Sursyltede smaker i krukker og på glass


Oppdatertdato: 2023-11-28 Tema: Frukt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Frukt.no, Knut Pettersen Kilder: Frukt.no


Det er tid for å fylle opp krukker og glass med høstens herlige grøde. Sursyltede goder er godt å ta igjen utover hele vinteren til alt av middagsmat og til pålegg. I tillegg er det flotte gaver, også til jul. Vi har i år agurk og cherrytomater i drivhuset som vi bruker flittig nå. Og på slutten av artikkelen nederst på siden har jeg lagt ut vår oppskrift for tørking av cherrytomater

Chutney, pickles, ketchup, agurker og rødbeter. Alt har vidunderlige smaker som sursyltet.

Eplechutney

6 epler
10 fersken
2 løk
2 dl god eddik
2 dl rosiner
50 g skåldede mandler
250 g brunt sukker
1 ss revet ingefær
10 nellik
3 hvitløkbåter
½ ts salt og litt pepper.

Eplene renses fri for blomst, stilk og kjernehus og skjæres i båter. Del ferskenene i to, ta ut steinene og skjær i skiver. Løken skrelles og skjæres i mindre båter. Ta alt over i kjele med eddik og kokes ca. ½ time. Ta så i rosiner, skåldede, grovhakkede mandler, sukker, ingefær, nellik, og hvitløksbåter. Kokes videre ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta det hele over på reine glass. Skru tett på lokk.
Avkjøles og oppbevares kaldt.

Den gode pickles

1 blomkålhode
½ kg gulrøtter
½ kg små, grønne bønner
½ kg sukkererter
3 paprika (gul og rød)
1 l vann
1 dl salt

Lake:
½ l vann
½ l 7 % eddik
1 ts gule sennepsfrø
½ ts hvite pepperkorn
6 dillkroner
2 dl sukker
1 ts salt

Grønnsakene renses og deles opp i mindre biter og strimler. Kok opp vann og salt, legg de oppdelte grønnsakene i og la dem koke 2 minutter. Ta grønnsakene opp, la dem renne av før de tas over på rene glass. Bland ingrediensene til laken og la dem koke 6 minutter. Hell laken over grønnsakene på glassene. Skru på tett lokk. Avkjøles og oppbevares kjølig.

Syltede agurker

2 kg små agurker
1 bit frisk pepperrot
3 ss sennepsfrø
5 dillkroner

Saltlake:
2 l vann
4 dl salt

Eddiklake:
1 l 7 % eddik
400 g sukker

Agurkene vaskes godt. Rør saltet godt ut i vannet og legg agurkene over i saltvannet. Plasser en tallerken el. Over som press. La dem ligge slik under press natten over,-eller ca. 12 timer på et kjølig sted. Agurkene tas så opp og tørkes før de legges over på rene glass lagvis med pepperot skåret i tynne skiver, sennepsfrø og dill.
Kok opp eddiklaken, rør slik at sukkeret løser seg ordentlig opp. Hell den kokende laken over agurkene. Skru på tette lokk og la glassene stå kjølig i 2 uker.
Ta glassene fram igjen, helle av laken og kok den opp igjen. Hell på nytt den varme laken over agurkene. Skru på lokket tett, avkjøl og oppbevares kjølig.

Sursyltede rødbeter

1 kg rødbeter
1 ss karve
1 ss hel nellik
½ ss hele pepperkorn

Lake:
5 dl 7 % eddik
250 g sukker

Rødbetene vaskes godt. Hold igjen litt av bladfestet og stilken. Kok opp rødbetene i lettsaltet vann ca. 30 minutter til de blir myke. Fjern skallet. Skjær rødbetene i skiver før de legges over på rene glass. Dryss over karve, nellik og pepperkorn.
Kok opp laken og rør slik at sukkeret løser seg ordentlig opp. Hell den kokende laken over rødbetene. Skru på tette lokk og la glassene stå kjølig.

