Pannekakeguiden


Oppdatertdato: 2022-10-26 Tema: Pannekaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Alf Børjesson, Ivar Greftegreff, Knut Pettersen, Rosemarie Kilder: matoppskrift.no


Pannekaker er noe av det beste jeg vet, og samtidig så enkelt at selv far i huset kan lage de. Jeg tror de fleste har spist pannekaker en gang i livet, og mange er blitt forelsket i denne enkle blandingen av melk, egg, mel og salt + fyll da.
Og når man i tillegg kan fylle pannekakene med alt mulig rart er det alle muligheter for ett vellykket måltid. Men før en langer innpå 10-15 tynne pannekaker (som er rekorden her hjemme), så må de stekes og det er ikke så vanskelig. Selv undertegnede ser på seg selv som en habil pannekakesteker, noe som er bekreftet av den yngre garde. Og om en er redd for å snu de i luften, så er det faktisk ikke så vanskelig. Da funker det med en stekepanne som er lett og har slipp belegg. Og ikke så tykk pannekake. Og når en pasende øse er helt i pannen og fordelt utover, venter man til overfalten er tørr, før man snur. Og da beveger man først litt frem og tilbake på pannen, slik at man ser at pannekaka er løs, før man i en rullende bevegelse fører pannen frem og ned, før man løfter fort opp og gir ett kick oppover. Og så passer på å treffe pannen igjen. Den rullende bevegelsen er viktig for at pannekaken skal snu seg.

Men la oss begynne fra begynnelsen med en grunnoppskrift.:
For å lage vanlige pannekaker uten fyll trenger man fint hvetemel, melk, egg, smør, salt og en stekepanne + litt tid. Selve grunnoppskriften for pannekaker er som under:

Grunnoppskrift pannekaker

3 dl hvetemel
5 dl melk
1/2 ts salt
4 egg
smør til steking

Jeg pleier å bruke dobbelt så mye melk som mel, dvs over bruker jeg 6 dl melk, da blir pannekakene lettere og tynnere, men dette er smak og behag.
Man tar så å blander salt i melet og rører inn nesten all melken. rør til en jevn masse uten klumper før resten av melken røres inn. Til slutt røres eggene inn. Man kan godt bruke 1-2 ekstra egg. Røren dekkes nå til og settes i kjøleskap en time til den har svelt opp. Og man rører den opp igjen før steking.

Selve stekingen tar gjerne litt tid og særlig hvis man har 3 sultne unger som står rundt. Da må man bare sikre seg selv ett par pannekaker før alt forsvinner.
Sett på platen på fullt og ha en liten klatt smør i stekepannen. det kan være lurt å bruke teflonpanne. Når smøret har smeltet og er litt brunt, skrus varmen ned til ca det halve. Nå har man bollen med pannekakerøra ved siden av komfyren og man bruker en liten øse. Hell opp i pannen en klatt røre som når du vender litt på stekepannen, akkurat dekker pannen. La det steke til oversiden er tørr, og så snur en pannekaken med en stekespade, eller i lufta som jeg selvfølgelig gjør:). La den så steke litt på andre siden, bare noen sekunder før den tas opp og sendes til ulvene(barna). Stek resten av pannekakene og ha litt smør i ved hver kake

Ved fortæring smaker det godt med sukker, syltetøy, sirup, smør, bær, iskrem eller annet på pannekakene. man kan bruke pannekaker som middag eller som dessert, varier bare på fyllet. Feks med iskrem til dessert, eller stekt bacon til middag.
Jeg kommer her med flere oppskrifter og skal en være litt fin på det, så kaller en pannekakene for crépes(fransk) eller blinis(russisk).

Lengst nede har jeg en del pannekakeoppskrifter med næringsinnhold og link til full oppskrift.

