Når blomkålen ligger i grønnsaksdisken, hvit og fin er den fristende. Og mine tanker går til blomkålsuppe med fersk blomkål eller blomkål med hvit saus på og reker. Og jeg tenker på min far som faktisk dyrket blomkål for mange år siden sammen med rosenkål og hodekål. Men blomkål kan brukes til andre ting enn bare suppe. Her under er 13 forslag til hva du kan gjøre med den. Lykke til, Mvh Knut
Blomkålfritters
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
14.03.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
0,4 hode blomkål, delt i buketter
1 stor skive stekt bacon, hakket
1 vårløk, hakket
salt og nykvernet sort pepper etter smak
40 g hvetemel
0,8 dl melk
1 egg, pisket
2 g revet parmesanost
Disse er nydelige. Jeg spiste de med speilegg ved siden av. Kan vel og formes som burgere. Blomkål er jo veldig sunt og populært nå for tiden.Fremgangsmåte
Kok blomkålbukettene møre i lettsaltet vann. Hell av vann og hakk kålen i små biter. Bland denne med bacon, vårløk, salt og pepper.
I en annen bolle blandes mel, melk, egg, parmesan og litt salt sammen til en klumpfri røre. Rør så denne inn i blomkålblandingen.
Varm litt olje på en stekepanne og form små fritters med en skje. Blir ca 8-10 i normal størrelse. Stekes passende brune på begge sider, ca 3-4 minutter på hver side.
Servers varme som en smårett eller snacks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkål som "fried rice"
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
07.03.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
300 g blomkål som er raspet
300 g frossen grønnsaksblanding
2 ss vann
2 ss sesamolje
1 ss meierismør
2 små rødløk i biter
3 fedd hvitløk hakket i biter
3 ss soyasaus
2 egg
450 g svinekjøtt i små biter
Dette er en rett hvor raspet blomkål erstatter risen. Denne er god og mettende. Ta vekk svinekjøtt for vegetarversjon. Vi brukte frosne erter, gulrotterninger og maiskorn.Fremgangsmåte
Ha vann og litt smør i en dyp panne. Varm opp og ha i grønnsaksblandingen. Rør rundt og la det koke "tørt". Helles over i en bolle.
Ha i litt mer smør og 2 ss sesamolje. Surr løk og hvitløk til det er gyllent. Ha så i raspet blomkål og rør godt. La det surre i 5 minutter. Sett til side.
Samtidig i en annen stekepanne. Varm opp 2 ss sesamolje med litt smør. Surr svinekjøttet til det er stekt, ca 8-10 minutter. Sett til side.
Så stekes 2 speilegg i stekefettet til svinekjøttet. På begge sider før de deles opp i biter.
Til slutt blandes kjøttblandingen i løken, sammen med grønnsaksblandingen og til slutt røres det inn eggebiter. Rør forsiktig og varm alt opp før servering. Smak til med soyasaus
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
89,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkål med reke/skinkesaus
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
24.08.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 stort blomkål
Saus
3 ss smør
1-2 ss hvetemel
3-5 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts muskat
1/2 boks tine kremost med krydder
1/2 skinkeboks i terminger
1 neve rensede reker
Fremgangsmåte
Kålen kokes mør i saltet vann.
Saus:
Smelt smør og rør inn melet.
Spe med melk til passe konsistens. Krydre. La småkoke 5-10 minutter.
Rør inn osten og skinken. La det bli varmt og rør inn rekene til slutt. Rekene skal bare akkurat bli varme ellers blir de seige.
Server med poteter og blomkål.
Sausen er det viktig at man smaker på når man krydrer. Tilpasses til det man ønsker av smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
87,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Frityrstekte blomkålbuketter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.06.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
300 g blomkålbuketter
2 egg
salt
nykvernet pepper
hvetemel
60 g tørre brødsmuler
olivenolje til fritering
1 sitron i skiver
Dette smaker skikkelig godt. Er noe spesielt med blomkål, sprø utenpå og så myke og gode inniFremgangsmåte
Kok blomkålbukettene i lettsaltet vann 4-6 minutter. Slå av vannet og avkjøl kålen.
Visp eggene med litt salt og pepper. Dypp blomkålbukettene først i hvetemel, så i egg og til slutt i brødsmuler. Friter dem, 3-4 av gangen i varm olje.