Løk- og eplechutney

5 stk epler (ca. 700 g),
400 gr løk, hakket
3 dl farin,
3 dl brunt sukker,
1,5 dl eplesider-eddik,
1 dl vann,
2 fedd hvitløk, hakket
1 ts salt,
1 krm kajennepepper,
0,5 ss tørr sennep eller støtte sennepsfrø,
1 ts ingefær,
revet skall av en godt vasket sitron

Skrell eplene og fjern kjernehus. Skjær dem i biter og legg dem i en tykkbunnet kjele (ikke jernkjele) sammen med løk. Rør inn resten av ingrediensene. La det hele småkoke i ca. 45 minutter uten lokk. Hell chutneyen i rene glass og dekk dem til. Oppbevares kjølig. En søt, syrlig og krydret chutney som smaker spesielt godt til svin og lam. Den holder seg minst en måned i kjøleskap.

Syltede grønne tomater

1 kg grønne tomater, faste, små
2 liter vann

Eddiklake:
2,5 dl eddik 7%
750 gr sukker
8 stk kryddernelliker
1 stk vaniljestang

Skjær ut det harde stilkfestet. Skyll tomatene og prikk skinnet med en gaffel eller stoppenål. Kok opp vann, legg tomatene i og la dem småkoke 5-10 minutter, til de er halvmøre.
Ta tomatene opp og flå av skinnet. Legg tomatene på kjøkkenpapir så de får renne godt av.

Ha eddik, sukker og nellik i en kjele. Splitt vaniljestangen i to på langs og legg den i. Rør til det koker opp slik at sukkeret blir oppløst. Legg tomatene i og la dem trekke på svak varme til de er møre.
Tomatene må ikke koke så lenge at de går i stykker. Syltede tomater skal holde formen. Ta tomatene forsiktig opp. Kok sausen inn uten lokk i ca 10 minutter. Skum hvis nødvendig. Legg tomatene tilbake i sausen og gi dem et oppkok.
Legg dem forsiktig på glass eller krukke. Fyll sausen på og bind over.
Hell sausen forsiktig av etter en uke. Gi den et nytt oppkok, skum godt, og la sausen koke inn i ca 10 minutter. La sausen bli kald og hell den over tomatene igjen. Bind over eller sett på lokk. Oppbevares mørkt og kjølig.

Dette er en av lekkerbiskene blant de sursyltede grønnsakene. Server dem til stek av storfe eller vilt, eller på koldtbordet ved siden av saftig fårerull, salami eller paté.

Syltet squash

1 kg squash

Eddiklake:
2,5 dl eddik 7%
2,5 dl vann
3 dl sukker
1 ts gul sennepsfrø
0,5 ts hel hvit pepper
1 bit(er) tørket ingefær

Skrell squashen. Del den i to på langs og skrap ut kjernehuset. Skjær hver halvdel i 2-3 cm brede skiver. Kok squashskivene knapt møre i lettsaltet vann. La dem renne godt av.
Knytt alle krydrene inn i en liten bit gasbind eller legg dem i en "pepperkoker". Ha kryddrene i en kjele sammen med eddik, vann og sukker. Rør på middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og la laken koke i ca 5 minutter. Del squashbitene i 2-3 porsjoner. La hver porsjon småkoke i laken i 5-10 minutter. Ta squashbitene opp med hullsleiv og legg dem på varme glass. Kok laken inn uten lokk på sterk varme i 3-4 minutter. Hell laken kokende over squashen. Skru lokk på med det samme.
La squashen stå kjølig i 3 døgn.
Sil laken forsiktig av. Gi laken et oppkok sammen med krydderposen, og la laken koke inn uten lokk på sterk varme til den er litt fyldigere. La laken bli helt kald og hell den over squashen igjen. Sett på lokket, og oppbevar squashen kjølig. Etter 3-4 uker er den ferdig til servering. Godt tilbehør til stekte kjøtt- og fiskeretter.

Hjemmelaget ketchup

1 stk finhakket løk
2 fedd finhakkede hvitløkbåter
1 ss olje
1 boks(er) knuste tomater
0,5 dl tomatpuré
0,5 dl hvitvinseddik
0,5 dl sukker
0,5 ts worcestershire-saus
0,75 ts salt og 1/2 ts pepper

1 porsjon gir ca 3 dl

En kjempegode "saus" som kan brukes til kjøtt, pasta osv. Den holder seg minst en uke i kjøleskapet, så lag gjerne dobbel porsjon.
Fres løk og hvitløk i olje noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene. Rør godt sammen og la det putre over svak varme (uten lokk) ca. 20 minutter. Rør om nå og da.

