Fotograf:Rosemarie Rodriguez Fyldige pannekaker med mye rart i. Vi hadde ikke hverken sjampinjong eller purre tilgjengelig, men det smakte jo nydelig for det. Litt hakket chili kan tilsettes for de som ønsker den litt sterkere. Og vi droppet egget i fyllet.
Originalt er det svinekjøtt her, men det kan og brukes for eksempel kylling.
Røre lages av maisennamel, hvetemel, rismel, vann gurkemeie og melk. Rør godt og sil evt. røra så det ikke blir klumper i den.
Skjær kjøttet i løvtynne skiver. Finhakk purren. Bland kjøtt, halvparten av hvitløken og purren, 1/2 ts fiskesaus og nymalt pepper.
Bland rekene med resten av fiskesausen, hvitløken, purren og litt pepper.
Varm 1 ts olje i en stekepanne (helst 25 cm i diameter). Tilsett litt av kjøtt- og rekeblandingen når stekepanna er blitt varm. Rør til det er gjennomstekt. Skru ned varmen og ha oppi 4 1/2 ts røre, 1 ts bønneskudd, et par skiver løk og sopp. Legg på lokk i 2 minutter. Tilsett 3 ts vispet egg. Legg på lokket igjen og la det steke i 2 minutter til. Brett så pannekaken på midten og gjenta.
Pennekakene kan lages i god tid før servering og varmes opp i stekeovnen. Denne retten er relativt arbeidskrevende, men smaker desto bedre!
Pynt med hjertesalat og frisk koriander
(Rismel, fiskesaus og bønneskudd kan kjøpes i vietnamesiske og kinesiske matvareforetninger. Gurkemeie får en i mange dagligvareforretninger.)
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Misjonsalliansen
(Intern: 2719)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pannekaker Land:
Vietnam Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2016-04-15
Oppdatert dato:2016-04-15