjele, og varm opp til Sukrinen er helt oppløst. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn fløte først, så hvetemel, FiberFin, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå i romtemperatur til du skal bake ut pepperkakene.

Kna deigen og kjevle ut leiven til 3 mm tykkelse. Stikk ut figurer. Stek på plate med bakepapir på 175°C i 8-10 minutter. Avkjøl pepperkakene på rist.

Merk:
Når disse pepperkakene er nystekte, er de litt mykere enn vanlige pepperkaker.
Oppbevarer man de i en kakeboks i et par dager, blir de like sprøe og gode som du er vant til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 314,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Petits choux med tyttebær i karamellkrem.

Petits choux med tyttebær i karamellkrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.04.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

3 dl vann
100 g smør eller margarin
2 dl hvetemel
4 mellomstore egg

Fyll
2 dl kremfløte
1 dl kesella
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
100 g (2 dl) tyttebær

Pynt
Dansukker Melis



Fremgangsmåte

Kok opp vannet og matfettet i en kasserolle. Ha i melet og rør til det slipper kasserollens kanter. Ta kasserollen bort fra varmen. Tilsett eggene, ett om gangen, og visp kraftig, helst med elektrisk visp. Det er viktig å vispe inn mye luft slik at kakene får volum ved stekingen. Sett eller sprøyt ut runde topper på en plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 175 ° i ca. 25 minutter. Obs! Ikke åpne ovnsdøren. Ta kakene ut og stikk et hull i siden med en gaffel. Sett dem deretter inn i ovnen igjen et par minutter slik at de også tørker på innsiden.

Visp fløten og melisen til et fast skum. Bland i kesella og vaniljesukker. Rør inn tyttebærene. Klipp opp kakene på den ene siden og fordel fyllet i dem. Sikt over litt melis før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 221,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pepperkaker med chili og appelsin.

Pepperkaker med chili og appelsin


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Tomas E. Karlsen
Bildet er tatt av Mills

Ingredienser

210 g lys sirup
150 g demararasukker (rårørsukker)
150 g Melange i folie
4 g chili, tørket, malt/knust
2 appelsin, skallet av disse (zest)
420 g hvetemel
1 egg, lett pisket
4 g ingefær, malt
4 g nellik, malt
4 g kanel, malt/raspet
16 g natron
8 g vaniljesukker


Pepperkakebaking er for mange synonymt med jul. En ny undersøkelse YouGov har gjennomført for Melange viser at nær én av tre nordmenn planlegger juleverksted med pepperkakebaking i år.

I undersøkelsen kommer det fram at deigen er nesten like viktig som den ferdige pepperkaken. Mer enn syv av ti «smugspiser» nemlig pepperkakedeig mens de baker pepperkaker. Da er det bokstavelig talt godt å gjøre en ny vri på de tradisjonelle pepperkakene. Piff opp deigen med knuste tyrkisk pepper-drops eller tilsett dine favorittsmaker.

Husk å lage dobbel porsjon når du skal ha pepperkakeverksted, for pepperkaker med smak er helt uimotståelig godt!


Fremgangsmåte

Riv skallet fra en appelsin i tynne strimler, unngå å få med det hvite i skallet. Lys sirup, demararasukker, chili og appelsinskall varmes til sukkeret har løst seg opp. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget.

Bland sammen mel, natron, vaniljesukker og resten av krydderne. Rør dette sammen med det våte til en fin deig. Legg deigen i en bolle og dekk til med plast før den settes i kjøleskap for å hvile i minst tolv timer.

Kjevles ca. 3 mm tykt, legges på stekebrett med bakepapir og stekes i forvarmet ovn på 180 grader. Kakene er ferdige når de er lysebrune. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes. Oppbevares i tett boks etter de er avkjølt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 286,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokosmakroner 7.

Kokosmakroner 7


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.12.2012
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

2 eggehviter
2 dl melis
0,5 ts mandelaroma
1 ss Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
2 dl revet kokos



Fremgangsmåte

Visp eggehvitene til hvitt skum i en ren bolle. Tilsett melis, litt om gangen mens man fortsatt visper. Tilsett mandelaroma og vaniljesukker og visp til massen er fast. Vend forsiktig inn revet kokos.
Bruk to spiseskjeer, og lag små topper av massen på en stekeplate kledd med bakepapir. Stek midt i ovnen i 25-35 minuter på 125 grader med varmluft, 150 grader uten.
Oppbevar makronene i en lufttett boks etter avkjøling.

Tips:
Pynt gjerne makronene med mandelsplitter før steking

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 284,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Canelés med smak av vanilje og appelsin.