AnnonseEplechutney 5


Prøv også Eplechutney 5.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.07.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

6 stk eple
2 dl eplecidereddik
200 g brunt sukker
3 stk sjalottløk , i ringer
1 stk finhakket rød chili
2 ts revet frisk ingefær
2 båt finhakket hvitløk
skall av 1/2 stk sitron
1/4 ts salt
1/4 ts pepper


Ordet chutney stammer fra Sør-India, og betegner en rekke retter som inneholder krydder, grønnsaker og frukt. En chutney kjennetegnes ofte med at den er både hot, søt og sur. Syrlige norske epler egner seg perfekt i denne chutneyen, som passer like godt til moden ost som til trauste, norske kjøttretter.


Fremgangsmåte

1. Skrell eple, og skjær bort kjernehus. Kutt eplene i biter.
2. Ha eplebiter i en kjele sammen med eddik, sukker, løk, chili, ingefær, hvitløk og sitronskall. Kok opp og la det koke på middels varme i 15-20 minutter, eller til eplebitene er møre.
3. Smak til med salt og pepper. Hell varm chutney over på varme, rene og tørre glass, og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur.

Oppbevar glassene mørkt og kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 91,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Eplechutney


Prøv også Eplechutney.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.11.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 kg skrelte epler i terninger
2 løk, hakket
1 rød paprika i strimler
1 grønn paprika i strimler
1 dl rosiner
1 dl farin
1/2 ts salt
1 dl eddik
1 ts nellik
1 ts kanel


Lag noen glass med eplechutney til oppbevaring utover høsten og vinteren. Eplechutney er et fast og godt følge f.eks. til vilt


Fremgangsmåte

Eplene deles i biter og has i en kjele sammen med de øvrige ingrediensene. Kok chutneyen i ca. 30 minutter til den tykner. Ferdig kokt helles chutneyen over på rene glass eller krukker. Tette lokk settes på med det samme. Denne chutneyen er meget godt egnet til vilt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 64,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pickles


Prøv også Pickles.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

15-20 sylteløk
20 små sylteagurker
1 lite blomkålhode
2-3 gulrøtter
100 g aspargesbønner
1 purre
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gul paprika
dillkroner

Saltlake til agurkene:
1 liter vann
1 dl salt

Eddiklake:
6 dl vann
4 dl eddik 7%
6 dl sukker
1 lite laurbærblad
1 ss gule sennepsfrø
10 korn hel hvit pepper
3 kryddernelliker
1-2 tørkede chilipepper


Dette er noe vi lager hvert år, men i forskjellige varianter med forskjellige grønnsaker. I år er det chili og agurk som står i kjøleskapet. Når du har lagd disse er de holdbare helt til neste høsting, men la de stå i kjøleskapet. Husk at det kan og brukes vanlig agurk i denne, eller for eksempel 50/50 sylteagurk og vanlig.


Fremgangsmåte

Vask agurkene godt rene med en myk børste. Skyll dem i flere vann. Tørk dem på kjøkkenpapir. Prikk agurkene med en spiss gaffel eller stoppenål. Bland vann og salt til saltlaken, og rør til saltet er oppløst. La agurkene ligge i saltlaken natten over.

Vask og rens grønnsakene. Del blomkålen i små buketter, og gulrøttene i skiver. Forvell begge deler 2-3 minutter i lettsaltet vann. Skyll dem i kaldt vann og la dem ligge til avkjøling.

Strengle bønnene. Forvell dem ca 1 minutt. Skyll dem i kaldt vann. La dem bli helt kalde, og del dem i jevne biter.

Vask purren. Skjær den lyse delen i centimetertykke biter.

Rens paprikaen for frø og hinner og del dem i strimler. Legg grønnsakene lagvis på glass med tett lokk. Legg noen dillkroner innimellom.

