Deilige sjokoladekaker


Oppdatertdato: 2019-03-15 Tema: Sjokoladekaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Sjokoladekaker er populært. Så populært at ukebladene selger ekstra mange blader når flotte sjokoladekaker pryder forsiden. Her har jeg ett knippe av de mest populære kakene på nettsiden

Sjokoladekakene er og blir populære. Det er ingen forskjell på ung eller gammel kakemons i så måte. Sjokoladekakene kan være hverdagslige og enkle eller de kan være pyntet til fest. De kan være lette og luftige eller de kan være tunge og bløte. Noen sjokoladekaker lages med kakao, mens andre lages med kokesjokolade. Det er her barna og de voksne har forskjellige favoritter. Barn foretrekker lette og luftige sjokoladekaker laget med kakao. Voksne setter vel så stor pris på et stykke tung, saftig sjokoladekake til dessert - en såkalt konfektkake.
Sjokoladekaker kan lages på uendelig mange forskjellige måter. Det eneste de har felles er vel i grunnen bare sjokoladesmaken.




Sjokoladerullekake med banankrem


Prøv også Sjokoladerullekake med banankrem.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.11.2015
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Petra Åmot
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

RULLEKAKEN:
3 egg
1 dl (90 g) sukker
1 dl (60 g) hvetemel
1/1 ts bakepulver
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker

BANANKREMFYLL:
2 dl kremfløte
1 banan, moset


Rullekake som er rask å lage. Følg oppskriften nøye mht mål. Vi brukte langpanne i full størrelse. Ser tynt ut, men hever en del.
Og husk å dekke til med noe tett når den kjøles ned. Da er den myk når den skal rulles.
Når vi skal rulle en rullekake gjør vi følgende.
Hvelv kaken forsiktig på ett bakepapir som gjerne kan drysses med litt sukker.
Smør utover fyllet over hele kaken. Rull fra den ene kortenden ved å løfte opp papiret mens du ruller. Dvs legg over med papir, brett papir, rull igjen, ta vekk osv.
Dryss så over litt melis eller du kan pynte med melisglasur, krem, bananer eller syltetøy. La den stå litt kaldt før den skjæres i skiver.


Fremgangsmåte

1. Pisk stive eggedosis av egg og sukker
2. Sikt hvetemel blandet med bakepulver, kakao og vaniljesukker, og vend det forsiktig med en slikkepott. Ved kraftig røring vil røren falle sammen og rullekaken vil bli tung og tett.
3. Hell røren i en smurt langpanne med evt bakepapir. Stryk røren jevnt utover. Pass på at hjørnene ikke blir for tynne.
4. Sett kaken i ovnen med en gang og stek den midt i ovnen på 250 grader, i ca 5 minutter.
5. Ta langpannen ut av ovnen og legg en bakeplate over til kaken er avkjølt. Da holder kaken seg fuktig slik at den ikke sprekker når den rulles sammen.
6. Hvelv kaken på en kakerist og fjern bakepapiret.
7. Bland stivpisket kremfløte med den mosede bananen og evt hakkede nøtter, som smøres jevnt på kaken. Rull kaken sammen og legg den forsiktig over på et serveringsfat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 286,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Saftig langpanne sjokoladekake


Prøv også Saftig langpanne sjokoladekake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.03.2016
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kim
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Bunn:
1 Liter Hvetemel
1 Liter Sukker
3 Ss Bakekakao
2 Ts Natron
1 Ts Bakepulver
1 Ts Vniljesukker
1 Ts Kanel
1 Liter Skummet kulturmelk

Glasur:
100 g Kokesjokolade
2 ss Sterk kald kaffe
100 g Smør/margarin
75 g Melis
1 Egg


En litt annerledes kake uten smør og egg i deigen. Men masse sukker som gjør kaka litt sticky. Men veldig god. Passer i den store langpanna. For oss var det akkurat passe med 30 minutter i ovnen med varmluft.


Fremgangsmåte

Bunn:
Bland alt det tørre. Tilsett deretter kulturmelken og bland alt sammen godt.
Hell røren i en langpanne (smørt/bakepapir).
Stek midt i ovnen på 200 grader i 25-30 min.
Avkjøl i formen på rist.

Glasur:
Brekk opp sjokoladen og smelt den på svak varme med kaffen.
Avkjøl. Pisk smør og melis hvitt. Pisk deretter inn egget, før den smeltede sjokoladen røres inn. Smør utover kaken med slikkepott eller lignende.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 269,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Saftig sjokoladekake 5


Prøv også Saftig sjokoladekake 5.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 03.04.2005
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

4 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
2 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl Oboy pulver
7 dl kefir melk
2 ts natron
350 g smør


En av favorittkakene mine som jeg akkurat tok nytt bilde til. Kaken er her uten glasur, men ett godt og saftig/tungt grunnlag for pynt og lagdeling. Vi brukte her en stor langpanne og fulgte oppskriften slavisk


Fremgangsmåte

Lag eggedosis, smelt smøret, bland sammen det tørre og ha kefir ved siden av. Bland alt litt etter litt i en bolle, og hell over i langpanne, evt. i to mindre runde former. Stekes på 190°C i ca. 30 min i stor langpanne, en del lenger i figurform. Husk bakepapir
Bruk en bakepinne med jevne mellomrom etter 30 min i ovnen, evt. følg med, og ta kaken ut når du ser den løsner fra formen.

Dette er en stor porsjon som krever en stor bakebolle og kjøkkenmaskin. Har du ikke det, er en grei løsning følgende. Bland alt det tørre i den største bollen du har. Så bruker du en mindre bolle til å først lage eggedosis ferdig. Og bland sammen melk og smør i en gryte som du har myknet smøret i. Så tar du en håndmikser og kjører den i den store bollen mens du vekselvis mikser inn smør/melk og eggedosis.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 315,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Barnas sjokoladekake.

Barnas sjokoladekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.02.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

6 egg
9 dl sukker
13 dl hvetemel
6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker
6 ss kakao
5 dl melk
450 g smeltet smør/margarin

Glasur:
100 g smør
300 g melis
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
6 ss kaffe


Vi lager langpannekake innimellom. Mest når vi skal ha gjester og da for enkelhets skyld. Jeg har en standardkake som jeg vet blir god, men siden jeg så at denne hadde fått mange poeng, så prøvde vi denne kaken.
Er vel en kake hvor oppskriften tilsier bruk i barnebursdager, men den fungerte veldig bra sammen med kaffekoppen min. Ganske enkel å lage og med litt ekstra kaffe i glasuren, så får den mer voksen smak. Er nok noe søt og barnevennlig i utgangspunktet


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Tilsett alt det tørre og smeltet smør/melk vekselvis.

Kle den store langpannen med bakepapir og hell kakerøren i. Fordeles i et jevnt lag. Sett kaken inn ved 200 C varm stekeovn. Steketiden er ca 30 minutter.

Smelt smør til glasuren og rør inn de øvrige ingrediensene. Rør til glasuren er jevn og blank.

Du kan servere kaken f.eks. servere kaken skåret i firkanter med glasur. Eller du kan lage et papirmønster av en lastebil eller annet. Legg i såfall papirmønsteret på den kalde kaken og skjær ut. Smør glasuren på den hele figuren og på det som er igjen av kaken. Del resten opp i firkanter. På disse kan du skrive gratulasjoner eller gjestenes navn.

Du kan i tillegg bruke store, tynne kjeks som hjul og pynte bilen med hvit glasur (konturer). Lasten på planet kan du f.eks. dandere i form av kakestrøssel eller non stop drops.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 357,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekake med god samvittighet.

