Konfektkake med karamell og sjokoladetopp



Konfektkake med karamell og sjokoladetopp oppskrift.
Fotograf: Funksjonell mat
En nydelig konfektkake for deg som elsker sjokolade og karamell.
Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag


Oppskriften inneholder 367 Kalorier, 13 g Karbo, 8 g Protein og 30 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 5523 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Kakebunn:

250grmandler
2ssfiberhusk
1tsbakepulver
0,5tssalt
2stkegg
40grTagatesse
80grSukrin eller 40 g Sukrin+

Karamellsaus:

80grTagatesse
50grSukrin eller 25 g Sukrin+
1,5dlkremfløte

Sjokoladelokk:

100grTagatose sjokolade
60grsmør




Kalorier og næringsinnhold i Konfektkake med karamell og sjokoladetopp med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier366.563 445.22287.10Kcal
Protein8.2077.076.42gram
Karbohydrat12.77120.0210.00gram
Kostfiber7.2468.055.67gram
Fett29.80280.0823.34gram
Mettet fett8.5079.896.66gram
Salt0.676.260.52gram
Pris på oppskriftenKr 14.11Kr 132.62Kr 11.05.-
Hele oppskriften veier940 totalt940 pr porsj78 pr stk gram
Energiprosent fra karbo13,93 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Kakebunn:
Sett ovnen på 160 ºC.
Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle bunnen og opp langs kanten med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør.
Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle.
Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt.
Pisk egg, Tagasesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis. Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen.
Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.

Karamellsaus:
Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl.
Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.

Sjokoladelokk: Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus.
La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Ta kaken ut av formen og del den opp i kvadratiske småbiter ved hjelp av en skarp kniv. Kaken smaker best romtemperert.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Funksjonell mat
(Intern: 29966)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sjokoladekake
Diett/allergi: Div diett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-11-28
Oppdatert dato:2018-11-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Konfektkake med karamell og sjokoladetopp.Konfektkake med karamell og sjokoladetopp.
Denne retten har 366,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.