Server dem med sitronskiver.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
130,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkålkarri
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.09.2016Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk hakket løk
2 ss olje
2 ts karri
1 stk blomkål i buketter
1 boks hakkede hermetiske tomater - gjerne med chili og basilikum
3 dl vann
100 g frisk spinat - småbladet/babyspinat
En lettvint og velsmakende rett med blomkål som kan serveres som middag med godt brød til. Enkel og rask om du har det travelt på ettermiddagen.Fremgangsmåte
Stek løken myk i olje - 5-6 minutter. Rør inn karri og stek videre i 1-2 minutter.
Tilsett blomkålbuketter, vann og tomater og kok retten videre til blomkålen så vidt er mør - 5-7 minutter.
Rør inn spinatbladene til slutt.
Server blomkålkarri rykende varm med godt brød til.
Om du ikke ønsker en ren vegetarisk rett, kan du tilsette strimler av stekt kylling.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
30,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Seifilet med stekt blomkål og spinat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
800 g seifilet, uten skinn og bein
0,5 stk blomkål
1 dl hasselnøtter
1 dl crème fraîche, lett
3 dl babyspinat
0,5 stk sitron
salt og pepper
olivenolje
Tilbehør
potet
Sei finner du i nærmest alle butikker og fiskedisker. Og denne fisken er en favoritt her hjemme, her servert med spinat og blomkål.Fremgangsmåte
Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.
Stek seien i ca. 1 minutt på hver side, den skal få en gyllen farge.
Ta den ut og hold den varm.
Skjær blomkål i små buketter og grovhakk hasselnøtter.
Stek blomkålen i olivenolje til den får fin farge.
Tilsett hasselnøtter, crème fraîche og spinat, og la det bli gjennomvarmt.
Smak til med salt og pepper, og saften av sitron.
Legg fisken tilbake i pannen og server med kokte poteter ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
129,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ovnsbakt torsk med blomkålris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.04.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
600 g torskefilet, uten skinn og bein
4 skiver parmaskinke
salt
Blomkålris
0.5 stk sitron
1 stk blomkål
2 ss persille, frisk
1 ss rapsolje
4 ss parmesan, revet
Tilbehør
16 stk cherrytomat
1 stk paprika, gul
1 ss rapsolje
Blomkål raspet opp som ris er en uvanlig og smart måte å bruke blomkål på. Anbefales for de som ønsker litt variasjon i grønnsakene. Torsk og spekeskinke passer og fint sammen.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær torsk i porsjonsstykker og dryss salt over.
Surr parmaskinke rundt torskestykkene og legg dem i en ildfast form.
Bak torsken i stekeovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
Blomkålris
Press saften fra sitron, rens blomkål for blader og finhakk persille.
Riv blomkål med et grovt rivjern, og bland det sammen med sitronsaft.
Ha rapsolje i en stekepanne og stek blomkålrisen gyllen på middels varme, i ca. 4 minutter.
Vend inn persille og revet parmesan.
Tilbehør
Del cherrytomat i to og skjær paprika i strimler.
Fres det raskt i rapsolje.
Server torsken med blomkålris og grønnsakene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
66,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkålsalat med vannmelon
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.09.2019Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk blomkål
½ stk vannmelon
4 stk vårløk
saften av ½ stk lime
nykvernet pepper
En fristende og saftig salat med blomkål og vannmelon smakt til med sitron og vårløk. Spis den som tilbehør til grillmaten eller som en liten egen rett.Fremgangsmåte
Rens blomkålen og del i små buketter.
Fjern skallet på vannmelonen og skjær den i små terninger. Fjern steinene om ikke vannmelonen er steinfri.
Rens, tørk og skjær vårløken i tynne ringer.
Bland alt forsiktig sammen rett før servering.
Press litt limesaft over og kvern litt pepper på.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
28,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkålsalat 3
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.11.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 blomkål, i buketter
1 sjalottløk, finhakket
2 ss rømme
4 ss ravigottesaus
Saften av 1/2 sitron
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts sukker
Fremgangsmåte
Blomkålen deles i små, fine buketter og vaskes. Lag en dressing av de øvrige ingrediensene og vend de rå blomkålbukettene i.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
89,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gratinert blomkål og brokkoli form
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.05.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 stk middels stort blomkål
400 g brokkoli (tilsvarende en bukett)
Hvitsaus
3 ss smør
4 ss hvetemel
6 dl lettmelk
4 dl revet hvitost
nykvernet salt og pepper
200 g pølse , i biter (f eks smårettpølse). Pølsene kan sløyfes hvis man ønsker en vegetarrett
/ eller 1 boks hvite bønner
En nydelig grateng som enkelt kan omgjøres til en vegetarrett om du skulle ønske det.Fremgangsmåte
Rens og vask grønnsakene og del de opp i buketter. Kok bukettene knapt møre i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter, under omrøring.
