Det er 17 mai og festkakenes store dag. Nå er det vel kanskje ikke så mange som baker de store kakene selv lenger, som ofte tar litt tid og krever litt skill. Det er blitt flere bakere som har det slik at du kan bestille kakene på nett eller direkte i butikken. Men ofte er dette veldig dyrt og det kan lønnes seg å lage selv om en har litt stramt kakebudsjett. Noen snarveier kan man gjøre med for eksempel ferdige kakebunner, ferdige marsipanlokk ++. Men her er de mest populære kakene på mne nettsider, som nettopp passer til ett 17 selskap. Både avanserte og ikke fullt så vanskelige.
Bløtkake med banan
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Kakebunn:
4 dl hvetemel
3 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 stk banan
2 stk egg
1 ½ dl melk
2 ss sitronsaft
50 g smør
Fyll:
200 g tørket aprikos
5 dl vann
6 dl kremfløte
4 stk banan
Pynt:
50 g tørket aprikos
20 g bringebær
20 g blåbær
Bløtkake kan inneholde nesten alt mulig. Her har vi laget en bløtkake med bananer og aprikoser.Fremgangsmåte
Kok opp 1/2 liter vann og hell det over aprikosene.
Kakebunn
Sett ovnen på 180 grader. Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle. Mos bananene med en gaffel. Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Bland alt sammen. Ha deigen i en smurt springform. Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken. La kaken avkjøles litt i formen,, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.
Fyll
Del aprikosene i to og fordel halve mengden utover kakebunnen. Del bananene i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen. Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen. Legg på bunn nummer to og gjør det samme her. Legg på topplokket og smør på resten av kremen. Pynt så med aprikoser, bringebær og blåbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake med eggekrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.10.2021Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Esten BorgosIngredienser
Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Eggekrem:
8 dl melk
8 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss maisenna
1 vaniljestang
7 plater
gelatin
1/2 dl vann
Pynt:
3 dl kremfløte
2 ss melis
1 beger friske rips
1 beger friske bringebær
ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking
Deilig bløtkake med masse krem og friske bær = Alltid vellykket!Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
Stek i smurt form, ca. 24 cm i diameter, ved 160 °C i 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen.
Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken. Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg. Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp 1/2 dl vann og ta kjelen til side. Rør inn én og én plate gelatin til alt er godt oppløst.
Hell gelatinen i en tynn stråle i eggekremen under omrøring. Sett eggekremen kaldt til den begynner å stivne.
Del sukkerbrødet i to. Dynk bunnene med melk. Legg den ene bunnen på serveringsfatet. Fordel eggekremen over bunnen og legg på den andre bunnen.
Pisk kremfløte stiv sammen med melis. Smør krem rundt hele kaken med en kakepalett. Ha godt med krem foran palettkniven når du gjør dette, så unngår du smuler fra kakebunnen i kremen.
Pynt med rips og bringebær, evt. andre bær. La kaken trekke et par timer før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
157,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++17.Mai Pavlova
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.09.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
6 stk. eggehvite
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maismel
1 ts vaniljesukker
Fyll:
5 dl kremfløte
5 dl ferdig vaniljekrem
300 g friske bær
Fremgangsmåte
I stekeovn: Forvarmes til 250 °C, senkes til 100 °C stekes i ca 1 time
Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.
Stek bunnen. Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem.
Pynt med rikelig med bær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
209,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Stor bløtkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.07.2010Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
Bunn:
6 stk. egg
150 gr Sukrin
100 gr hvetemel, siktet
50 gr Fiberfin usynlig fiber (kan byttes med hvetemel)
1 ts bakepulver
Fyll:
1 dl blåbær + Sukrin, evt. blåbærsyltetøy
1 dl bringebær + Sukrin, evt. bringebærsyltetøy
4 dl kremfløte, evt. ferdig vaniljekrem
1 ss Sukrin
Pynt:
4 dl kremfløte
1 ss Sukrin
6 dl friske eller løsfryste bringebær eller jordbær
3 dl friske eller fryste blåbær
Bløtkake smaker like godt til 17. mai som til konfirmasjonen og fødselsdagen. Her har du oppskriften på en nydelig bløtkake uten sukker.