Sjokoladekake med god samvittighet


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.10.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Sukrin

Ingredienser

3 egg
2 dl sukrin
1 dl hvetemel
½ dl hi-maze (kan erstattes med hvetemel)
½ ts bakepulver
½ dl kakaopulver
2 ts vaniljesukker
¼ ts salt
3 dl (1 beger) Kesam Mager
revet skall av 1 stk. appelsin eller lime (valgfritt)
50 gr valnøtter hakket (valgfritt)



Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.
Visp egg og Sukrin til luftig eggedosis. Bland mel med Fiberfin, bakepulver, kakaopulver, vaniljesukker og salt. Bland det forsiktig i eggedosisen. Rør inn Kesam, og evt. revet skall og hakkede nøtter. Hell røren i en smurt rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og stek kaken i ca. 40 minutter.

Kaken smaker best avkjølt, gjerne dagen etter. Dryss gjerne melis over kaken før servering.

Tips: Server sjokoladekaken med halvblandet vispet krem blandet med Kesam til. Herlig kalorilett krem for kremelskere!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 143,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fransk Black forest kake.

Fransk Black forest kake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.11.2011
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

180 g hvetemel
280 g sukker
8 egg
125 g mørk sjokolade
2 ts bakepulver
2 ss rom
1 stor boks kirsebær i sirup
4 ss bringebær gelé (eller syltetøy)
5 dl kremfløte
30 g kakao
50 g sukker
25 g sjokolade pulver
rom


Vanskelig men utrolig god kake.


Fremgangsmåte

Visp eggeplommer og sukker til skummende. Smelt sjokoladen i vannbad, deretter bland med eggeplommer, mel, bakepulver og stivpiskede eggehviter.
Hell i en smurt form og stek ved 180 ° C til den ikke kleber på en strikkepinne, ca 30-40 min.
Pisk kremfløte, tilsett kakao og sukker. Avkjøl i kjøleskapet. Sil av kirsebær og dypp dem i rom.
Når kaken er bakt, la den avkjøles på rist og skjær den i tre lag. Dekk de to første lagene med sjokolade krem og dekk med kirsebær. Dekk det tredje laget med bringebær gelé.
Bygg opp kaken, vekslende et lag av sjokoladekrem, med et lag av gelé, deretter et lag av sjokoladekrem. Dekk hele kaken med krem og dekorer med glasur. Legg noen kirsebær, dryss med sjokolade pulver. Oppbevares i kjøleskap til den skal serveres.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 271,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownies med nøtter.

Brownies med nøtter


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.06.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kraft foods
Bildet er tatt av sxc.hu

Ingredienser

Dette trenger du (deig):
125 g smør
125 g Freia Lys Kokesjokolade
2 egg
2 1/2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 ts Freia Bakepulver
100 g hakkede valnøtter

Dette trenger du (Pynt):
100 g smeltet Dronning Sjokolade
Finhakkede valnøtter, pistasjenøtter el.l



Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Rør godt slik at alt blander seg. Fjern fra varmen. Pisk egg og sukker lyst og luftig. Fold inn sjokoladen, og sikt inn mel og bakepulver. Til slutt røres valnøttene i. Helles i en smurt langpanne (20x 30 cm) og stekes ved 180 graderr i ca 20-25 min.

Prøve med en pinne for å se at de er ferdige. Del kaken opp i 12 biter. Smelt sjokoladen til pynt, og ha litt på hver kakebit, dryss over litt hakkede nøtter. Servers til sterk kaffe eller kald melk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 467,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pinnsvinmamma med barn.

Pinnsvinmamma med barn


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.11.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Sjokoladekake:
4 stk. egg
120 g sukker
100 g siktet hvetemel
3 ss kakaopulver
¼ ts bakepulver

ca. 1 ½ dl appelsinjuice til dynking

Appelsinfromasj:
6 stk. gelatin plater
4 stk. egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
1 dl konsentrert appelsinjuice (på boks)

Sjokoladekrem:
500 g mykt smør
500 g melis
1 stk. egg
ca. 7 ss kakaopulver

Pynt:
ca. 2 dl kokosmasse
ca. 5 drp. grønn konditorfarge
ca. 5 stk. Mandler



Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen og rør det inn i eggedosisen. Bre røren utover i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Legg matpapir på bakebordet og strø litt sukker på. Hvelv kaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt. Dynk kaken med appelsinjus.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av egg og sukker. Stivpisk kremfløten og bland kremen med eggedosisen. Hell vannet fra gelatinen, og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende varmt vann. Bland gelatin og appelsinjus, og hell det i eggedosisblandingen under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den begynner å stivne.

Bruk en rund eller oval, lav bolle til å lage pinnsvinmamma i. Legg først bollen med åpningen ned på kaken og skjær rundt bollen. Legg denne kake-rundingen til side. Kle bollen innvendig med ett lag kake (kanskje du må ”lappe” litt). Fyll halvstiv fromasj i bollen og dekk med kake-rundingen, så bollen blir helt full. Sett bollen kaldt et par timer til fromasjen er helt stiv. Lag 3-4 pinnsvinbarn av kake- og fromasjrester som fylles i små aluminiumsformer. Sett dem kaldt.

Rør smør og melis mykt, og ha i egg og kakao til sjokoladekrem. Hvelv bollen og småformene over på et stort kakefat og dekk kakene med sjokoladekrem. Farg kokosmassen grønt som gress og fordel kokosen på fatet. Lag et lite hode i den ene enden ved å prikke ut to øyne og sett på en mandel til snute. Fyll resten av sjokoladekremen i en sprøytepose. Sprøyt ut små ”pigger”.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 387,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekake i langpanne 2.

Sjokoladekake i langpanne 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.08.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kjetil Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 egg
6 dl sukker
300 g margarin.
3-5 ss kakao
5 ts vaniljesukker
5 ts bakepulver
9 dl hvetemel
3 dl melk

Glasur
5 ss margarin
4 ss kokt kaffe
ca. 5 dl melis
ca.1 ss vaniljesukker
ca. 1 ss kakao



Fremgangsmåte

Langpanne, ca. 35.40 cm 180 ° C i 20-30 minutter
Er langpanna 50.60 cm, må det lages tredobbel porsjon

1 Sett på ovnen og smør og strø en langpanne.
2 Pisk eggedosis av egg og sukkei (5 minutter).
3 Smelt margarin og bland i melken,
4 Bland kakao, vaniljesukker og bakepulver oppi melet og sikt dette i eggedosisen vekselvis med smør- og melkeblandingen
5 Fyll røra i langpanna og stek på nederste rille.

Glasur.
1 Smelt smøret og bland det med den ferdigkokte kaffen
2 Sikt sammen det tørre og bland det med smøret og kaffen.
3 Rør sammen og smør det over kaken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 348,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladeruter med kakaoroser.

Sjokoladeruter med kakaoroser


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.01.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Sjokoladekake
6 egg
8 dl sukker
13 dl hvetemel
6 ts bakepulver
6 ts Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
6 ss kakao
5 dl melk
400 g smeltet margarin/smør

Glasur
200 g mørk sjokolade
4 ss fløte
4 ss smør
2 ts Dr. Oetker Flytende Glukose

Pynt
Dr. Oetker Kakaoroser
Dr. Oetker Myke Gullperler
Dr. Oetker Vinter Mix Strøssel



Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Visp egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Smelt smøret og ha i melken. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Ha melblandingen og melkeblandingen vekselvis i eggedosisen. Rør lett, slik at ikke luften går ut av blandingen. Kle en langpanne med bakepapir, eller smør langpannen godt. Hell kakerøren over i langpannen, og fordel den jevnt utover. Kaken skal stekes på midterste rille på 200 °C, ca. 40 min. La kaken avkjøles før pynting.

Glasur:
Smelt sjokoladen og ha i fløte, smør og glukose. Hell over kaken, og bre glasuren utover. Del kaken i ruter, og dekorer med kakaoroser, myke gullperler og vinterstrøssel.

Verdt å vite
Flytende glukose gjør sjokoladeglasuren ekstra blank og smidig. Ved tilberedning av f.eks. karamell, konfekt ol., gjør flytende glukose at massen holder seg seig og at den ikke sukrer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 355,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:410






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.