Tørking av cherrytomater





Tørking av cherrytomater oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Etter å ha skjønt at vi ikke kan bruke alle våre cherrytomater på vanlig måte, måtte vi finne andre løsninger. Og derfor ble det gjort litt research mht tørking av disse, og her er resultatet.
Og når vi har smakt på disse må jeg si at den smaken er noe av det mest intense jeg har prøvd. Og ser for meg masse muligheter i supper, wok, pizza, pasta, saus ol.


Oppskriften inneholder 17 Kalorier, 2 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Tørking av cherrytomater er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
500grcherrytomater, godt modne
3tshavsalt
2tstørket basilikum

Evy annet krydderdryss



Annonse



Næringsdeklarasjon for Tørking av cherrytomater!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier17.2390.77Kcal
Protein0.693.63gram
Karbohydrat2.4312.80gram
Kostfiber1.437.53gram
Fett0.211.11gram
Mettet fett0.010.05gram
Salt4.2922.59gram
Pris på oppskriftenKr 7.22Kr 38.03Kroner
Hele oppskriften veier527 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens tomatene for stilker og legg de på en skjærefjøl. Del alle de små i 2 mens de større deles i 4. Er de veldig kjøttfulle, tar man ut kjerner og væsken og bruker det til noe annet.
Ta en bakeplate og legg bakepapir på. Fordel tomatene utover og dryss med salt, basilikum og evt andre krydderurter. Tomatene tar smak av disse mens saltet hjelper å trekke ut væske.
Vi har varmluftsoven og satt vifta på og temperaturen på 70-80 grader. Sett inn brettet med tomatene og la de stå minst 3 timer med døren på gløtt.
Etter 3 timer sjekker du tomatene, er de fortsatt for mye fuktige la de stå en stund til. Når de så er ute, la de stå noen timer å sluttørke før de viderebehandles. Brukes i diverse retter eller kan oppbevares for eksempel i poser i fryseren. Også i ett tørt glass i kjøleskapet, men da må de være maks tørre.
Er de enda litt fuktige så putt de i fryseren.

Samme metode kan brukes med chili, paprika og andre pepperfrukter, dog uten saltet. Vi la noen chili inn sammen med tomatene, strimlet uten kjerner, og de var fine etter 2 timer.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 32472)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Konservering
Diett/allergi: Veganer
Innlagt dato:2016-08-12
Oppdatert dato:2016-08-12
Lesere: 1066 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Halvtørkede tomater.Halvtørkede tomater.
Denne retten har 122,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørking av cherrytomater.Tørking av cherrytomater.
Denne retten har 17,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.