Pannekaker er noe av det beste jeg vet, og samtidig så enkelt at selv far i huset kan lage de. Jeg tror de fleste har spist pannekaker en gang i livet, og mange er blitt forelsket i denne enkle blandingen av melk, egg, mel og salt + fyll da.
Og når man i tillegg kan fylle pannekakene med alt mulig rart er det alle muligheter for ett vellykket måltid. Men før en langer innpå 10-15 tynne pannekaker (som er rekorden her hjemme), så må de stekes og det er ikke så vanskelig. Selv undertegnede ser på seg selv som en habil pannekakesteker, noe som er bekreftet av den yngre garde. Og om en er redd for å snu de i luften, så er det faktisk ikke så vanskelig. Da funker det med en stekepanne som er lett og har slipp belegg. Og ikke så tykk pannekake. Og når en pasende øse er helt i pannen og fordelt utover, venter man til overfalten er tørr, før man snur. Og da beveger man først litt frem og tilbake på pannen, slik at man ser at pannekaka er løs, før man i en rullende bevegelse fører pannen frem og ned, før man løfter fort opp og gir ett kick oppover. Og så passer på å treffe pannen igjen. Den rullende bevegelsen er viktig for at pannekaken skal snu seg.
Men la oss begynne fra begynnelsen med en grunnoppskrift.:
For å lage vanlige pannekaker uten fyll trenger man fint hvetemel, melk, egg, smør, salt og en stekepanne + litt tid. Selve grunnoppskriften for pannekaker er som under:
Grunnoppskrift pannekaker
3 dl hvetemel
5 dl melk
1/2 ts salt
4 egg
smør til steking
Jeg pleier å bruke dobbelt så mye melk som mel, dvs over bruker jeg 6 dl melk, da blir pannekakene lettere og tynnere, men dette er smak og behag.
Man tar så å blander salt i melet og rører inn nesten all melken. rør til en jevn masse uten klumper før resten av melken røres inn. Til slutt røres eggene inn. Man kan godt bruke 1-2 ekstra egg. Røren dekkes nå til og settes i kjøleskap en time til den har svelt opp. Og man rører den opp igjen før steking.
Selve stekingen tar gjerne litt tid og særlig hvis man har 3 sultne unger som står rundt. Da må man bare sikre seg selv ett par pannekaker før alt forsvinner.
Sett på platen på fullt og ha en liten klatt smør i stekepannen. det kan være lurt å bruke teflonpanne. Når smøret har smeltet og er litt brunt, skrus varmen ned til ca det halve. Nå har man bollen med pannekakerøra ved siden av komfyren og man bruker en liten øse. Hell opp i pannen en klatt røre som når du vender litt på stekepannen, akkurat dekker pannen. La det steke til oversiden er tørr, og så snur en pannekaken med en stekespade, eller i lufta som jeg selvfølgelig gjør:). La den så steke litt på andre siden, bare noen sekunder før den tas opp og sendes til ulvene(barna). Stek resten av pannekakene og ha litt smør i ved hver kake
Ved fortæring smaker det godt med sukker, syltetøy, sirup, smør, bær, iskrem eller annet på pannekakene. man kan bruke pannekaker som middag eller som dessert, varier bare på fyllet. Feks med iskrem til dessert, eller stekt bacon til middag.
Jeg kommer her med flere oppskrifter og skal en være litt fin på det, så kaller en pannekakene for crépes(fransk) eller blinis(russisk).
Lengst nede har jeg en del pannekakeoppskrifter med næringsinnhold og link til full oppskrift.
