Fotograf:Mari Svenningsen Av alle gode matminner fra barndommen havner nok pannekaker øverst på lista for svært mange. Pannekaker kan komme i mange ulike varianter, fra tynne med et enkelt dryss sukker, til tjukke og solide middagspannekaker med stekt flesk, som her.
Oppskriften inneholder 164 Kalorier, 10 g Karbo, 8 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten mengden melk. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La røren svelle i ca. 20 minutter.
Stek flesketerninger i en varm stekepanne med margarin. Legg det stekte flesket over på en tallerken med litt kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Pannekaken er ferdig når den har fått en gyllen farge begge sider. Stek resten av pannekakene på samme måte.
Legg en god skje stekte flesketerninger i midten av hver pannekaken før du bretter over og server dem med lønnesirup.
Du kan også steke pannekaken i ovnen. Fordel da stekte flesketerninger i en ildfast form med litt av stekefettet. Hell forsiktig i pannekakerøren, plasser formen midt i stekeovnen på 225 °C, og stek i 25-30 minutter til den er gjennomstekt og har fått gulbrun farge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36384)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pannekaker Innlagt dato:2022-05-02
Oppdatert dato:2022-05-02