Bland vann, eddik og sukker til eddiklaken. Knytt krydderne inn i en bit gasbind eller fyll dem i en pepperkoker. Legg krydderne i kjelen. Rør på middels varme til sukkeret er oppløst, og la laken koke i 2-3 minutter. Hell den kokende varme laken over grønnsakene. Laken må dekke helt. Skru på lokk og sett dem kjølig. Hell laken av etter et par dager. Gi den et nytt oppkok. La laken bli helt kald før den helles over picklesen igjen.

Pickles er ferdig til bruk etter 3-4 uker, men holder seg fint hele vinteren hvis den får stå kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 55,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Syltede gresskar.

Syltede gresskar


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.11.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat og Mer
Bildet er tatt av Kristin Vigander

Ingredienser

2 kg gresskar
1ts salt per liter vann
Eddiklake
5 dl eddik (7%)
5 dl vann
6 dl (ca 500g) sukker
2 ts gule sennepsfrø
1/2 ts hvite pepperkorn
4 biter muskatblomme
2 biter hel ingefærFremgangsmåte

Skyll, rens og ta kjernen ut av frukten. Del hver halvdel i 3 – 6 cm store biter. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann.. La dem renne av.
Legg krydderne til laken i et tøyknytte. Bland dette med de øvrige ingrediensene. Kok laken. Skum godt og avkjøl.Ta krydderposen opp og gjem den.
Legg fruktbitene i galss eller krukke og hell laken over. Etter tre døgn siles laken fra, kokes opp sammen med krydderposen og får koke inn litt.
La laken avkjøles og hell den over frukten. Sett på tette lokk. Oppbevares kaldt.

Slik lukker man glass.
Glass kan tettes med godt rengjorte skrulokk, trykklokk eller spesielle typer papir.
Lukker man glasset med lokk, bør disse settes på mens syltetøyet eller de syltede fruktene ennå er rykende varme og nettopp er fylt på glassene.
Syltefolie eller smørpapir klippes til i passe store biter, spyles med kaldt vann og legges over glassene. Fest papiret med gummistrikk eller bomullsgarn. Bruk en saks og klipp til rundt kantene. Ved sursylting med eddik er det ikke nødvendig å tette med syltevoks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 69,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltede rødbeter.

Syltede rødbeter


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.07.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 store rødbeter
1/2 ts karve
1/4 liter eddik
100 g sukker


Tradisjonellt tilbehør. Passer til det meste av kjøttretter + som pynt på brødskiver.


Fremgangsmåte

Rødbetene vaskes og kokes møre i vann. Skrelles og skjæres i skiver. Legg rødbetene i en krukke, dryss karve mellom skivene. Kok opp eddik og sukker, hell laken over rødbetene. Bind plast over krukken.

Det er viktig at man ikke skjærer i rødbetene før de kokes, da mister de nemlig fargen under kokingen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 84,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltede cocktailtomater.

Syltede cocktailtomater


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.10.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 kg cocktailtomater
1 dl salt
3–4 kvister frisk timian

Lake
4 1/2 dl eddik 7%
1/2 dl vann
3 dl Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
1 kanelstang
1 ts finkuttet fersk ingefær
3 kryddernellikerFremgangsmåte

Skyll tomatene.
Del dem, og strø på saltet. La dem stå kaldt i 3–4 timer. Skyll av saltet, og legg tomatene på et håndkle for å renne av. Ha tomatene på varme, rene glass.
Legg i et par timiankvister. Bland alle ingrediensene til laken i en kasserolle, og kok opp.
Skum av. Sil laken over tomatene. Sett på lokk. Oppbevares kjølig

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 22,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørking av cherrytomater.

Tørking av cherrytomater


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.08.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 gr cherrytomater, godt modne
3 ts havsalt
2 ts tørket basilikum
Evt annet krydderdryss


Etter å ha skjønt at vi ikke kan bruke alle våre cherrytomater på vanlig måte, måtte vi finne andre løsninger. Og derfor ble det gjort litt research mht tørking av disse, og her er resultatet.
Og når vi har smakt på disse må jeg si at den smaken er noe av det mest intense jeg har prøvd. Og ser for meg masse muligheter i supper, wok, pizza, pasta, saus ol.


