Konfektkaker til jul og nyttår


Oppdatertdato: 2020-12-17 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Jeg har lagt ut artikler og oppskrift med konfekt før jul, men de fleste er slike små biter. Men her har jeg samlet de større kakene som er skikkelig tunge og søte, og som passer til kaffen, eller julelikøren foran julefilmen på tv. Her er noen av de mest populære med både næringsinnhold og allergeninfo. Og husk at noen av disse er skikkelig solide og mektige. Jeg begynner med den mest ikoniske konfektkaken til jul, nemlig delfiakake.

Annonse



Delfia kake liten Alf´s spesial


Prøv også Delfia kake liten Alf´s spesial.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Wenche Ulland
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 plater kokesjoklade 250 g
1 pakke delfiafett 250 g
2 egg
2-3 ss sukker
4 ss kaffe
Tørre kjeks
Geletopper
Marsipan
Evt annet etter ønske.


Spesial delfiakake dedikert til Alf!
Bilde viser hvor mye forskjellig pynt man kan bruke etter at en unge gikk amok, og da ble det problem med å dele den opp, beklager!


Fremgangsmåte

Smelt delfiafettet og sjokoladen. Visp eggedosis av egg og sukker.
Ha sjokoladen og fettet i eggedosisen.
Rør inn litt kaffe. Legg litt pynt inni kaken og resten på toppen. Marsipan er fint inni.
Hell i avlang form dekket med matpapir eller folie, og stikk ned kjeks, gele og marsipan.
Dekk til og kjøl ned i kjøleskap.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 547,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 44,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Konfektkake med vaniljesaus


Prøv også Konfektkake med vaniljesaus.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.03.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Kakedeig:
200 g mørk sjokolade (70%)
175 g smør
300 g sukker
1 Dr. Oetker Vaniljestang
7 eggeplommer
1 dl vann
4 ss kakaopulver
100 g hvetemel
½ ts salt
5 eggehviter

Vaniljesaus:
2 dl fløte
2 dl helmelk
1 Dr. Oetker Vaniljestang
4 eggeplommer
50 g sukker


Den nydeligste, fyldigste, mørke sjokoladekaken du kan forestille deg.


Fremgangsmåte

1
Forberedelser
Smør en springform, 24cm, med smør, og dryss med litt kakaopulver så bunnen og sidene er dekket. Forvarm ovnen.

Over- og undervarme: 180°C

2
Kakedeig
Smelt smør og sjokolade over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Visp eggeplommer, sukker og frøene fra en vaniljestang sammen i en skål. Rør kakaopulver og vann sammen i en kasserolle. Varm opp blandingen, og la småkoke i 2 minutter på lav varme.
Bland mel, salt, sjokoladesmør og kakaovann sammen med eggemassen, og visp til deigen er jevn. Visp eggehvitene helt stive, og vend dem forsiktig inn i deigen litt om gangen. Fordel deigen i springformen.
Stek kaken i 30 minutter midt i ovnen til den er gjennomstekt på kanten, og fortsatt bløt i midten. Avkjøl kaken på en rist, og la den sette seg i et par timer før servering. Hvis du ønsker at kaken får en fastere konsistens, så kan den settes i kjøleskap i et par timer før servering.

3
Vaniljesaus
Kok opp fløte og helmelk og skru av varmen. Tilsett frøene fra en vaniljestang. La blandingen trekke i 15 minutter.
Visp eggeplommer og sukker sammen i en skål. Varm fløten lett opp igjen, og hell den i en stråle i eggemassen under omrøring. Rør til massen er jevn. Hell kremen over i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp på svak varme under konstant omrøring, til det akkurat begynner å boble og til kremen er tyknet såpass at den kan dekke undersiden av en skje uten å renne.

Ta kasserollen av varmen når kremen er like under kokepunktet. Kremen må ikke koke. Oppbevar vaniljesausen i kjøleskap før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 329,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Franz Joseph konfektkake


Prøv også Franz Joseph konfektkake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.06.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kraft foods
Bildet er tatt av Kraft foods

Ingredienser

6 eggehviter
400 g sukker (4 1/2 dl)
200 g malte mandler (3 1/3 dl)
200 g strøkavring eller griljermel

Fyll:
300 g melis (5 dl)
300 g smør/margarin
2 ss Freia Vaniljesukker
6 eggeplommer
3 ss Freia Regia Bakekakao

Glasur:
2 plater Freia Dronning sjokolade (200 g)
50 g kokosfett



Fremgangsmåte

Eggehvitene piskes stive, mens sukkeret tilsettes i tre porsjoner. Pisk gpdt mellom hver gang. Når marengsmassen er blamk og stiv, tilsettes malte mandler og strøkavring.
Bland forsiktig og hell røren i en bakapapirkledd langpanne. Stekes i langpanne (35 x 40 cm) og server dem som konfekt.

