Fotograf:Frukt.no Det er deilig med syltede tomater. Her får du et alternativer til syltede tomater med olje. Syltede tomater blir bedre etter et par dager og de tåler oppbevaring godt. De er så anvendelige, et must til grillmaten og i salater.
Oppskriften inneholder 280 Kalorier, 2 g Karbo, 1 g Protein og 30 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Skyll tomatene.
Skrell hvitløken.
Legg alt utover et bakebrett med bakepapir.
Ha litt sukker, salt og et par dråper olje på.
Bland forsiktig.
Bak tomatene i oven på 100 grader i 1 time. De skal så vidt sprekke, men ikke bli bløte.
Ha tomatene over på rene glass. Hell på olje slik at det dekker tomatene.
Legg stilker med rosmarin i glassene.
Avkjøl og oppbevar kjølig.
Timian kan også brukes. Om du ønsker så kan du fjerne skallet når tomatene har sprukket. Men det er ikke nødvendig.
Næringberegning av konserverede grønnsaker er litt vanskelig, i og med at en normalt bare spiser selve grønnsakene og ikke drikker laken. Derfor er beregningene på disse ikke helt riktig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35758)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Konservering Diett/allergi:
Veganer Innlagt dato:2021-07-19
Oppdatert dato:2021-07-19