Fremgangsmåte

Rens tomatene for stilker og legg de på en skjærefjøl. Del alle de små i 2 mens de større deles i 4. Er de veldig kjøttfulle, tar man ut kjerner og væsken og bruker det til noe annet.
Ta en bakeplate og legg bakepapir på. Fordel tomatene utover og dryss med salt, basilikum og evt andre krydderurter. Tomatene tar smak av disse mens saltet hjelper å trekke ut væske.
Vi har varmluftsoven og satt vifta på og temperaturen på 70-80 grader. Sett inn brettet med tomatene og la de stå minst 3 timer med døren på gløtt.
Etter 3 timer sjekker du tomatene, er de fortsatt for mye fuktige la de stå en stund til. Når de så er ute, la de stå noen timer å sluttørke før de viderebehandles. Brukes i diverse retter eller kan oppbevares for eksempel i poser i fryseren. Også i ett tørt glass i kjøleskapet, men da må de være maks tørre.
Er de enda litt fuktige så putt de i fryseren.

Samme metode kan brukes med chili, paprika og andre pepperfrukter, dog uten saltet. Vi la noen chili inn sammen med tomatene, strimlet uten kjerner, og de var fine etter 2 timer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 16,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronsyltede eplebåter.

Sitronsyltede eplebåter


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.10.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 1/2 kg syrlige epler

Lake 1
1 l vann
1 dl 12 % eddik eller 1/2 dl 24% eddik
2 ss salt

Lake 2
5 dl vann
5 dl Demerarasukker
1 1/2 dl nypresset sitronsaftFremgangsmåte

1. Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær dem i 4-8 båter avhengig av hvor store eplene er.
2. Bland alle ingrediensene i lake 1 og kok opp. Legg eplebåtene i en bolle og hell den varme laken over. La stå til neste dag. Slå av laken.
3. Kok opp alle ingrediensene i lake 2. Hell laken over eplebåtene. La stå til de er avkjølt. Legg dem over på varme, grundig rengjorte glass. Legg på lokk. Oppbevares kjølig.

Serveres som tilbehør til kjøttretter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 49,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,15.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltede grønnsaker.

Syltede grønnsaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.10.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

1 grønn zucchini (squash)
1 gul zucchini (squash)
250 g småløk
1 hvitløk
500 g cocktailtomater
4 kvister timian
½ rød chili

Lake
3 dl Dansukker Sukker
2 dl eddik 12 %
2 dl vann
4 laurbærblader
¾ dl gule sennepskorn
1 ss allehåndekornFremgangsmåte

Skyll zucchinien og skjær den i skiver. Skrell løk og hvitløk. Del hvitløken i fedd. Skyll tomatene.
Fjern blomsterfestene. Prikk med en gaffel eller rull tomatene over et rivjern slik at skallet perforeres.
Skyll timian og chili. Ta ut kjernene i chilien og skjær den i tynne strimler. Ha grønnsakene over på varme, rene glass. Legg i timiankvistene og chilien.
Kok opp alle ingrediensene til laken og hell den over på glassene. Skru på lokket. La stå en uke før de syltede grønnsakene serveres.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 32,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,15.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søt agurkpickles.

Søt agurkpickles


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 03.10.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1,5 kg agurker
250 g løk
grovt salt
250 g sukker
4 ts sennepsfrø
1 ts sellerifrø
1 ts gurkemeje
5 dl hvitvinseddik


Her har vi og hatt i litt gulrot, egentlig bare for fargen, men passer godt inn. Bruk vineddik her, da det ellers kan bli vel surt. Mer sukker kan redusere styrken evt,
Ellers en passelig syssel en høstdag. Man bruker sylteagurker her og ikke de vanlige slangeagurkene. Disse er litt bitre og ikke så store.


Fremgangsmåte

Skjær agurken og løken i skiver. Dryss med salt. Dekk til og la det stå i 2-3 timer.

Sil av væsken, skyll med kaldt vann og sil av igjen.

Ha de andre ingrediensene i en kjele, kok opp og la det koke i 3 minutter, men ikke lenger.

Tilsett agurk og løk, kok opp på nytt mens du rører godt. Ta så kjelen av platen. Fyll på glass.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 53,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,03.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:363
Norsk mat.Vafler.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.