Næringsinnhold for pannekaker generelt:
Næringsstoff | Pr 100 gram | pr porsjon |
Kcal: | 135,28 kcal | 1 236,81 kcal |
Fett: | 4,30 gr | 39,31 gr |
Protein: | 7,06 gr | 64,55 gr |
Karbo: | 16,75 gr | 153,14 gr |
Fiber: | 0,67 gr | 6,13 gr |
Mettet fett: | 1,76 gr | 16,09 gr |
Salt: | 0,42 gr | 3,84 gr |
Marokkanske pannekaker (Beghrir)
2 dl semulegryn
3/4 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 dl melk
2 dl vann
2 egg
10 g gjær
Bland semulegryn og hvetemel i en bolle. Tilsett salt, lunken melk og lunkent vann, samt sammenpisket egg. Ha i gjær oppløst i litt lunkent vann. Visp røren lett i ca 10 minutter. Ha i litt mer varm melk til du har en fløyelsaktig røre. Dekk til og la det stå til heving i ca 2 timer på et lunt sted.
Varm en stekepanne. Smør den med sammenpisket egg. Ha i røren med en sleiv eller øse og fordel utover med baksiden av sleiva. En mengde små bobler kommer til syne mens pannekaka stekes. La den ligge til den er gjennomstekt.
Legg den glatte siden ned på et rent håndkle. Ikke legg pannekakene oppå hverandre før de er avkjølt.
Når pannekakene er stekt, dyppes annenhver i smeltet smør. De legges sammen to og to. De glatte sidene skal være mot hverandre. De kan igjen varmes i en middels varm ovn i 10 minutter midt i ovnen.
Serveres varme med varm honning eller sukker. Man kan fint spise pannekakene med smeltet smør og honning uten at de varmes på nytt i stekeovnen. Kald honning kan også smøres utover.
Meksikanske pannekaker
Pannekakerøre:100 g maizenamel
75 g hvetemel
1/2 ts salt
40 g matfett
varmt vann
Stuing:1 ss olje
1 løk
4 tomater
2 ts tabasco-saus
200 g hakket kylling
salt
Tilbehør:100 g grønne bønner
salt
sorte oliven
Sikt mel og salt, smuldre i fettet og tilsett vann til passe fast deig. La den hvile 20 min.
Kjevle deigen tynt ut. Stikk den ut i store rundinger. Stek pannekakene på tørr panne, ca 1 min på hver side.
Varm oljen til stuingen og stek hakket løk og tomater sammen til en fin puré. Passer det gjennom sikt.
Ha mosen tilbake i pannen og tilsett tabasco-saus, kylling og salt. Varm det 10-15 minutter.
Kok bønnene i saltet vann.
Ved servering legger du pannekakene på varmt fat og fordeler stuingen på dem. Legg bønnene ved siden av og pynt med oliven.
Håper det smaker, og var ikke dette nok så har jeg ca 100 oppskrifter til på pannekaker. bare gå til avansertsøk og velg pannekaker i måltid. Velbekomme
Amerikanske pannekaker 2
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
20.06.2022Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
4 stk. egg
5 dl melk
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
100 g smeltet smør
Amerikanske pannekaker er tykke og luftige og serveres ofte til frokost, gjerne med lønnesirup.Fremgangsmåte
Visp sammen melk og egg i en bolle.
Visp inn hvetemel, bakepulver, sukker og salt til du har en glatt røre. Rør inn det smeltede smøret.
Varm en stor stekepanne og ha i litt smør. Hell ca 1/2 dl røre i pannen av gangen og stek èn og èn pannekake. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Pannekakene skal være gyllenbrune og luftige.
Legg pannekakene på en tallerken og hold dem varme under et klede til alle er stekt.
Server de nystekte pannekakene med lønnesirup, en klatt smør eller rørte bær og rømme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
215,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blåbærpannekaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2014Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
7,5 dl helmelk
ca 300 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
3/4 ts salt
2 s sukker
3-4 egg
2,5 dl blåbær
Sukker
Det er blåbærsesong nå. Benytt sjansen til å plukke disse supersunne bærne.
