Fotograf:Frukt.no Det er skikkelig godt med syltede tomater og det er en fin måte å ta vare på sesongen på. Her et alternativer til syltede tomater med eddiklake. Syltede tomater blir bedre etter et par dager og de tåler oppbevaring godt. De er så anvendelige, et must til grillmaten og i salater.
Bruk gjerne grønne tomater. Det er fint om de er faste.
Del store tomater i båter. Små kan være hele.
Kok opp laken.
Rør til alt sukkeret er løst opp.
Ha tomatene i kjelen. Gi dem et oppkok.
Ha tomaten over på rene, varme glass.
Hell laken over. Stjerneanis kan være med i glasset.
Er du glad i vaniljesmak så kan du gjerne ha med en vaniljestang i laken også.
Næringberegning av konserverede grønnsaker er litt vanskelig, i og med at en normalt bare spiser selve grønnsakene og ikke drikker laken. Derfor er beregningene på disse ikke helt riktig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35757)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Konservering Diett/allergi:
Veganer Innlagt dato:2021-07-19
Oppdatert dato:2021-07-19