Jeg har lagt ut artikler og oppskrift med konfekt før jul, men de fleste er slike små biter. Men her har jeg samlet de større kakene som er skikkelig tunge og søte, og som passer til kaffen, eller julelikøren foran julefilmen på tv. Her er noen av de mest populære med både næringsinnhold og allergeninfo. Og husk at noen av disse er skikkelig solide og mektige. Jeg begynner med den mest ikoniske konfektkaken til jul, nemlig delfiakake.
Delfia kake liten Alf´s spesial
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Wenche UllandBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 plater kokesjoklade 250 g
1 pakke delfiafett 250 g
2 egg
2-3 ss sukker
4 ss kaffe
Tørre kjeks
Geletopper
Marsipan
Evt annet etter ønske.
Spesial delfiakake dedikert til Alf!
Bilde viser hvor mye forskjellig pynt man kan bruke etter at en unge gikk amok, og da ble det problem med å dele den opp, beklager!Fremgangsmåte
Smelt delfiafettet og sjokoladen.
Visp eggedosis av egg og sukker.
Ha sjokoladen og fettet i eggedosisen.
Rør inn litt kaffe. Legg litt pynt inni kaken og resten på toppen. Marsipan er fint inni.
Hell i avlang form dekket med matpapir eller folie, og stikk ned kjeks, gele og marsipan.
Dekk til og kjøl ned i kjøleskap.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
547,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
44,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Konfektkake med vaniljesaus
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.03.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Kakedeig:
200 g mørk sjokolade (70%)
175 g smør
300 g sukker
1 Dr. Oetker Vaniljestang
7 eggeplommer
1 dl vann
4 ss kakaopulver
100 g hvetemel
½ ts salt
5 eggehviter
Vaniljesaus:
2 dl fløte
2 dl helmelk
1 Dr. Oetker Vaniljestang
4 eggeplommer
50 g sukker
Den nydeligste, fyldigste, mørke sjokoladekaken du kan forestille deg.Fremgangsmåte
1
Forberedelser
Smør en springform, 24cm, med smør, og dryss med litt kakaopulver så bunnen og sidene er dekket. Forvarm ovnen.
Over- og undervarme: 180°C
2
Kakedeig
Smelt smør og sjokolade over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Visp eggeplommer, sukker og frøene fra en vaniljestang sammen i en skål. Rør kakaopulver og vann sammen i en kasserolle. Varm opp blandingen, og la småkoke i 2 minutter på lav varme.
Bland mel, salt, sjokoladesmør og kakaovann sammen med eggemassen, og visp til deigen er jevn. Visp eggehvitene helt stive, og vend dem forsiktig inn i deigen litt om gangen. Fordel deigen i springformen.
Stek kaken i 30 minutter midt i ovnen til den er gjennomstekt på kanten, og fortsatt bløt i midten. Avkjøl kaken på en rist, og la den sette seg i et par timer før servering. Hvis du ønsker at kaken får en fastere konsistens, så kan den settes i kjøleskap i et par timer før servering.
3
Vaniljesaus
Kok opp fløte og helmelk og skru av varmen. Tilsett frøene fra en vaniljestang. La blandingen trekke i 15 minutter.
Visp eggeplommer og sukker sammen i en skål. Varm fløten lett opp igjen, og hell den i en stråle i eggemassen under omrøring. Rør til massen er jevn. Hell kremen over i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp på svak varme under konstant omrøring, til det akkurat begynner å boble og til kremen er tyknet såpass at den kan dekke undersiden av en skje uten å renne.
Ta kasserollen av varmen når kremen er like under kokepunktet. Kremen må ikke koke. Oppbevar vaniljesausen i kjøleskap før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
329,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Franz Joseph konfektkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.06.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kraft foodsBildet er tatt av
Kraft foodsIngredienser
6 eggehviter
400 g sukker (4 1/2 dl)
200 g malte mandler (3 1/3 dl)
200 g strøkavring eller griljermel
Fyll:
300 g melis (5 dl)
300 g smør/margarin
2 ss Freia Vaniljesukker
6 eggeplommer
3 ss Freia Regia Bakekakao
Glasur:
2 plater Freia Dronning sjokolade (200 g)
50 g kokosfett
Fremgangsmåte
Eggehvitene piskes stive, mens sukkeret tilsettes i tre porsjoner. Pisk gpdt mellom hver gang. Når marengsmassen er blamk og stiv, tilsettes malte mandler og strøkavring.
Bland forsiktig og hell røren i en bakapapirkledd langpanne. Stekes i langpanne (35 x 40 cm) og server dem som konfekt.
Fyll:
Alle ingrediensene røres sammen til en myk krem og smøres over kaken.