Blåbærene kan og drysses over pannekaken i stekepannen før den snus som vi har gjort.Fremgangsmåte
Visp egg, melk og sukker. Ha i salt, hvetemel og bakepulver. La røren svelle litt. Ha i blåbærene. Ha litt smør i pannen og stek litt tykke pannekaker. Legges lagvis med sukker mellom lagene. Serveres varme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Inas Pannekaker
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
31.08.2014Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ina Margrethe GabrielsenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 egg
1,3 liter H-melk
2 dl kultura melk
5-6 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
3-4 dl sukker
1 ts salt
100 g magrarin
Ekstra:
2 liter vaniljeis
Fyldige pannekaker som er veldig mettende. Cultura gir en litt annen smak enn vanlig. Vi brukte og bare 1 liter melk. Vi lagde litt tykke pannekaker og fikk 15 stk, men 2-3 er nok pr person. Og jeg brukte syltetøy og banan inni.Fremgangsmåte
Dette gir rundt 20 - 30 pannekaker:
1. Ha egg og sukker i bollen og pisk det sammen. Ikke til eggidosis, men til den henger sammen. Smelt så smøret og ha det i.
2. Ha i annenhver 1 desiliter melk og hvetemel, men la det være igjen ca. 2 dl av hver.
3. Ta i vaniljesukkeret og saltet.
4. Ha i resten av melken, melet og kulturaen. Visp sammen helt til den er uten klumper. Tilsett litt mer melk/mel etter hva du foretrekker.
5. Sett bollen i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
6. Stek pannekakene med smør i pannen.
Når de er ferdig stekt, rull dem med vaniljeis inni og spis. Men pass på, dette kan søle litt.
Håper det smaker!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
176,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Fylte pannekaker 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.10.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
HAUKET.NETBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
3 dl hvetemel
1 ts salt
3 egg
5 dl melk
1 dl revet hvit ost
Ostesaus
1 ss smør /margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss revet parmesan evt. annen hvit ost
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1/4 ts muskat
Bolognese
500 g kjøttdeig /karbonadedeig
1 løk
2 stilker selleri
1 gulrot
60 g bacon
ca. 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts muskat
2 ss tomatpuré
3 dl kraft eller buljong
1 boks hermetiske tomater
Fremgangsmåte
1. Bland sammen ingrediensene til pannekakerøra. Ha i mel og salt først og visp inn melken til en jevn og glatt røre. Rør inn eggene tilslutt. La røra svelle i ca. 30 minutter.
2. Lag Bolognese og ostesaus som anvist nedenfor.
3. Lag litt tykke pannekaker som stekes på middels varm panne.
4. Fordel Bolognese på pannekakene og rull dem sammen. Legg over på et ildfast fat.
5. Hell over ostesausen og dryss over revet ost.
6. Gratiner under grillen til osten har smeltet og blitt gyllen.
Ostesaus
1. Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
2. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
3. Ha permesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
Bolognese
1. Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger.
2. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme.
3. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene.
4. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
109,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfrie pannekaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.11.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
FinaxBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 dl finax glutenfri melmix
0,5 ts salt
4 dl melk
2 egg
2 ms smeltet smør
Er helt vanlige pannekaker med glutenfritt mel. Vi pyntet med litt eple og glutenfrie havreflakes.
Vi bruker glutenfritt mel av og til selv om ingen av oss har cøliaki, men mest for å prøve. Pannekaker, vafler og kaker er ganske OK å lage men brød sliter vi med. Ett tips som kan prøves er å ha i litt bakepulver i deigen.Fremgangsmåte
Bland sammen melmix og salt. Visp inn melken til en jevn røre.
Rør så inn eggene og smøret.
