Fotograf:
Kristin Vigander
Syltede gresskar inneholder
70 Kalorier,
15 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Syltede gresskar har beregnet å ha følgende allergener
Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Syltede gresskar er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
14713 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Syltede gresskar!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 69.71 | 2 469.30 | Kcal |
Protein | 0.69 | 24.44 | gram |
Karbohydrat | 15.34 | 543.38 | gram |
Kostfiber | 1.76 | 62.34 | gram |
Fett | 0.23 | 8.15 | gram |
Mettet fett | 0.09 | 3.19 | gram |
Salt | 0.00 | 0.07 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.97 | Kr 105.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 542 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 88,02 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skyll, rens og ta kjernen ut av frukten. Del hver halvdel i 3 – 6 cm store biter. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann.. La dem renne av.
Legg krydderne til laken i et tøyknytte. Bland dette med de øvrige ingrediensene. Kok laken. Skum godt og avkjøl.Ta krydderposen opp og gjem den.
Legg fruktbitene i galss eller krukke og hell laken over.
Etter tre døgn siles laken fra, kokes opp sammen med krydderposen og får koke inn litt.
La laken avkjøles og hell den over frukten. Sett på tette lokk.
Oppbevares kaldt.
Slik lukker man glass.
Glass kan tettes med godt rengjorte skrulokk, trykklokk eller spesielle typer papir.
Lukker man glasset med lokk, bør disse settes på mens syltetøyet eller de syltede fruktene ennå er rykende varme og nettopp er fylt på glassene.
Syltefolie eller smørpapir klippes til i passe store biter, spyles med kaldt vann og legges over glassene. Fest papiret med gummistrikk eller bomullsgarn. Bruk en saks og klipp til rundt kantene. Ved sursylting med eddik er det ikke nødvendig å tette med syltevoks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat og Mer
(Intern: 2247)
Kategori:
Hermetisering
Diett/allergi:
Veganer
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-02
Oppdatert dato:2002-11-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift