Syltet blomkål



Syltet blomkål oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Syltet blomkål er nydelig garnityr til middagen, supert i salater og smakfullt på brødskiva. Dette er en fin måte å ta vare på grønnsaker du har til overs og smart å ha tilgjengelig. Du trenger rene pene grønnsaker, varme sterile, tørre glass og lake når du skal sylte. God hygiene er viktig.

Oppskriften inneholder 26 Kalorier, 3 g Karbo, 2 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Syltet blomkål er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 309 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
500grblomkål i små buketter
1stkgulrot i tynne skiver
0,5stkrød paprika i tynne skiver
2blad(er)laurbærblad

Lake

1dleddik, 7 %Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2dlsukkerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3dlvannIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1grsaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!




Kalorier og næringsinnhold i Syltet blomkål med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier26.05319.24Kcal
Protein1.6520.22gram
Karbohydrat3.1939.09gram
Kostfiber2.4029.41gram
Fett0.212.57gram
Mettet fett0.020.25gram
Salt0.030.31gram
Pris på oppskriftenKr 4.55Kr 55.76Kr .-
Hele oppskriften veier1 226 totalt1 226 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo48,98 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene til laken, kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp.
Rens og skjær grønnsakene som beskrevet.
Ønsker du å sylte store biter bør de få et oppkok i vann med litt salt.
Hell av vannet og legg grønnsakene sammen med laurbærbladene i et varmt, sterilt glass.
Hell kokende varm lake over grønnsakene til de er helt dekket.
Sett på tett lokk.
Avkjøl.
Oppbevar glass med syltet grønnsaker svalt og mørkt, gjerne et par dager før bruk.

Holder seg lenge uåpnet. Åpnet glass bør stå i kjøleskap.

Slik steriliseres glass:
I ovn:
rene tørre glass og lokk settes i ovn på 100 grader i minst 10 minutter og fylles med innhold mens de er varme. Sett på lokk.
Ved koking:
Rene glass og lokk legges i kokende vann i ett par minutter. Tas opp med en ren klype og tørkes før de fylles med innholdet. Sett på lokk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 35668)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Konservering
Innlagt dato:2021-03-03
Oppdatert dato:2021-03-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Syltet blomkål.Syltet blomkål.
Denne retten har 26,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.