Fotograf:Funksjonell mat En nydelig konfektkake for deg som elsker sjokolade og karamell.
Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag
Oppskriften inneholder 367 Kalorier, 13 g Karbo, 8 g Protein og 30 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kakebunn:
Sett ovnen på 160 ºC.
Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle bunnen og opp langs kanten med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør.
Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle.
Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt.
Pisk egg, Tagasesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis.
Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen.
Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.
Karamellsaus:
Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl.
Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.
Sjokoladelokk:
Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus.
La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Ta kaken ut av formen og del den opp i kvadratiske småbiter ved hjelp av en skarp kniv. Kaken smaker best romtemperert.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 29966)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake Diett/allergi:
Div diett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2012-11-28
Oppdatert dato:2018-11-26