Næringsinnhold for pannekaker generelt:

Næringsstoff Pr 100 gram pr porsjon
Kcal: 135,28 kcal 1 236,81 kcal
Fett: 4,30 gr 39,31 gr
Protein:7,06 gr 64,55 gr
Karbo: 16,75 gr153,14 gr
Fiber: 0,67 gr 6,13 gr
Mettet fett: 1,76 gr16,09 gr
Salt: 0,42 gr3,84 gr


Marokkanske pannekaker (Beghrir)

2 dl semulegryn
3/4 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 dl melk
2 dl vann
2 egg
10 g gjær

Bland semulegryn og hvetemel i en bolle. Tilsett salt, lunken melk og lunkent vann, samt sammenpisket egg. Ha i gjær oppløst i litt lunkent vann. Visp røren lett i ca 10 minutter. Ha i litt mer varm melk til du har en fløyelsaktig røre. Dekk til og la det stå til heving i ca 2 timer på et lunt sted.

Varm en stekepanne. Smør den med sammenpisket egg. Ha i røren med en sleiv eller øse og fordel utover med baksiden av sleiva. En mengde små bobler kommer til syne mens pannekaka stekes. La den ligge til den er gjennomstekt.

Legg den glatte siden ned på et rent håndkle. Ikke legg pannekakene oppå hverandre før de er avkjølt.

Når pannekakene er stekt, dyppes annenhver i smeltet smør. De legges sammen to og to. De glatte sidene skal være mot hverandre. De kan igjen varmes i en middels varm ovn i 10 minutter midt i ovnen.

Serveres varme med varm honning eller sukker. Man kan fint spise pannekakene med smeltet smør og honning uten at de varmes på nytt i stekeovnen. Kald honning kan også smøres utover.

Meksikanske pannekaker

Pannekakerøre:
100 g maizenamel
75 g hvetemel
1/2 ts salt
40 g matfett
varmt vann

Stuing:
1 ss olje
1 løk
4 tomater
2 ts tabasco-saus
200 g hakket kylling
salt

Tilbehør:
100 g grønne bønner
salt
sorte oliven

Sikt mel og salt, smuldre i fettet og tilsett vann til passe fast deig. La den hvile 20 min.

Kjevle deigen tynt ut. Stikk den ut i store rundinger. Stek pannekakene på tørr panne, ca 1 min på hver side.

Varm oljen til stuingen og stek hakket løk og tomater sammen til en fin puré. Passer det gjennom sikt.

Ha mosen tilbake i pannen og tilsett tabasco-saus, kylling og salt. Varm det 10-15 minutter.

Kok bønnene i saltet vann.

Ved servering legger du pannekakene på varmt fat og fordeler stuingen på dem. Legg bønnene ved siden av og pynt med oliven.

Håper det smaker, og var ikke dette nok så har jeg ca 100 oppskrifter til på pannekaker. bare gå til avansertsøk og velg pannekaker i måltid. Velbekomme


Annonse



Amerikanske pannekaker 2


Prøv også Amerikanske pannekaker 2.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 20.06.2022
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

4 stk. egg
5 dl melk
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
100 g smeltet smør


Amerikanske pannekaker er tykke og luftige og serveres ofte til frokost, gjerne med lønnesirup.


Fremgangsmåte

Visp sammen melk og egg i en bolle.
Visp inn hvetemel, bakepulver, sukker og salt til du har en glatt røre. Rør inn det smeltede smøret.
Varm en stor stekepanne og ha i litt smør. Hell ca 1/2 dl røre i pannen av gangen og stek èn og èn pannekake. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Pannekakene skal være gyllenbrune og luftige.
Legg pannekakene på en tallerken og hold dem varme under et klede til alle er stekt.
Server de nystekte pannekakene med lønnesirup, en klatt smør eller rørte bær og rømme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 215,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Blåbærpannekaker


Prøv også Blåbærpannekaker.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2014
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

7,5 dl helmelk
ca 300 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
3/4 ts salt
2 s sukker
3-4 egg
2,5 dl blåbær
Sukker


Det er blåbærsesong nå. Benytt sjansen til å plukke disse supersunne bærne.
Blåbærene kan og drysses over pannekaken i stekepannen før den snus som vi har gjort.