Bløtkaken blir ekstra saftig og god om den lages dagen før.Fremgangsmåte
Ta fram en liten langpanne (ca 20x30 cm), og sett stekeovnen på 175 grader.
Visp egg og Sukrin til stiv eggedosis (ca 6-8 minutter). Sikt i mel og bakepulver, og bland alt lett med en slikkepott. Legg bakepapir i bunnen av langpannen, hell i røren og stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca 30 minutter.
Del sukkerbrødet i 2 eller 3 deler før det blir helt kaldt, og legg et fuktig håndkle over. Sukkerbrødet vil antakelig få en sprøere overflate enn vanlig sukkerbrød, men har den samme gode smaken.
Før du fyller bløtkaken, bør bløtkakebunnen ”dynkes” med melk eller juice – ellers kan den lett bli tørr. Bruk 3-4 ss på hvert lag.
Fordel sukrede blåbær over det ene kakelaget. Visp kremen til fyllet med Sukrin. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene. Legg på neste lag sukkerbrød og fordel lettsukrede bringebær eller jordbær over dette. Dekk bærene med krem. Legg på toppen.
Visp resten av fløten, og dekk hele kaken med krem. Pynt med friske eller løst fryste bær like før servering. Du kan også pynte med f.eks. blå druer, ananas, kiwi, fersken eller kanskje hermetiske pærer.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
198,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Norsk bløtkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.12.2010Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
Sukkerbrød:
5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll og pynt:
ca. 1 dl eplejuice til dynking
7 ½ dl kremfløte
2 kurv jordbær
1 dl blåbær
10 blad frisk mynte
Ei saftig og god bløtkake er noe av det norskeste som finnes. Den hører naturlig til alle våre store festdager, og kan trygt serveres om du får utenlandske gjester på besøk.Fremgangsmåte
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 ºC i 45 minutter.
2. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med eplejus. Stivpisk kremfløte og del jordbærene i store biter. Legg jordbær på et lag med sukkerbrød og bre over kremfløte. Gjenta med sukkerbrød, jordbær og kremfløte og så videre.
3. Stryk kremfløte på sidene av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt topper rundt kanten og på toppen. Pynt kaken med jordbær og blåbær og ha på mynteblader som ”bjørkeblader".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
197,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Barnas 17. mai - kake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.05.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
PriorBildet er tatt av
Astrid HalsIngredienser
Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
3/4 ts bakepulver
Fyll og pynt:
1 - 1 1/2 dl melk eller fløte til dynking
1 glass (ca. 400 g) jordbærsyltetøy
2 kartonger (6 dl) kremfløte, 4 dl til fyll og 2 dl til dekke av kaken
3 bananer
500 g marsipan
1 eggehvite
pyntegelé i rødt, gult og grønt
kransekakeflagg
konditorfarge
mynte
Kaken stekes i ovn ved 160 °C i ca. 45 min. på nederste rille i form 24 cm i diameter.
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren straks i smurt kakeform og stek kaken. Avkjøl den på rist.
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk hvert lag med melk eller fløte. Legg den nederste bunnen på serveringsfatet.
Dekk kakebunnen med halvparten av syltetøyet. Pisk 4 dl krem og bland i banan-skiver. Fordel halvparten av banankremen på bunnen. Legg den andre bunnen over og fordel syltetøy og banankrem på den. Legg til sist over den tredje kakebunnen med snittsiden opp.
Pisk 2 dl kremfløte og dekk topp og sider av kaken med kremen. Kjevle ut marsipanen. Kjevle en rund leiv som dekker topp og sider. marsipan som er til overs brukes til figurene. Rull leiven over på kjevlet og løft den forsiktig over på kaken. Strekk forsiktig i marsipanen på sidene for å unngå folder i den.
Kjevle ut rester av marsipanen og trykk ut små rundinger. Skjær et snitt i rundingen. Den lille trekanten som kan trilles til hoder. Vikle sirklene til et kremmerhus. Lim dem sammen med eggehvite og sett dem med spissen opp.
