Varm melken sammen med vaniljepulver og vaniljesukker nesten til kokepunktet. Ta gryten fra platen, og avkjøl. Mål opp melis og mel, og sikt dette ned i en bolle. Rør forsiktig sammen egg og eggeplommer med en gaffel. Rør ned eggene i mel- og sukkerblandingen, og rør inn melkeblandingen litt etter litt med en slikkepott. Hvis det blir klumper, kan røren siles. Tilsett rom og appelsinskallet, og rør sammen. Dekk bollen med plastfolie, og la stå i kjøleskapet i minst et døgn.
Dag 2:
Sett ovnen på 250 °C.
Smelt smør og bivoks til formene på lav varme i en gryte, varm formene en stund i ovnen (ellers blir det for mye bivoks på formenes vegger). Fyll den første formen med bivoksblandingen. Pass på at hele formen dekkes, og hell deretter over i neste form, og så i neste osv. Sett formene opp-ned, og la dem renne av litt. Sett dem deretter i kjøleskapet i 10 minutter.
Hell røren i formene til det gjenstår 5 mm til kanten. Sett inn platen i ovnen, og senk temperaturen til 175 °C. Stek i 60–90 minutter. Ta ut en kake, og løsne den fra formen. Hvis kaken er for blek, lar du resten stå i ovnen en stund til. Kaken skal være brun på utsiden og litt kremet i midten. Ta ut alle kakene, og løsne dem fra formene. Oppbevar dem luftig, slik at den sprø yttersiden ikke ødelegges.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 31744)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Småkaker Innlagt dato:2017-11-22
Oppdatert dato:2017-11-22