Fremgangsmåte

Visp egg, melk og sukker. Ha i salt, hvetemel og bakepulver. La røren svelle litt. Ha i blåbærene. Ha litt smør i pannen og stek litt tykke pannekaker. Legges lagvis med sukker mellom lagene. Serveres varme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Inas Pannekaker


Prøv også Inas Pannekaker.

Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 31.08.2014
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ina Margrethe Gabrielsen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 egg
1,3 liter H-melk
2 dl kultura melk
5-6 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
3-4 dl sukker
1 ts salt
100 g magrarin

Ekstra:
2 liter vaniljeis


Fyldige pannekaker som er veldig mettende. Cultura gir en litt annen smak enn vanlig. Vi brukte og bare 1 liter melk. Vi lagde litt tykke pannekaker og fikk 15 stk, men 2-3 er nok pr person. Og jeg brukte syltetøy og banan inni.


Fremgangsmåte

Dette gir rundt 20 - 30 pannekaker:

1. Ha egg og sukker i bollen og pisk det sammen. Ikke til eggidosis, men til den henger sammen. Smelt så smøret og ha det i.
2. Ha i annenhver 1 desiliter melk og hvetemel, men la det være igjen ca. 2 dl av hver.
3. Ta i vaniljesukkeret og saltet.
4. Ha i resten av melken, melet og kulturaen. Visp sammen helt til den er uten klumper. Tilsett litt mer melk/mel etter hva du foretrekker.
5. Sett bollen i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
6. Stek pannekakene med smør i pannen.

Når de er ferdig stekt, rull dem med vaniljeis inni og spis. Men pass på, dette kan søle litt.

Håper det smaker!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 176,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Fylte pannekaker 2.

Fylte pannekaker 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.10.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er HAUKET.NET
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

3 dl hvetemel
1 ts salt
3 egg
5 dl melk
1 dl revet hvit ost

Ostesaus
1 ss smør /margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss revet parmesan evt. annen hvit ost
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1/4 ts muskat

Bolognese
500 g kjøttdeig /karbonadedeig
1 løk
2 stilker selleri
1 gulrot
60 g bacon
ca. 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts muskat
2 ss tomatpuré
3 dl kraft eller buljong
1 boks hermetiske tomater



Fremgangsmåte

1. Bland sammen ingrediensene til pannekakerøra. Ha i mel og salt først og visp inn melken til en jevn og glatt røre. Rør inn eggene tilslutt. La røra svelle i ca. 30 minutter.
2. Lag Bolognese og ostesaus som anvist nedenfor.
3. Lag litt tykke pannekaker som stekes på middels varm panne.
4. Fordel Bolognese på pannekakene og rull dem sammen. Legg over på et ildfast fat.
5. Hell over ostesausen og dryss over revet ost.
6. Gratiner under grillen til osten har smeltet og blitt gyllen.

Ostesaus
1. Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
2. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
3. Ha permesan og la osten smelte. Smak til med krydder.

Bolognese
1. Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger.
2. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme.
3. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene.
4. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 109,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie pannekaker.

Glutenfrie pannekaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.11.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Finax
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 dl finax glutenfri melmix
0,5 ts salt
4 dl melk
2 egg
2 ms smeltet smør


Er helt vanlige pannekaker med glutenfritt mel. Vi pyntet med litt eple og glutenfrie havreflakes.
Vi bruker glutenfritt mel av og til selv om ingen av oss har cøliaki, men mest for å prøve. Pannekaker, vafler og kaker er ganske OK å lage men brød sliter vi med. Ett tips som kan prøves er å ha i litt bakepulver i deigen.


Fremgangsmåte

Bland sammen melmix og salt. Visp inn melken til en jevn røre. Rør så inn eggene og smøret.
La svelle litt. Stek tynne pannekaker i stekepanne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bananpannekaker.

Bananpannekaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2014
Denne retten tar ca 20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

4 egg
salt
200 g hvetemel
1/4 l melk
1/4 l vann
6-8 bananer
sukker
kanel
evt. sitronsaft


Bananpannekaker er skikkelig godt, passer som dessert. Denne pannekakeoppskriften er litt spesiell, da vi glemte å ta bilde og derfor måtte lage en ny variant, men slett ikke noe dumt valg. Så vi lekte oss med krem, bananer og valnøtter. Men til selve pannekakeoppskriften, husk å legge i bananskivene før røren stivner. Og skivene må være skikkelig tynne ellers blir det bare rot.