Fyll:
Alle ingrediensene røres sammen til en myk krem og smøres over kaken.

Glasur:
Sjokoladen brekkes i biter og smeltes i vannbad med kokosfett. Når alt har smeltet, røres glasuren jevn og strykes over kaken med en bred kniv. Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet. Del kaken i små biter (ca. 4 x 4 cm) og server dem som konfekt.
Kaken kan gjerne fryses og trenger liten tid til opptining.
Stekes i langpanne (35x40 cm) på midterste rille, ced 170° i ca 20 min.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 449,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Sjokoladehjerte med nougat-glasur.

Sjokoladehjerte med nougat-glasur


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.06.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Bunn:
5 egg
120 g sukker
125 g hvetemel
30 g kakao
1 ts bakepulver
30 g smeltet og avkjølt smør

Nougat-glasur:
25 g delfiafett
1/2 boks nougat sjokoladepålegg

noen halve valnøtter til pynt



Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og vend det inn i røren. Rør til slutt inn smeltet smør. Hell røren i en smurt hjerteform eller en annen form som rommer ca. 1 liter. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i 25-30 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Smelt delfiafettet i en kjele og ha i sjokoladepålegget. Rør det sammen og varm opp til glasuren har passe smørbar konsistens. Fordel glasuren over kaken og pynt med halve valnøtter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 312,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfektkaken “La Bomba” med nøtter og sjokoladekaramell.

Konfektkaken “La Bomba” med nøtter og sjokoladekaramell


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.06.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Nøttebunn
5 eggehviter
200 g sukker
100 g hver av valnøtter, hasselnøtter og mandler, til sammen 300 g, hakket

Sjokoladekaramell
100 g sukker
1 dl vann
100 g smør
100 g mørk sjokolade, 70% kakao
5 eggeplommer
2-3 ss konjakk (eller mer...)
2 dl kremfløte, stivpisket



Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive, fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Vend inn hakkete nøtter. Legg bakepapir i bunnen av en rund form, 24 cm i diameter. Fordel nøttemarengsen og stek midt i ovnen i en time ved 150 °C.

Smelt sukkeret til karamell. Tilsett vannet og rør så alt løses opp. Rør inn smør og sjokolade. Avkjøl litt og visp inn eggeplommene. Smak til med konjakk. Hvelv kaken over på et serveringsfat og sett ringen til formen rundt. Hell den varme sjokoladesausen over. Sett kaken kaldt og la den trekke, gjerne over natta. Fjern kakeringen og pynt med krem og friske bær.

Tips
• Kaken kan med fordel lages flere dager i forveien – den blir bare bedre av å stå.
• Lager du kaken i en langpanne kan du stikke ut runde porsjonskaker

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 355,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfektkake med Dronning Hasselnøtt.

Konfektkake med Dronning Hasselnøtt


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.01.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kraft foods
Bildet er tatt av Kraft foods

Ingredienser

100 g smør
2 ts cognac
1 ts kaffepulver
150 g Freia Dronning Hasselnøtt
2 stk store egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
½ ts Freia Bakepulver
Freia Jordbærsaus

Ingredienser(glasur kan sløyfes!):
3 ss smør
1 ss sirup
1 ss cognac eller sterk kaffe
150g Freia Lys Kokesjokolade



Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele og tilsett cognac og kaffepulver. Ta kjelen bort fra platen og legg i Freia Dronning Hasselnøtt. La den smelte før den røres i smøret. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret og sikt i mel blandet med bakepulver. Bre røren i en form, 22-24 cm, dekket med bakepapir. Stek kaken ved 175 °C i 30 min. og avkjøl kaken i formen som settes på en rist.

Slik gjør du (glasur):
Varm opp smør, sirup og cognac eller kaffe. Bland godt og legg i sjokoladen. Ta kjelen av varmen og la sjokoladen smelte. Avkjøl glasuren litt før den bres over kaken.

Server gjerne kaken som den er uten glasur sammen med vaniljeis, pisket krem eller en

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 450,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,36.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfektkake 5.

Konfektkake 5


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.01.2009
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

300 g myk nougat
100 g mørk sjokolade
100 g mandler
100 g røde cocktailbær
100 g rosiner
3 ss Melis med sjokoladesmak
2 ss rom (kan utelates)


Konfektkake eller en slags delfiakake uten delfiafett. Tradisjon til jul.


Fremgangsmåte

Kle en liten form (10 x 20 cm) med bakepapir eller folie. Hakk nougat og sjokolade og smelt i vannbad. Hakk mandler og cocktailbær.

Bland melis og eventuelt rom med den smeltede sjokoladen og nougaten. Tilsett frukt og mandler. Hell massen i formen og sett den i kjøleskap til den stivner. Skjær kaken i stykker og servér den til en kopp kaffe.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 444,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfektkake med karamell og sjokoladetopp.