La svelle litt. Stek tynne pannekaker i stekepanne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
128,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bananpannekaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2014Denne retten tar ca
20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
4 egg
salt
200 g hvetemel
1/4 l melk
1/4 l vann
6-8 bananer
sukker
kanel
evt. sitronsaft
Bananpannekaker er skikkelig godt, passer som dessert. Denne pannekakeoppskriften er litt spesiell, da vi glemte å ta bilde og derfor måtte lage en ny variant, men slett ikke noe dumt valg. Så vi lekte oss med krem, bananer og valnøtter. Men til selve pannekakeoppskriften, husk å legge i bananskivene før røren stivner. Og skivene må være skikkelig tynne ellers blir det bare rot.Fremgangsmåte
Lag en røre av egg, salt, hvetemel, melk og vann. Varm smør i en panne, ha i en øse med røre, og la det stivne litt. Dekk straks med bananer i tynne skiver.
Når den første siden er brunet, skal pannekaken snus og stekes ferdig. Dette er litt vrient om bananskivene er for tykke.
Serveres med kanel og sukker. Drypp evt. et par dråper sitronsaft over pannekakene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Crepes Suzette 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Alf BørjessonIngredienser
3 egg
125 g hvetemel
1/4 ts salt
2 ss olje
50 g smeltet smør
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker
3,5 dl melk
25 g smør til steking
Appelsinsmør:
125 g myknet smør i terninger
125 g sukker
saft og revet skall av 1 appelsin
6 ss Cointreau
3 ss brandy
Fremgangsmåte
Lag først røren. Sikt mel og salt i en bolle, og lag en fordypning i midten. Ha i egg, olje, smeltet smør, sukker og melk. Pisk til røren er glatt. Bruk gjerne en håndmikser.
Smelt litt av smøret i en liten stekepanne. Når smøret er blitt veldig varmt, hell litt av røren i pannen. Snu på pannen slik at røren fordeler seg ut over bunnen, og stek til pannekakene er gyllenbrune på undersiden. Snu pannekaken og stek den på den andre siden. La de tynne pannekakene gli ned på en varm tallerken og hold den varm mens du steker resten.
Lag appelsinsmør ved først å ha sukker og smør i en bolle og rør det sammen til det er glatt og kremaktig. Rør inn appelsinskall og –saft, deretter 3 ss av appelsinlikøren og 1 ss av brandyen.
Ta appelsinsmøret over i en stor stekepanne og varm forsiktig opp. Kok raskt i 1-2 minutter, skru deretter ned varmen. Legg i pannekakene, en om gangen og brett dem først en gang og så en gang til. La dem ligge til de er gjennomvarme. Varm opp resten av likøren og brandyen i en liten panne, sett fyr på, og hell den flammende likøren over pannekakene like før servering, eller kok opp og sett fyr på likøren ved bordet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
263,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Russiske pannekaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.10.2003Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
betexionIngredienser
2 egg
1/2 ts salt
3 dl melk
1 dl hvetemel
50 g smør
Fremgangsmåte
Smøret smeltes, tilsett hvetemel, spe med melken litt etter litt. Smak til med salt. Eggeplommene blandes godt i den litt avkjølte røren. Eggehvitene piskes veldig stive og tilsettes. Røren helles i smurt ildfast form og stekes 20 minutter ved 225 grader. Kan serveres med hva som helst til, men best er asparges.
Pannekakene kan også stekes i stekepannen. Stek da 2 stk. Og legg varmt fyll mellom dem.
Til dessert tilsettes pannekakerøren sukker i stedet for salt, og serveres med bær eller syltetøy til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
165,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fleskepannekaker fra Kvia gård
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.08.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BondelagetBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Ca 250g salt flesk
3 egg
6 dl melk
¼ ts salt
2 dl hvetemel
2 ss gressløk
Fleskepannekaker er en tradisjonsrett her i Norge. Vår versjon ble lagd med bacon, men fyldige greier for det.
Om en er vant med søte pannekaker, så blir dette tunge greier, men er faktisk bedre enn det høres ut.
Er det vanskelig å snu pannekaka, så la den bare steke gjennom før den brettes og legges på tallerken.
Jeg vil og anbefale 1 dl mer hvetemel og ett ekstra egg.Fremgangsmåte
Visp saman egg, melk og salt. Visp inn melet og tilsett gressløk. La røra svelle ½ time. Steik flesket. Legg flesk på eit fat og ta vare på fettet.