Glasur:
Sjokoladen brekkes i biter og smeltes i vannbad med kokosfett. Når alt har smeltet, røres glasuren jevn og strykes over kaken med en bred kniv. Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet. Del kaken i små biter (ca. 4 x 4 cm) og server dem som konfekt.
Kaken kan gjerne fryses og trenger liten tid til opptining.
Stekes i langpanne (35x40 cm) på midterste rille, ced 170° i ca 20 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
449,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
47,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Sjokoladehjerte med nougat-glasur
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.06.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Bunn:
5 egg
120 g sukker
125 g hvetemel
30 g kakao
1 ts bakepulver
30 g smeltet og avkjølt smør
Nougat-glasur:
25 g delfiafett
1/2 boks nougat sjokoladepålegg
noen halve valnøtter til pynt
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og vend det inn i røren. Rør til slutt inn smeltet smør. Hell røren i en smurt hjerteform eller en annen form som rommer ca. 1 liter. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i 25-30 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Smelt delfiafettet i en kjele og ha i sjokoladepålegget. Rør det sammen og varm opp til glasuren har passe smørbar konsistens. Fordel glasuren over kaken og pynt med halve valnøtter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
312,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
35,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Konfektkaken “La Bomba” med nøtter og sjokoladekaramell
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.06.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Nøttebunn
5 eggehviter
200 g sukker
100 g hver av valnøtter, hasselnøtter og mandler, til
sammen 300 g, hakket
Sjokoladekaramell
100 g sukker
1 dl vann
100 g smør
100 g mørk sjokolade, 70% kakao
5 eggeplommer
2-3 ss konjakk (eller mer...)
2 dl kremfløte, stivpisket
Fremgangsmåte
Pisk eggehvitene stive, fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Vend inn hakkete nøtter. Legg bakepapir i bunnen av en rund form, 24 cm i diameter. Fordel nøttemarengsen og stek midt i ovnen i en time ved 150 °C.
Smelt sukkeret til karamell. Tilsett vannet og rør så alt løses opp. Rør inn smør og sjokolade. Avkjøl litt og visp inn eggeplommene. Smak til med konjakk. Hvelv kaken over på et serveringsfat og sett ringen til formen rundt. Hell den varme sjokoladesausen over. Sett kaken kaldt og la den trekke, gjerne over natta. Fjern kakeringen og pynt med krem og friske bær.
Tips
• Kaken kan med fordel lages flere dager i forveien
– den blir bare bedre av å stå.
• Lager du kaken i en langpanne kan du stikke ut
runde porsjonskaker
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
355,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Konfektkake med Dronning Hasselnøtt
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.01.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kraft foodsBildet er tatt av
Kraft foodsIngredienser
100 g smør
2 ts cognac
1 ts kaffepulver
150 g Freia Dronning Hasselnøtt
2 stk store egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
½ ts Freia Bakepulver
Freia Jordbærsaus
Ingredienser(glasur kan sløyfes!):
3 ss smør
1 ss sirup
1 ss cognac eller sterk kaffe
150g Freia Lys Kokesjokolade
Fremgangsmåte
Smelt smør i en kjele og tilsett cognac og kaffepulver. Ta kjelen bort fra platen og legg i Freia Dronning Hasselnøtt. La den smelte før den røres i smøret. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret og sikt i mel blandet med bakepulver. Bre røren i en form, 22-24 cm, dekket med bakepapir. Stek kaken ved 175 °C i 30 min. og avkjøl kaken i formen som settes på en rist.
Slik gjør du (glasur):
Varm opp smør, sirup og cognac eller kaffe. Bland godt og legg i sjokoladen. Ta kjelen av varmen og la sjokoladen smelte. Avkjøl glasuren litt før den bres over kaken.
Server gjerne kaken som den er uten glasur sammen med vaniljeis, pisket krem eller en
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
450,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
46,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Konfektkake 5
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.01.2009Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
300 g myk nougat
100 g mørk sjokolade
100 g mandler
100 g røde cocktailbær
100 g rosiner
3 ss Melis med sjokoladesmak
2 ss rom (kan utelates)
Konfektkake eller en slags delfiakake uten delfiafett. Tradisjon til jul.Fremgangsmåte
Kle en liten form (10 x 20 cm) med bakepapir eller folie. Hakk nougat og sjokolade og smelt i vannbad. Hakk mandler og cocktailbær.
Bland melis og eventuelt rom med den smeltede sjokoladen og nougaten. Tilsett frukt og mandler. Hell massen i formen og sett den i kjøleskap til den stivner. Skjær kaken i stykker og servér den til en kopp kaffe.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
444,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
46,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 19,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Konfektkake med karamell og sjokoladetopp
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.11.2012Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
Kakebunn:
250 g mandler
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
40 g Tagatesse
80 g Sukrin eller 40 g Sukrin+
Karamellsaus:
80 g Tagatesse
50 g Sukrin eller 25 g Sukrin+
1 ½ dl kremfløte
Sjokoladelokk:
100 g Tagatose sjokolade
60 g smør
En nydelig konfektkake for deg som elsker sjokolade og karamell.
Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlagFremgangsmåte
Kakebunn:
Sett ovnen på 160 ºC.
Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle bunnen og opp langs kanten med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør.
Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle.
Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt.
Pisk egg, Tagasesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis.
Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen.
Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.
Karamellsaus:
Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl.
Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.
Sjokoladelokk:
Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus.
La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Ta kaken ut av formen og del den opp i kvadratiske småbiter ved hjelp av en skarp kniv. Kaken smaker best romtemperert.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
366,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
29,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Konfektkake med karamell
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.07.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Nøttebunn:
200 g sukker
5 eggehviter
100 g hver av valnøtter, hasselnøtter og pistasje, til sammen 300 g, grovhakket
Sjokoladekaramell:
100 g sukker
1 dl vann
100 g mørk sjokolade 70%
20 Smørbukk-karameller
5 eggeplommer
2-3 ss konjakk (kan utelates)
3 dl fløte, stivpisket
ca. 20 g frysetørkede eller 100 g friske bringebær
Fremgangsmåte
Pisk eggehvitene stive, fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Vend inn hakkete nøtter. Legg bakepapir i bunnen av en rund form, diameter 24 cm. Fordel nøttemarengsen og stek midt i ovnen i en time ved 150 ºC.
Kok opp sukker og vann til sukkerlake og smelt sjokolade og karameller i laken. Avkjøl litt og visp inn eggeplommene. Smak til med konjakk. Hvelv kaken over på et serveringsfat og sett ringen til formen rundt. Hell den varme sjokoladesausen over kaken. sett den kaldt og la den ”modne”, gjerne over natta. Fjern kakeringen og pynt med stivpisket krem. Dryss evt. frysetørkete eller friske bringebær på toppen.
Tips:
Kaken kan med fordel lages flere dager i forveien – den blir bare bedre av å stå. Pakk den da godt inn og sett den kjølig. Kaken kan også fryses.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
325,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
32,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Italiensk konfektkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.11.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
115 g amarettikjeks
350 g hakket kokesjokolade
115 g kremost naturell
3 ss matfløte
1 stk appelsin
115 g tørkede jordbær
55 g tørket aprikos
1 ss solsikkeolje
Konfekt er snadder, og enda bedre når den kommer i denne størrelsen. Server den ved siden av god kaffe, og skjær tynne skiver.Fremgangsmåte
Smelt sjokoladen over vannbad. Det vil si; legg den hakkede sjokoladen i en skål. Sett skålen over en kjele med vann, og sett kjelen på middels varme på komfyren. Vannet må ikke komme opp i sjokoladen. Det vil ødelegge sjokoladen.
2.Smelt kremosten i den smeltede sjokoladen. Ta bollen vekk fra kjelen og bland inn matfløten.
3.Vask appelsinen godt. Riv skallet av halve appelsinen med et rivjern. Press saften av hele frukten. Hakk opp aprikos og jordbær og legg de i saften og skallet fra appelsinen.
4.Bland frukten inn i sjokoladeblandingen. Knus amarettikjeksen og bland den inn i sjokoladen.
5.Smør en liten glassbolle med oljen, og hell sjokoladeblandingen i bollen. Sett konfektkaken kjølig i minst fire timer.
6. Hvelv kaken ut av bollen. Skjær tynne skiver til servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
345,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 23,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Konfektkake med gull
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.01.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Kakedeig:
60 g mørk sjokolade
50 g mykt smør
75 g sukker
2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
2 eggeplommer
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
50 g mandelmel
2 eggehviter
Glasur:
250 g mørk sjokolade
2 dl fløte
4 ss smør
Dekorasjon:
Dr. Oetker Black & Gold
Gi kaken et eksklusivt preg med gullstrøsselFremgangsmåte
Sett stekeovnen på 190°C varmluft og smør en springform, Ø 22 cm.
Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk smør, sukker og vaniljepasta sammen i en bolle, pisk så i eggeplommene en av gangen. Rør i sjokoladen, mandlene og mandelmelet. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig inn i deigen.
Fordel deigen i den smurte springformen, og stek kaken i 15-20 min. Avkjøl kaken på rist.
Glasur og pynt
Hakk den mørke sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløte og smør til rett under kokepunktet, og hell det over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør det deretter godt sammen.
Sett kaken på en rist med papir under. Fordel glasuren utover kaken og dekorer med gullstrøssel. La glasuren sette seg før den løftes med stekespader over på et serveringsfat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
442,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
31,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3298