Fremgangsmåte

Lag en røre av egg, salt, hvetemel, melk og vann. Varm smør i en panne, ha i en øse med røre, og la det stivne litt. Dekk straks med bananer i tynne skiver.

Når den første siden er brunet, skal pannekaken snus og stekes ferdig. Dette er litt vrient om bananskivene er for tykke.

Serveres med kanel og sukker. Drypp evt. et par dråper sitronsaft over pannekakene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crepes Suzette 2.

Crepes Suzette 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Alf Børjesson

Ingredienser

3 egg
125 g hvetemel
1/4 ts salt
2 ss olje
50 g smeltet smør
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker
3,5 dl melk
25 g smør til steking
Appelsinsmør:
125 g myknet smør i terninger
125 g sukker
saft og revet skall av 1 appelsin
6 ss Cointreau
3 ss brandy



Fremgangsmåte

Lag først røren. Sikt mel og salt i en bolle, og lag en fordypning i midten. Ha i egg, olje, smeltet smør, sukker og melk. Pisk til røren er glatt. Bruk gjerne en håndmikser.

Smelt litt av smøret i en liten stekepanne. Når smøret er blitt veldig varmt, hell litt av røren i pannen. Snu på pannen slik at røren fordeler seg ut over bunnen, og stek til pannekakene er gyllenbrune på undersiden. Snu pannekaken og stek den på den andre siden. La de tynne pannekakene gli ned på en varm tallerken og hold den varm mens du steker resten.

Lag appelsinsmør ved først å ha sukker og smør i en bolle og rør det sammen til det er glatt og kremaktig. Rør inn appelsinskall og –saft, deretter 3 ss av appelsinlikøren og 1 ss av brandyen.

Ta appelsinsmøret over i en stor stekepanne og varm forsiktig opp. Kok raskt i 1-2 minutter, skru deretter ned varmen. Legg i pannekakene, en om gangen og brett dem først en gang og så en gang til. La dem ligge til de er gjennomvarme. Varm opp resten av likøren og brandyen i en liten panne, sett fyr på, og hell den flammende likøren over pannekakene like før servering, eller kok opp og sett fyr på likøren ved bordet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 263,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Russiske pannekaker.

Russiske pannekaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.10.2003
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av betexion

Ingredienser

2 egg
1/2 ts salt
3 dl melk
1 dl hvetemel
50 g smør



Fremgangsmåte

Smøret smeltes, tilsett hvetemel, spe med melken litt etter litt. Smak til med salt. Eggeplommene blandes godt i den litt avkjølte røren. Eggehvitene piskes veldig stive og tilsettes. Røren helles i smurt ildfast form og stekes 20 minutter ved 225 grader. Kan serveres med hva som helst til, men best er asparges.

Pannekakene kan også stekes i stekepannen. Stek da 2 stk. Og legg varmt fyll mellom dem.

Til dessert tilsettes pannekakerøren sukker i stedet for salt, og serveres med bær eller syltetøy til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 165,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fleskepannekaker fra Kvia gård.

Fleskepannekaker fra Kvia gård


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.08.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Bondelaget
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Ca 250g salt flesk
3 egg
6 dl melk
¼ ts salt
2 dl hvetemel
2 ss gressløk


Fleskepannekaker er en tradisjonsrett her i Norge. Vår versjon ble lagd med bacon, men fyldige greier for det.
Om en er vant med søte pannekaker, så blir dette tunge greier, men er faktisk bedre enn det høres ut.
Er det vanskelig å snu pannekaka, så la den bare steke gjennom før den brettes og legges på tallerken.
Jeg vil og anbefale 1 dl mer hvetemel og ett ekstra egg.


