Pickles



Pickles oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Dette er noe vi lager hvert år, men i forskjellige varianter med forskjellige grønnsaker. I år er det chili og agurk som står i kjøleskapet. Når du har lagd disse er de holdbare helt til neste høsting, men la de stå i kjøleskapet. Husk at det kan og brukes vanlig agurk i denne, eller for eksempel 50/50 sylteagurk og vanlig.

Oppskriften inneholder 55 Kalorier, 12 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pickles er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 20098 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
Ca 18stksylteløk
20stk litesylteagurker
1stk liteblomkålhode
Ca 2,5stkgulrøtter
100graspargesbønner
1stkpurre
1stkrød paprika
1stkgrønn paprika
1stkgul paprika
dillkroner

Saltlake til agurkene:
1litervann
1dlsalt

Eddiklake:

6dlvann
4dleddik 7%
6dlsukker
1stk litelaurbærblad
1ssgule sennepsfrø
10stkhvite pepperkorn
3stkkryddernelliker
Ca 1,5stktørkede chilipepper




Næringsdeklarasjon for Pickles!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier55.343 040.38Kcal
Protein0.6334.61gram
Karbohydrat12.08663.68gram
Kostfiber1.0859.34gram
Fett0.2614.28gram
Mettet fett0.052.75gram
Salt2.71148.70gram
Pris på oppskriftenKr 2.66Kr 146.14Kroner
Hele oppskriften veier5 494 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo87,31 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vask agurkene godt rene med en myk børste. Skyll dem i flere vann. Tørk dem på kjøkkenpapir. Prikk agurkene med en spiss gaffel eller stoppenål. Bland vann og salt til saltlaken, og rør til saltet er oppløst. La agurkene ligge i saltlaken natten over.

Vask og rens grønnsakene. Del blomkålen i små buketter, og gulrøttene i skiver. Forvell begge deler 2-3 minutter i lettsaltet vann. Skyll dem i kaldt vann og la dem ligge til avkjøling.

Strengle bønnene. Forvell dem ca 1 minutt. Skyll dem i kaldt vann. La dem bli helt kalde, og del dem i jevne biter.

Vask purren. Skjær den lyse delen i centimetertykke biter.

Rens paprikaen for frø og hinner og del dem i strimler. Legg grønnsakene lagvis på glass med tett lokk. Legg noen dillkroner innimellom.

Bland vann, eddik og sukker til eddiklaken. Knytt krydderne inn i en bit gasbind eller fyll dem i en pepperkoker. Legg krydderne i kjelen. Rør på middels varme til sukkeret er oppløst, og la laken koke i 2-3 minutter. Hell den kokende varme laken over grønnsakene. Laken må dekke helt. Skru på lokk og sett dem kjølig. Hell laken av etter et par dager. Gi den et nytt oppkok. La laken bli helt kald før den helles over picklesen igjen.

Pickles er ferdig til bruk etter 3-4 uker, men holder seg fint hele vinteren hvis den får stå kjølig.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Rodriguez
(Intern: 9450)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Hermetisering
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-08-06
Oppdatert dato:2016-08-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pickles.Pickles.
Denne retten har 55,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltede grønnsaker.Syltede grønnsaker.
Denne retten har 32,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pickles 3.Pickles 3.
Denne retten har 23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sommerkonservering.Sommerkonservering.
Denne retten har 34,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kryddereddik 2.Kryddereddik 2.
Denne retten har 14,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.