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.11.2012
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

Kakebunn:
250 g mandler
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
40 g Tagatesse
80 g Sukrin eller 40 g Sukrin+

Karamellsaus:
80 g Tagatesse
50 g Sukrin eller 25 g Sukrin+
1 ½ dl kremfløte

Sjokoladelokk:
100 g Tagatose sjokolade
60 g smør


En nydelig konfektkake for deg som elsker sjokolade og karamell.
Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag


Fremgangsmåte

Kakebunn:
Sett ovnen på 160 ºC.
Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle bunnen og opp langs kanten med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør.
Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle.
Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt.
Pisk egg, Tagasesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis. Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen.
Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.

Karamellsaus:
Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl.
Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.

Sjokoladelokk: Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus.
La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Ta kaken ut av formen og del den opp i kvadratiske småbiter ved hjelp av en skarp kniv. Kaken smaker best romtemperert.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 366,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfektkake med karamell.

Konfektkake med karamell


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.07.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Nøttebunn:
200 g sukker
5 eggehviter
100 g hver av valnøtter, hasselnøtter og pistasje, til sammen 300 g, grovhakket

Sjokoladekaramell:
100 g sukker
1 dl vann
100 g mørk sjokolade 70%
20 Smørbukk-karameller
5 eggeplommer
2-3 ss konjakk (kan utelates)
3 dl fløte, stivpisket
ca. 20 g frysetørkede eller 100 g friske bringebær



Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive, fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Vend inn hakkete nøtter. Legg bakepapir i bunnen av en rund form, diameter 24 cm. Fordel nøttemarengsen og stek midt i ovnen i en time ved 150 ºC.

Kok opp sukker og vann til sukkerlake og smelt sjokolade og karameller i laken. Avkjøl litt og visp inn eggeplommene. Smak til med konjakk. Hvelv kaken over på et serveringsfat og sett ringen til formen rundt. Hell den varme sjokoladesausen over kaken. sett den kaldt og la den ”modne”, gjerne over natta. Fjern kakeringen og pynt med stivpisket krem. Dryss evt. frysetørkete eller friske bringebær på toppen.

Tips:
Kaken kan med fordel lages flere dager i forveien – den blir bare bedre av å stå. Pakk den da godt inn og sett den kjølig. Kaken kan også fryses.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 325,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk konfektkake.

Italiensk konfektkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.11.2012
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

115 g amarettikjeks
350 g hakket kokesjokolade
115 g kremost naturell
3 ss matfløte
1 stk appelsin
115 g tørkede jordbær
55 g tørket aprikos
1 ss solsikkeolje


Konfekt er snadder, og enda bedre når den kommer i denne størrelsen. Server den ved siden av god kaffe, og skjær tynne skiver.


Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen over vannbad. Det vil si; legg den hakkede sjokoladen i en skål. Sett skålen over en kjele med vann, og sett kjelen på middels varme på komfyren. Vannet må ikke komme opp i sjokoladen. Det vil ødelegge sjokoladen.
2.Smelt kremosten i den smeltede sjokoladen. Ta bollen vekk fra kjelen og bland inn matfløten.
3.Vask appelsinen godt. Riv skallet av halve appelsinen med et rivjern. Press saften av hele frukten. Hakk opp aprikos og jordbær og legg de i saften og skallet fra appelsinen.
4.Bland frukten inn i sjokoladeblandingen. Knus amarettikjeksen og bland den inn i sjokoladen.
5.Smør en liten glassbolle med oljen, og hell sjokoladeblandingen i bollen. Sett konfektkaken kjølig i minst fire timer.
6. Hvelv kaken ut av bollen. Skjær tynne skiver til servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 345,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 23,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfektkake med gull.

Konfektkake med gull


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.01.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Kakedeig:
60 g mørk sjokolade
50 g mykt smør
75 g sukker
2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
2 eggeplommer
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
50 g mandelmel
2 eggehviter

Glasur:
250 g mørk sjokolade
2 dl fløte
4 ss smør

Dekorasjon:
Dr. Oetker Black & Gold


Gi kaken et eksklusivt preg med gullstrøssel


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 190°C varmluft og smør en springform, Ø 22 cm.
Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk smør, sukker og vaniljepasta sammen i en bolle, pisk så i eggeplommene en av gangen. Rør i sjokoladen, mandlene og mandelmelet. Pisk eggehvitene stive, og vend dem forsiktig inn i deigen.
Fordel deigen i den smurte springformen, og stek kaken i 15-20 min. Avkjøl kaken på rist.

Glasur og pynt
Hakk den mørke sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløte og smør til rett under kokepunktet, og hell det over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør det deretter godt sammen.

Sett kaken på en rist med papir under. Fordel glasuren utover kaken og dekorer med gullstrøssel. La glasuren sette seg før den løftes med stekespader over på et serveringsfat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 442,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3298
Norsk mat.treningsmat.
Kylling.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.