Fotograf:Knut Pettersen Etter å ha skjønt at vi ikke kan bruke alle våre cherrytomater på vanlig måte, måtte vi finne andre løsninger. Og derfor ble det gjort litt research mht tørking av disse, og her er resultatet.
Og når vi har smakt på disse må jeg si at den smaken er noe av det mest intense jeg har prøvd. Og ser for meg masse muligheter i supper, wok, pizza, pasta, saus ol.
Oppskriften inneholder 17 Kalorier, 2 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Rens tomatene for stilker og legg de på en skjærefjøl. Del alle de små i 2 mens de større deles i 4. Er de veldig kjøttfulle, tar man ut kjerner og væsken og bruker det til noe annet.
Ta en bakeplate og legg bakepapir på. Fordel tomatene utover og dryss med salt, basilikum og evt andre krydderurter. Tomatene tar smak av disse mens saltet hjelper å trekke ut væske.
Vi har varmluftsoven og satt vifta på og temperaturen på 70-80 grader. Sett inn brettet med tomatene og la de stå minst 3 timer med døren på gløtt.
Etter 3 timer sjekker du tomatene, er de fortsatt for mye fuktige la de stå en stund til. Når de så er ute, la de stå noen timer å sluttørke før de viderebehandles. Brukes i diverse retter eller kan oppbevares for eksempel i poser i fryseren. Også i ett tørt glass i kjøleskapet, men da må de være maks tørre.
Er de enda litt fuktige så putt de i fryseren.
Samme metode kan brukes med chili, paprika og andre pepperfrukter, dog uten saltet. Vi la noen chili inn sammen med tomatene, strimlet uten kjerner, og de var fine etter 2 timer.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 32472)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Konservering Diett/allergi:
Veganer Innlagt dato:2016-08-12
Oppdatert dato:2016-08-12