Fremgangsmåte

Visp saman egg, melk og salt. Visp inn melet og tilsett gressløk. La røra svelle ½ time. Steik flesket. Legg flesk på eit fat og ta vare på fettet.
Legg ¼ av fleskebitane utover panna. Ha på 1 ts fleskefett og hell ¼ av røra over. Steikes på svak varme. Snu dei forsiktig. Pannekakene skal så vidt gjennomsteikes.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 143,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blinis.

Blinis


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1/2 pk gjær eller 1 ts tørrgjær
4 dl lunken melk
200 g hvetemel
50 g fin sammalt hvete
4 eggeplommer
2 ss smeltet smør
3 ss rømme
1/2 ts salt
4 eggehviter
smør til steking

Tilbehør og pynt:
Rømme
sort kaviar eller lodderogn
litt finhakket rødløk
dillkvister


Klassisk russisk pannekake


Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet) og tilsett melet. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kaldt natten over. Romtemperer røren og tilsett eggeplommer, smør, rømme og salt. Rør godt.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren. Sett røre med spiseskje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten. Legg 2-3 blinis på hver tallerken, ha på litt rømme og kaviar. Dryss over finhakket rødløk og pynt med dill.

Tips :
Blinisene kan stekes ferdige noen timer før. Pakk dem godt inn i folie og varm dem forsiktig i ovn før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 179,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tykke pannekaker på tur.

Tykke pannekaker på tur


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 29.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts bakepulver
¼ ts salt
1 dl melk
1 stk egg
2 ss smeltet smør
smør til steking


Ut i skogen, opp på fjellet... Lag mat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.


Fremgangsmåte

Dette kan gjøres før turen:
Ha mel, sukker og salt i en bolle (ikke bakepulver). Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør. Hell røren over i en beholder med lokk eller i en melkekartong som du teiper igjen. Ikke fyll beholderen helt full da røren sveller noe.

Dette gjøres på turen:
Rør inn bakepulver i den ferdig lagde røren eller lag røren fra bunnen av ute på tur.

Varm en teflonpanne eller et spann over bålet eller annen varmekilde og smelt litt smør. Hell i røre slik at det dekker bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når det dannes bobler på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.

Tips:
Pannekaker kan serveres både med salt og søtt.

Søtt:
Friske bær, moste bananer, syltetøy eller honning

Salt:
Spekeskinke og revet ost, skinke og ost, bacon og ost eller røkt laks

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 232,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsin-pannekaker.

Appelsin-pannekaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.06.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

6 egg
4 1/2 ss hvetemel
1 1/2 dl appelsinsaft/-jus
1 1/2 dl melk
1/2 ts salt
revet skall av 1 appelsin


Dette er pannekaker med litt annen smak. Vi lagde de litt tykke og de var bare utrolig gode. Som dere ser serverte vi med litt honning ved siden av.


Fremgangsmåte

Lag pannekakerøre ved å ha alt det tørre i en bolle. Spe med appelsinsaft og melk og rør til klumfri røre. Visp til slutt inn sammenvispede egg. La helst røra stå og svelle i 15-20 minutter.

Stek pannekakene i litt smør. Rull dem sammen og dryss melis over. Pynt gjerne med appelsin og blader av sitronmelisse.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 113,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikanske pannekaker med lønnesirup.

Amerikanske pannekaker med lønnesirup


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.12.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matsiden
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 dl hvetemel evt 1,5 dl hvete og 1,5 dl maismel for mer amerikansk smak.
1 ss sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
4 egg
3 dl kefir
smør til steking
lønnesirup



Fremgangsmåte

Bland siktet mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett egg og 1/2 dl kefir, og visp til en klumpfri røre. Tilsett resten av kefiren, og la røren svelle i ca 15 min. Stek små og tykke panne-kaker. Hold pannekakene varme (f.eks på en tallerken over en kasserolle med småkokende vann). Server med lønnesirup.

Tips!
For best stekeresultat:
Stryk et stykke kjøkkenpapir med olje over overflaten på steke-pannen, slik at den blir glatt og silkeaktig.Det er ikke nødvendig å olje pannen mellom hver steking.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 170,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:201
Grillmat.Kina.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.