Fotograf:
Knut Pettersen
Fleskepannekaker er en tradisjonsrett her i Norge. Vår versjon ble lagd med bacon, men fyldige greier for det.
Om en er vant med søte pannekaker, så blir dette tunge greier, men er faktisk bedre enn det høres ut.
Er det vanskelig å snu pannekaka, så la den bare steke gjennom før den brettes og legges på tallerken.
Jeg vil og anbefale 1 dl mer hvetemel og ett ekstra egg. Oppskriften inneholder
144 Kalorier,
9 g Karbo,
8 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fleskepannekaker fra Kvia gård er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 8 lesere
Lesere:
16496 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fleskepannekaker fra Kvia gård med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 143.52 | 1 647.71 | 102.98 | Kcal |
Protein | 7.88 | 90.47 | 5.65 | gram |
Karbohydrat | 9.33 | 107.11 | 6.69 | gram |
Kostfiber | 0.53 | 6.08 | 0.38 | gram |
Fett | 8.18 | 93.91 | 5.87 | gram |
Mettet fett | 3.01 | 34.56 | 2.16 | gram |
Salt | 0.91 | 10.42 | 0.65 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.86 | Kr 55.80 | Kr 3.49 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 148 totalt | 1 148 pr porsj | 72 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 26 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
pannekaker
Visp saman egg, melk og salt. Visp inn melet og tilsett gressløk. La røra svelle ½ time. Steik flesket. Legg flesk på eit fat og ta vare på fettet.
Legg ¼ av fleskebitane utover panna. Ha på 1 ts fleskefett og hell ¼ av røra over. Steikes på svak varme. Snu dei forsiktig. Pannekakene skal så vidt gjennomsteikes.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Bondelaget
(Intern: 17677)
Tilberedningstid:
20-40 min
Kategori:
Pannekaker
Land:
Norge
Fylke:
Rogaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2015-08-07
Oppdatert dato:2015-08-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift