12 beste desserter til nyttårsfesten


Oppdatertdato: 2021-12-30 Tema: Dessert Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nyttår nærmer seg og festen skal være perfekt hos mange. Det er kalkun, store biffer, reinsdyr, laks, kylling ol, men den søte avslutningen er også viktig. I hverdagen er det kanskje ikke lenger så vanlig med dessert, men ved de store anledninger så hører det til. Her er 10 + 2 ekstra Dronning Maud desserter av de mest brukte og populære desserter på nettsidene som man kan servere etter nyttårsmiddagen. Det er noen med høy score og noen med mange lesere, samt egne favoritter.

Så lykke til med dessert på nyttårsaften. Og for å nevne det, vår favoritt er Dronning Maud Dessert. Den har vi før servert til kalkun og vi syns det er perfekt match, men kanskje ikke alle er enige.


Annonse



Dronning maud-fromasj


Prøv også Dronning maud-fromasj.

Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 03.06.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 eggeplommer
5 ss sukker
5 dl kremfløte
3/4 dl portvin
5 plater gelatin
100 g kokesjokolade



Fremgangsmåte

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/2 dl vann, ta kjelen av platen og rør inn én og én plate gelatin. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland inn pisket kremfløte, portvin og oppløst gelatin i en tynn stråle under omrøring.

Riv sjokoladen. Legg revet sjokolade og halvstiv fromasj lagvis i en bolle. Sett kjølig og hvelv den stivnede fromasjen på serveringsfat. Dryss revet sjokolade på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 352,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Crème Cassonade


Prøv også Crème Cassonade.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.03.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 dl sukker
1 stk. vaniljestang
3 dl kremfløte
2 dl helmelk
6 stk. eggeplomme

Pynt:
75 g pistasjnøtter
1 stk. frisk ananas
1 dl sukker
1 ss smør


En nær slektning av Crème Brûlée og en spennende variasjon av den tradisjonelle, norske karamellpuddingen. Setter prikken over i'en etter at du har disket opp med en finere middag.


Fremgangsmåte

I vannbad i stekeovnen ved 150°C , ca 30-40 minutter

Del vaniljestangen på langs og kok den opp sammen med fløte, melk og sukker. Avkjøl.
Rør sammenvispede eggeplommer i melkeblandingen.
Sil blandingen og hell den i porsjonsformene. Sett formene i varmt vannbad i stekeovnen. La dem stå til massen er stiv. Avkjøl.
Del ananasen i båter på langs. Stek båtene i smør, dryss påsukker og la det karamellisere seg. Dryss over hakkede pistajsnøtter og server med ananas.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Champagnemousse


Prøv også Champagnemousse.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.01.2004
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

5 plater gelatin
2 dl eggmasse (evt. 4 egg)
250 g sukker
1 liten klype salt
3 ss limejus/-saft
1 1/2 dl champagne eller musserende vin
finrevet limeskall til pynt


Skikkelig festdessert. Champagnemousse er den perfekte dessert når noe skal feires.


Fremgangsmåte

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Pisk stiv eggedosis av eggmasse, sukker og en klype salt. Ha i limejus og champagne under forsiktig omrøring. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Hell 1/2 dl kokende vann over og rør til all gelatinen er oppløst. La moussen begynne å stivne litt, rør om og fyll i porsjonsskåler. Sett kaldt til servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 226,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Dronning Maud - pudding.

Dronning Maud - pudding


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

3 egg
20 g sukker
5 plater gelatin
3 dl fløte
revet kokesjokolade



Fremgangsmåte

Pisk fløten stiv og pisk til eggedosis, hver for seg. Alt blandes med gelatin som er oppløst etter anvisning på pakken.

Helles i en stor dessertskål av glass med revet sjokolade mellom kremlagene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 286,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dronning Maud dessert.

Dronning Maud dessert


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 22.10.2003
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

5 stk. eggeplomme
5 ss sukker
5 stk. gelatinplater
6 dl kremfløte
0,5 dl portvin
200 g mørk kokesjokolade , revet
150 g friske bringebær


Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.


Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen forsiktig i en liten kjele på lav varme. Hell den smeltede gelatinen i eggedosisen mens du visper.
Visp fløten til krem og bland den med eggedosisen. Smak til med portvin.
Legg krem og revet sjokolade lagvis i porsjonsglass eller i en vakker glassbolle. Sett kaldt i minst 4 timer.
Server med tynne kakeruller, kransekaker eller andre småkaker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 330 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderkokte pærer med friske bær og kanelis.

Krydderkokte pærer med friske bær og kanelis


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 13.11.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 pærer
1 l vann
600 gr sukker
1 vaniljestang
1 stk stjerneanis
1 kanelstang

½ dl assorterte friske bær (eller frosne om det er det du har)
1 ss melis

2 ss kanelis, eller vaniljeis, etter ønske, eller hva du får fatt i, eller kan lage selv



Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til sukkerlaken og varm opp. Skrell pærene, og legg dem i sukkerlaken. Kok opp, og la det hele stå i kjelen og småkoke/trekke i ca 2 timer, til pæra er glassaktig og kokt igjennom. Avkjøl i laken, og server med bær og is til

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 134,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum.

Pasjonsfrukt-og sjokoladeafrodisikum


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 14.02.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

Sjokoladebunn:
4 stk. egg
150 g sukker
175 g usaltet meierismør
300 g mørk kokesjokolade
2 dl vann
400 g sukker
1 dl vann

pasjonsfrukt mousse:
2 stk. pasjonsfrukt eller 1 dl pasjonsfruktkonsentrat
4 dl kremfløte
120 g sukker
4 stk. gelatin plater
kokende 3 ss vann

Pasjonsfruktgele:
6 stk. pasjonsfrukt
2 ss vann
3 ss sukker
1 stk. gelatin plater
Banansorbet:
5 stk. banan
2 stk. pasjonsfrukt
2 dl vann
2 dl sukker
2 dl melk

Chili-og vaniljebakt ananas
1 stk. frisk ananas
½ stk. rød chili
1 stk. Vaniljestang



Fremgangsmåte

Sjokoladebunn:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.

2. Smelt smøret, tilsett sjokolade i biter og varm forsiktig til alt er smeltet.

3. Kok opp vann og sukker og kok det inn til en sirup, avkjøl et par minutter og hell sirupen i sjokoladeblandingen.

4. Ha sjokoladeblandingen over i bollen til en food-processor og la den gå på middels hastighet mens eggedosisen helles i.

5. Smør små former med smør og kle bunnen tett med aluminiumsfolie. Fyll formene halvfulle. Stekes i vannbad i stekeovnen på 160° C i ca. 25 minutter. Avkjøl.

Pasjonsfruktmousse:
1. Del evt. pasjonsfruktene og ta ut innmaten.

2. Pisk en myk krem av fløte og sukker. Bland inn pasjonsfrukten evt. pasjonsfruktkonsentratet.

3. Bløt gelatinplatene i kald vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i det kokende vannet.

4. Rør litt krem i gelatinen, og hell så denne blandingen bestemt i resten av kremen og rør rundt. Hell så pasjonsfruktmousse over i formene med sjokolade. Som en fin avslutning kan man toppe det hele med pasjonsfruktgele.

Pasjonsfruktgele:
1. Del fruktene i to og ta ut innmaten.

2. Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter.

3. Ha pasjonfrukt, vann, sukker og utbløt gelatin i en kjele og varm opp.

4. Geléen legges på toppen på formen før de settes til avkjøling.

Banansorbet:
1. Skrell bananene, del dem i biter. Del pasjonsfrukten i to og ta ut innmaten.

2. Kjør bananer, pasjonsfrukt, vann, sukker og melk i food-processor til en jevn masse.

3. Sil fruktmosen over i en skål og sett den i fryseren. Rør av og til. Banansorbeten skal få en softis-lignende konsistens.