Tilsett halvparten av osten og rør til den har smeltet. Smak til med salt og pepper.
Legg grønnsakene og pølsebitene i en ildfast form og hell gratineringssausen over. Dryss resten av osten over og gratiner retten i forvarmet ovn på 250 °C i ca 10 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
98,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sennepsbakt blomkål
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
02.10.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 stk blomkål
1 dl olivenolje
1 båt hvitløk delt i to
4 ss dijonsennep
1 dl finhakket bladpersille
2 ss revet parmesan
Hel bakt blomkål er noe av det beste, og her har vi smurt hodene inn med en sennepsblanding. Raffinert som kjøttfri middag eller som tilbehør.Fremgangsmåte
Sett ovnen på 225 grader.
Rens blomkålen for blader, og skjær til stilken i bunnen slik at hodet ligger rett på en bakeplate kledd med bakepapir.
Del en hvitløkbåt og gni snittflaten på utsiden av blomkålhodene.
Pisk sammen olje og sennep, og fordel 3/4 av blandingen over blomkålhodene - også på undersiden.
Sett blomkålhodene på bakeplaten og bak dem til de er møre tvers igjennom - 50 - 60 minutter.
La hodene hvile i noen minutter.
Bland sammen hakket bladpersille, revet parmesan og resten av sennepsblandingen. Fordel blandingen på blomkålhodene.
Server blomkålen i tykke skiver - enten som tilbehør eller som en kjøttfri middag - gjerne med kokte eller stekte poteter til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Syltet blomkål
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
03.03.2021Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
500 g blomkål i små buketter
1 gulrot i tynne skiver
½ rød paprika i tynne skiver
2 laurbærblad
LAKEN
1 dl eddik, 7 %
2 dl sukker
3 dl vann
1 g salt
Syltet blomkål er nydelig garnityr til middagen, supert i salater og smakfullt på brødskiva. Dette er en fin måte å ta vare på grønnsaker du har til overs og smart å ha tilgjengelig. Du trenger rene pene grønnsaker, varme sterile, tørre glass og lake når du skal sylte. God hygiene er viktig.Fremgangsmåte
Bland ingrediensene til laken, kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp.
Rens og skjær grønnsakene som beskrevet.
Ønsker du å sylte store biter bør de få et oppkok i vann med litt salt.
Hell av vannet og legg grønnsakene sammen med laurbærbladene i et varmt, sterilt glass.
Hell kokende varm lake over grønnsakene til de er helt dekket.
Sett på tett lokk.
Avkjøl.
Oppbevar glass med syltet grønnsaker svalt og mørkt, gjerne et par dager før bruk.
Holder seg lenge uåpnet. Åpnet glass bør stå i kjøleskap.
Slik steriliseres glass:
I ovn:
rene tørre glass og lokk settes i ovn på 100 grader i minst 10 minutter og fylles med innhold mens de er varme. Sett på lokk.
Ved koking:
Rene glass og lokk legges i kokende vann i ett par minutter. Tas opp med en ren klype og tørkes før de fylles med innholdet. Sett på lokk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
25,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Omelett med blomkål og purre
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
29.12.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk blomkål
½ stk purre
3 dl vann
½ stk grønnsakbuljong (terning)
1 ss smør
150 g bacon
4 stk egg
litt salt og pepper
1 ss hakket frisk gressløk
1 dl revet hvitost
Omelett kan lages med det meste av tilbehør, og fungerer dermed som en enkel middag om du har dårlig tid. Her i kombinasjon med blomkål og purre + litt bacon. Andre rester fra kjøleskapet kan brukes, for eksempel pølserester ol.Fremgangsmåte
Del blomkålen i buketter, skjær eventuelt stilk/friske blad i biter. Legg dem i en stekepanne sammen med purre eller løk. Tilsett vann og buljong. La dette surre under lokk i noen minutter. Ta av lokket og la væsken dampe av.
Ha smør og baconterninger i pannen. La dette surre litt. Visp sammen egg, salt, krydder og ost. Hell eggemassen i pannen og la omeletten så vidt stivne over moderat varme. Løft i den med en gaffel av og til, slik at eggemassen renner ned i bunnen av pannen.
Serveres nylaget med godt brød eller rundstykker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
93,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3343