Syltede gresskar



Syltede gresskar oppskrift.
Fotograf: Kristin Vigander
Syltede gresskar inneholder 70 Kalorier, 15 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Syltede gresskar har beregnet å ha følgende allergener Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Syltede gresskar er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 14713 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2kggresskar
1 ts salt per liter vann

Eddiklake

5dleddik (7%)
5dlvann
6dlsukker
2tsgule sennepsfrø
0,5tshvite pepperkorn
4bit(er)muskatblomme
2bit(er)hel ingefær




Næringsdeklarasjon for Syltede gresskar!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier69.712 469.30Kcal
Protein0.6924.44gram
Karbohydrat15.34543.38gram
Kostfiber1.7662.34gram
Fett0.238.15gram
Mettet fett0.093.19gram
Salt0.000.07gram
Pris på oppskriftenKr 2.97Kr 105.20Kroner
Hele oppskriften veier3 542 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo88,02 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skyll, rens og ta kjernen ut av frukten. Del hver halvdel i 3 – 6 cm store biter. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann.. La dem renne av.
Legg krydderne til laken i et tøyknytte. Bland dette med de øvrige ingrediensene. Kok laken. Skum godt og avkjøl.Ta krydderposen opp og gjem den.
Legg fruktbitene i galss eller krukke og hell laken over. Etter tre døgn siles laken fra, kokes opp sammen med krydderposen og får koke inn litt.
La laken avkjøles og hell den over frukten. Sett på tette lokk. Oppbevares kaldt.

Slik lukker man glass.
Glass kan tettes med godt rengjorte skrulokk, trykklokk eller spesielle typer papir.
Lukker man glasset med lokk, bør disse settes på mens syltetøyet eller de syltede fruktene ennå er rykende varme og nettopp er fylt på glassene.
Syltefolie eller smørpapir klippes til i passe store biter, spyles med kaldt vann og legges over glassene. Fest papiret med gummistrikk eller bomullsgarn. Bruk en saks og klipp til rundt kantene. Ved sursylting med eddik er det ikke nødvendig å tette med syltevoks.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat og Mer
(Intern: 2247)
Kategori: Hermetisering
Diett/allergi: Veganer
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-02
Oppdatert dato:2002-11-02


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Syltet gresskar 2.Syltet gresskar 2.
Denne retten har 60,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eddiksyltede gresskar.Eddiksyltede gresskar.
Denne retten har 116,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltede gresskar.Syltede gresskar.
Denne retten har 69,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syltet gresskar 3.Syltet gresskar 3.
Denne retten har 138,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.