Chili- og vaniljebakt ananas:
1. Skrell ananasen, men la bunn og topp være som den er. Fjern frøene fra chilien og skjær den i nåltynne skiver på langs. Del vaniljestangen tvers over og skjær den så i 4 på langs.

2. Stikk chili og vaniljestang inn i fruktkjøttet på ananasen, bruk gjerne en spekknål til dette.

3. Legg ananasen i ildfast form og hell over karamellsaus. Ananasen bakes på rist på midterste rille i oven.

4. Snu på den av og til og pensle med karamellsaus.

5. Avkjøl den litt og skjær den i båter eller mindre biter.

Anrett desserten slik:
Varm formen med mousse med en fuktig varm klut og press moussen forsiktig over på tallerkener. Legg på ananas og en skje med banansorbet. Drypp over litt sirup fra bakingen av anansen til slutt.

Tips:
* Lages denne om sommeren kan det være lurt å bruke en gelatinplate ekstra da høy fuktighet og varme gjør at moussen kan bli noe bløt. Hvis det er vanskelig å få tak i pasjonsfrukt kan denne desserten lages med appelsin, sitron, bringebær eller andre frukter og bær.

* Pasjonsfrukt kan erstattes med saften og revet skall av en sitron.
Banansorbeten kan selvfølgelig fryses i en ismaskin om du har det.
* Bakt ananas smaker godt en varm sommerdag med hjemmelaget vaniljeis til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 218,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannacotta med bærmousse.

Pannacotta med bærmousse


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3/4 l kremfløte
75 g sukker
kornene fra en vaniljestang
4 blader gelatin

Bærmousse:
300 g friske el. frosne jordbær el. bringebær
sukker


Pannacotta med forskjellige bær er bare nydelig.


Fremgangsmåte

Fløte, sukker og vaniljekorn kokes noen få minutter. Gelatin has direkte i den kokende fløte, og skal altså ikke stå i bløt først.
Pisk i gryten til gelatinen er smeltet. Fløtedesserten fordeles i 4 porsjonsskåler eller glass. Settes kaldt. Serveres med blendede bær smakt til med sukker og pyntes med sjokolade, valnøtter el. bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 271,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crème Brûlée lett.

Crème Brûlée lett


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

3 egg
3 dl lettfløte
2 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker



Fremgangsmåte

1. Visp alle ingrediensene lett sammen.
2. Sil blandingen og la den stå noen minutter.
3. Sett ildfaste porsjonsformer i langpannen og hell kaldt vann i langpannen så det står halvveis opp på formene.
4. Fordel eggeblandingen i formene.
5. La formene stå i vannbadet i ovnen til kremen har stivnet.
6. Ta langpannen ut av ovnen og avkjøl litt.
7. Hell vannet ut av langpannen.
8. Dryss 1 ts sukker over hver av porsjonsformene og la dem stå under grill til sukkeret har karamellisert seg.
9. Server crème brûlée med appelsinbåter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 187,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamellpudding pyntet med krem og stilige karamellspiraler på festbordet.

Karamellpudding pyntet med krem og stilige karamellspiraler på festbordet


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Til glasering av formen:
2 dl sukker

Puddingen:
6 dl melk eller Vikingmelk
3 dl kremfløte
3 ss sukker
1 vaniljestang eller 1/2 ss vaniljesukker
8 egg

Pynt:
kremfløte
pyntekaramell



Fremgangsmåte

I ovn i vannbad ved 125 °C i ca. 2-3 timer

Glasering:
Ha sukker i stekepannen og varm det ved forholdsvis svak varme til det smelter. Ikke rør i det før det er smeltet, i så fall kan det danne seg harde klumper som det er vanskelig å få smeltet. Når sukkeret er smeltet, øker du varmen og lar det bli pent brunt. Nå må du hele tiden røre i sukkeret med stekespade så det blir jevnt brunt. Varmen må være sterk nok til at sukkeret holder seg flytende hele tiden, men ikke så sterk at sukkeret blir brent eller at det begynner å skumme. Løft pannen fra platen hvis det blir for sterk varme.