Canelés med smak av vanilje og appelsin


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.11.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

50 g smør
5 dl melk
1 ts havsalt
½ ts vaniljepulver
3 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
4 dl Dansukker Melis
1 ½ dl hvetemel
2 egg
2 eggeplommer
3 ss mørk rom
Skall av 1 appelsin

25 g smør og 25 g bivoks til formene,


Her trengs det og 20 små caneléformer, 4,5 cm i diameter. Tar litt tid men smaker godt.


Fremgangsmåte

Dag 1:
Mål opp smør, melk og salt i en gryte.

Varm melken sammen med vaniljepulver og vaniljesukker nesten til kokepunktet. Ta gryten fra platen, og avkjøl. Mål opp melis og mel, og sikt dette ned i en bolle. Rør forsiktig sammen egg og eggeplommer med en gaffel. Rør ned eggene i mel- og sukkerblandingen, og rør inn melkeblandingen litt etter litt med en slikkepott. Hvis det blir klumper, kan røren siles. Tilsett rom og appelsinskallet, og rør sammen. Dekk bollen med plastfolie, og la stå i kjøleskapet i minst et døgn.

Dag 2:
Sett ovnen på 250 °C.

Smelt smør og bivoks til formene på lav varme i en gryte, varm formene en stund i ovnen (ellers blir det for mye bivoks på formenes vegger). Fyll den første formen med bivoksblandingen. Pass på at hele formen dekkes, og hell deretter over i neste form, og så i neste osv. Sett formene opp-ned, og la dem renne av litt. Sett dem deretter i kjøleskapet i 10 minutter. Hell røren i formene til det gjenstår 5 mm til kanten. Sett inn platen i ovnen, og senk temperaturen til 175 °C. Stek i 60–90 minutter.
Ta ut en kake, og løsne den fra formen. Hvis kaken er for blek, lar du resten stå i ovnen en stund til. Kaken skal være brun på utsiden og litt kremet i midten.
Ta ut alle kakene, og løsne dem fra formene. Oppbevar dem luftig, slik at den sprø yttersiden ikke ødelegges.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 214,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie pepperkaker med sukrin.

Glutenfrie pepperkaker med sukrin


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.05.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

100 g Mandelmel (fettredusert)
80 g FiberFin
1 ts bakepulver
4 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts nellik
100 g smør, romtemperert
2 ss FiberSirup
100 g Sukrin Gold
2 eggehviter


Lag gode pepperkaker uten hvetemel og sukker!


Fremgangsmåte

Bland mandelmel, FiberFin, bakepulver og krydder i en bolle.
Varm opp FiberSirup til den blir rennende, og pisk sammen med romtemperert smør og Sukrin Gold i en bolle. Ha i eggehviten og pisk videre. Tilsett det tørre og bland godt. Sett deigen kjølig en stund, slik at mandelmelet får satt seg.
Deigen kan bli litt klissete. Strø da litt ekstra FiberFin på deigen og hendene når du skal behandle den. Legg figurene på stekeplate kledd med bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca 8 min.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 215 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukkerfrie brune pinner.

Sukkerfrie brune pinner


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.06.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

200 g meierismør
100 g Sukrin Gold
50 g Sukrin+
100 g Mandelmel
140 g hvetemel
60 g FiberFin
1 ts kanel
1 ts natron
1 ts vaniljepulver
1 eggeplomme
40 g FiberSirup Gold

Topping:
1 eggehvite
20 g finhakkede mandler
Sukrin


Sukkerfrie og fiberrike - smaken er fortsatt like god!


Fremgangsmåte

Rør sammen smør, Sukrin Gold og Sukrin+ i en kjøkkenmaskin (pga. Sukrin Gold blir ikke smørblandingen helt hvit). Bruk gjerne en flatvisp hvis du har, men ballongvisp gjør også jobben. Ha i FiberSirup og eggeplommer, rør på lavere hastighet og tilsett alt det tørre. La deigen gjerne ligge i plastfolie på kjøkkenbenken i 30 minutter.
Del deigen i to og rull til pølser. Trykk pølsene flate på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle med eggehvite og strø over mandler og litt Sukrin. Stek på 180 grader i ca. 10 minutter til de har fått en gyldenbrun farge. Skjæres i staver på skrå med en gang de er ute av ovnen og avkjøles på rist. Disse er myke når de er nystekte, men blir sprø ved avkjøling.

Denne oppskriften er inspirert av Marit Paulsen

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 308,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3259






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.