Legg ¼ av fleskebitane utover panna. Ha på 1 ts fleskefett og hell ¼ av røra over. Steikes på svak varme. Snu dei forsiktig. Pannekakene skal så vidt gjennomsteikes.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blinis
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1/2 pk gjær eller 1 ts tørrgjær
4 dl lunken melk
200 g hvetemel
50 g fin sammalt hvete
4 eggeplommer
2 ss smeltet smør
3 ss rømme
1/2 ts salt
4 eggehviter
smør til steking
Tilbehør og pynt:
Rømme
sort kaviar eller lodderogn
litt finhakket rødløk
dillkvister
Klassisk russisk pannekakeFremgangsmåte
Rør gjæren ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet) og tilsett melet. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen med plast og la den stå kaldt natten over. Romtemperer røren og tilsett eggeplommer, smør, rømme og salt. Rør godt.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren. Sett røre med spiseskje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten. Legg 2-3 blinis på hver tallerken, ha på litt rømme og kaviar. Dryss over finhakket rødløk og pynt med dill.
Tips :
Blinisene kan stekes ferdige noen timer før. Pakk dem godt inn i folie og varm dem forsiktig i ovn før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
179,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tykke pannekaker på tur
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
29.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts bakepulver
¼ ts salt
1 dl melk
1 stk egg
2 ss smeltet smør
smør til steking
Ut i skogen, opp på fjellet... Lag mat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.Fremgangsmåte
Dette kan gjøres før turen:
Ha mel, sukker og salt i en bolle (ikke bakepulver). Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
Hell røren over i en beholder med lokk eller i en melkekartong som du teiper igjen. Ikke fyll beholderen helt full da røren sveller noe.
Dette gjøres på turen:
Rør inn bakepulver i den ferdig lagde røren eller lag røren fra bunnen av ute på tur.
Varm en teflonpanne eller et spann over bålet eller annen varmekilde og smelt litt smør. Hell i røre slik at det dekker bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når det dannes bobler på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.
Tips:
Pannekaker kan serveres både med salt og søtt.
Søtt:
Friske bær, moste bananer, syltetøy eller honning
Salt:
Spekeskinke og revet ost, skinke og ost, bacon og ost eller røkt laks
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
232,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsin-pannekaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.06.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
6 egg
4 1/2 ss hvetemel
1 1/2 dl appelsinsaft/-jus
1 1/2 dl melk
1/2 ts salt
revet skall av 1 appelsin
Dette er pannekaker med litt annen smak. Vi lagde de litt tykke og de var bare utrolig gode. Som dere ser serverte vi med litt honning ved siden av.Fremgangsmåte
Lag pannekakerøre ved å ha alt det tørre i en bolle. Spe med appelsinsaft og melk og rør til klumfri røre. Visp til slutt inn sammenvispede egg. La helst røra stå og svelle i 15-20 minutter.
Stek pannekakene i litt smør. Rull dem sammen og dryss melis over. Pynt gjerne med appelsin og blader av sitronmelisse.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Amerikanske pannekaker med lønnesirup
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.12.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MatsidenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 dl hvetemel evt 1,5 dl hvete og 1,5 dl maismel for mer amerikansk smak.
1 ss sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
4 egg
3 dl kefir
smør til steking
lønnesirup
Fremgangsmåte
Bland siktet mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett egg og 1/2 dl kefir, og visp til en klumpfri røre. Tilsett resten av kefiren, og la røren svelle i ca 15 min. Stek små og tykke panne-kaker. Hold pannekakene varme (f.eks på en tallerken over en kasserolle med småkokende vann). Server med lønnesirup.
Tips!
For best stekeresultat:
Stryk et stykke kjøkkenpapir med olje over overflaten på steke-pannen, slik at den blir glatt og silkeaktig.Det er ikke nødvendig å olje pannen mellom hver steking.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
170,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:201