Karamellen har høy temperatur, ca. 170 °C. Vær forsiktig når formen skal glaseres. Hold den med åpningen fra deg og bruk tykke grytekluter. La formen stå på komfyren så den blir varm. Hell i karamellen. Drei på formen så karamellen dekker bunn og sider så jevnt som mulig. Sett formen kjølig så karamellen stivner. Det gjør ikke noe om den slår sprekker. Kok ut stekepannen med litt vann, ta vare på utkoket og server det til puddingen.

Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. La gjerne blandingen stå i 10 minutter før den siles i formen. Dette for at ikke luftboblene og plommestrengene skal komme med i puddingen. Sett formen i vannbad nederst i ovnen.

Steketiden varierer litt fra gang til gang. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en fuktet skje om overflaten er fast og elastisk. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl den i formen til neste dag.

Karamellpynt:
Smelt sukker i en kjele til det er lysebrunt. Avkjøl karamellen litt til den kan trekkes i seige tråder. Tvinn trådene til en spiral, for eksempel rundt et knivstål som vist på bildet. Trekk trådene forsiktig av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 188,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Champagnesorbet til nyttårsaften.

Champagnesorbet til nyttårsaften


Antall porsjoner = 10
Dato lagt inn eller oppdatert 21.12.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Sorbet
2 gelatinark
2 1/2 dl Dansukker Melis
1 1/2 dl vann
5 dl musserende vin

Bringebærsaus
1 dl frosne bringebær
2 dl Dansukker Melis
100 g hakket hvit sjokolade



Fremgangsmåte

Sorbet
Bløtlegg gelatinarkene i kaldt vann.
Løs melisen opp i vann, og gi det et oppkok. Ta gryten av platen, klem vannet av gelatinarkene og ha det i under omrøring. Bland inn den musserende vinen, og hell over i ti små former.
Dekk med aluminiumsfolie, og sett en skje i. Sett i fryser.

Bringebærsaus
Kok opp de frosne bringebærene, og avkjøl.
Bland bringebær med melis, og mos gjennom en finmasket sil.
Server champagnesorbeten med bringebærsaus og hakket hvit sjokolade.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 184,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,7.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Champagnepannacotta.

Champagnepannacotta


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2021
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Pannacotta
2 gelatinark
100 hvit sjokolade
4 dl kremfløte

Pasjonsfruktgelé
2 pasjonsfrukter
2 dl musserende vin
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Crumbles
50 g digestivekjeks
15 g smeltet smør
1 ts Dansukker Mørk Sirup


Champagnepannacotta gir desserten det lille ekstra. Tilføy pannacottaen ekstra luksus med champagne, passer perfekt til nyttår eller en annen fest.


Fremgangsmåte

Begynn med pannacottaen. Legg gelatinarkene i bløt i kaldt vann i 5 minutter og hakk sjokoladen. Kok opp kremfløte og sett kasserollen til siden. Ta gelatinarkene opp av vannet, klem ut vannet og rør dem ned i den varme kremfløten. Tilsett sjokoladen og rør blandingen jevn.
Hell pannacottaen i 5 glass, og sett i kjøleskapet for å stivne, ca. 2 timer.
Lag pasjonsfruktgeléen. Skrap fruktkjøtt og kjerner ut av pasjonsfrukten, og legg det i en kasserolle. Tilsett musserende vin og syltesukker. Kok i 3 minutter og avkjøl litt.
Bland digestivekjeksen med smeltet smør og sirup. Sett blandingen til siden.
Ta pannacottaen ut av kjøleskapet og legg den avkjølte geléen på toppen. La stå i kjøleskap ytterligere 2 timer.
Før servering strø crumbles på toppen av pasjonsfruktgeléen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 313,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3315



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.