Bruk hvitløkpresse og lag "hår" av marsipanen. Legg en liten klump marsipan i pressen og press ut tynne strimler.
Trill små kuler og lim dem på med eggehvite. Fest "håret" med eggehvite. Klem skjørtene i folder nede, da vil de også stå bedre.
Vi har brukt gelétuber i forskjellige farger til å pynte med. Håret pensles med konditorfarge
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
272,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++17. mai bløtkake i rødt, hvitt og blått
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.10.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll og pynt:
ca. 1 dl eplejus til dynking
3/4-1 liter kremfløte
2 kurver jordbær
ca. 1 dl blåbær
mynteblader
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 ºC i 45 minutter.
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med jus.
Stivpisk kremfløte og del jordbærene i store biter. Legg
jordbær på et lag med sukkerbrød og bre over kremfløte.
Gjenta med sukkerbrød, jordbær og kremfløte og så videre. Stryk kremfløte på sidene av kaken. Ha resten av kremen
i en sprøytepose og sprøyt topper rundt kanten og på
toppen. Pynt kaken med jordbær og blåbær og ha på
mynteblader som ”bjørkeblader".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
198,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++17. mai-bløtkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.10.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 sukkerbrød
3-4 dl kremfløte (eller mer)
3 ss melk eller eplejus
1-2 dl syltetøy eller bær rørt med litt sukker
Pynt med jordbærsyltetøy på flaske og blå druer
Fremgangsmåte
1. Del sukkerbrødet i to og dynk lagene med melk/jus og stryk på syltetøy. Har du mye krem, kan du blande stivpisket krem med syltetøyet.
2. Legg på den andre delen av kaken og ha krem på toppen.
3. Pynt kaken som et flagg med jordbærsyltetøy og blå druer.
Sett kaken i kjøleskap til den skal serveres. Bløtkake smaker aller best når den har stått i kjøleskap et par timer.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
293,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladekremkake med frukt og bær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
03.06.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
Sukkerbrød:
5 stk. egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Frukt til pynt:
4 ss blåbær
4 ss rips
1 skive frisk ananas skåret i to
1 stk. jordbær
6 stk. bringebær
Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken.
Her har konditor Hans Robert Bruun blandet to poser ekspress kakaopulver oppi kremen og fått en nydelig sjokoladekrem med en anelse kaffesmak. Kaken er pyntet med blåbær, rips, bringebær, physalis, jordbær og ananas.
(Her har vi kommet med et forslag til hvor mye frukt som kan brukes - du kan godt bruke mer, eller mindre, etter eget ønske.)
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
202,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake i rødt, hvitt og blått
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Sukkerbrød:
5 stk egg
150 g sukker
120 g hvetemel
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
Fyll og pynt:
1 dl melk eller juice til dynking
5 dl ferdig vaniljekrem
6 dl kremfløte
100 g bringebærsyltetøy
100 g jordbærsyltetøy
100 g blåbær
100 g bringebær
100 g jordbær
50 g bjørnebær
50 g rips
5 blad frisk mynte
Hva smaker vel bedre enn en stor og deilig bløtkake. Pynt den med friske bær og den vil se helt fantastisk ut!Fremgangsmåte
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.
Fyll og pynt
Del kakebunnen i tre lag eller bruk en ferdig 3-lags kakebunn.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk.
Visp halvparten av kremfløten til luftig krem.
Smør jordbærsyltetøy jevnt utover kakebunnen og bland vaniljekremen med 2/3 av kremen og fordel halvparten av dette utover bunnen.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør bringebær syltetøy jevnt utover kakebunnen og fordel resten av vaniljekremblandingen utover.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Smør den siste delen med krem jevnt utover toppen av kaken. Visp resten av kremfløten til luftig krem.
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt fine små "sprøyteblomster" rundt kaken. Er det krem igjen kan dette fordeles på toppen av kaken.
Pynt med en ring med blåbær ytterst, så bringebær, jordbær, bjørnebær og til slutt rips i midten.
Pynt gjerne med noen blader sitronmelisse til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake med vaniljekrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.06.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kraft foodsBildet er tatt av
Kraft foodsIngredienser
Sukkerbrød:
3 stk egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl)hvetemel
0,50 ts Freia bakepulver
Fyll:
1 pakke Freia kakefyll med vaniljesmak
4 dl melk
1 dl bringebær - eller jordbærsyltetøy
Krem:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts Freia vaniljesukker
Fremgangsmåte
1. Visp eggedosis av egg og sukker.
2. Bland mel og bakepulver, og vend det forsiktig i eggedosisen.
3. Fyll røren i smurt form, ca 24 cm i diameter, og stek kaken ved 160°C i ca 40 min på nederste rille.
4. Avkjøl kaken i formen på rist.
5. Lag Freia Kakefyll med vaniljesmak etter anvisning på pakken.
6. Del kaken i to eller tre lag og legg dem sammen med syltetøy og Freia Kakefyll mellom lagene.
7. Dekk kaken med pisket krem og pynt gjerne med friske bær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
202,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bløtkake med jordbær og vaniljekrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.06.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
Sukkerbrød
4 stk egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
2 ts bakepulver
Fyll
litt eplejuice
5 dl vaniljekrem
2 dl kremfløte
1 dl jordbærsyltetøy
Pynt
4 dl kremfløte
1 ts sukker
friske jordbær
frisk mynte
Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken! Bløtkake med jordbær og vaniljekrem passer til konfirmasjon, dåp, bursdag og andre anledninger som bør feires med kake! Kjøp ferdig sukkerbrød hos MENY eller lag selv.Fremgangsmåte
Start med å lage sukkerbrødet. Skru ovnen på 175 grader. Kle en 24 cm springform med bakepapir. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt resten av hvetemel, potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen, så du ikke slår luften ut av røren.
Ha røren i en 24 cm springform og stek på 175 grader midt i ovnen i 30-40 minutter (avhenger av stekeovn) til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt. Det er viktig å ikke åpne ovnen mens du steker, da faller det sammen på midten.
La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.
Pisk 4 dl kremfløte stivt sammen med 1 ts sukker. Sett til side. Lag jordbærkrem. Pisk 2 dl kremfløte stivt og rør inn 1 dl jorbærsyltetøy.
Del opp friske jordbær i biter og del sukkerbrødet i tre lag. Legg et av lagene på et fat og dynk med litt eplejuice.
Smør 5 dl vaniljekrem jevnt utover kakebunnen. Dynk neste sukkerbrødlag med eplejuice på begge sider, og legg den på den første delen. Smør jordbærkremen utover.
Dynk den siste delen med sukkerbrød og legg på toppen. Smør til slutt pisket krem i et jevnt lag rundt hele kaken med en kakepalett eller lignende. Ha litt krem i en sprøytepose med valgfri tip og dekorer kaken slik du ønsker. Pynt med friske jordbær og noen stilker frisk mynte.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
224,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++17 mai festkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
FreiaBildet er tatt av
FreiaIngredienser
Bunn:
3 dl sukker
1.5 dl mel
1.5 dl potetmel
1.5 ts Freia Bakepulver
5 stk egg
Krem:
300 gr Philadelphia Original
300 gr smør , temperert
600 gr melis
Pynt:
2 pk Non Stop i rødt, hvitt og blått
250 gr friske bær , feks bringebær, blåbær og jordbær
Festkake til 17. mai. Pyntet med Non Stop blir den skikkelig festlig! Med ost i fylletFremgangsmåte
Bunn
Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt sammen det tørre, og vend dette lett inn i eggedosisen. Hell over i springform 26 cm kledd med bakepapir i bunnen og stek på 175 °C i 30 minutter. Avkjøl.
Krem
Pisk sammen kremost og smør til det er klumpfritt. Tilsett litt og litt melis, og pisk kremen luftig og glatt.
Pynt
Del bunnen i tre like lag. Fyll krem og bær mellom hvert lag. Avslutt med å dekke hele kaken med krem. Sorter alle Non Stop'ene etter farge og dekk kaken slik at det ser ut som et norsk flagg. Start med blått, så hvitt og avslutt med rødt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
356,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
49,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3323