Fotograf:
Matprat.no
Ordet chutney stammer fra Sør-India, og betegner en rekke retter som inneholder krydder, grønnsaker og frukt. En chutney kjennetegnes ofte med at den er både hot, søt og sur. Syrlige norske epler egner seg perfekt i denne chutneyen, som passer like godt til moden ost som til trauste, norske kjøttretter. Oppskriften inneholder
91 Kalorier,
21 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Eplechutney 5 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
4228 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Eplechutney 5!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 91.07 | 1 167.68 | Kcal |
Protein | 0.42 | 5.39 | gram |
Karbohydrat | 21.32 | 273.36 | gram |
Kostfiber | 1.38 | 17.69 | gram |
Fett | 0.15 | 1.92 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.16 | 2.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.77 | Kr 48.34 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 282 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 93,64 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Skrell eple, og skjær bort kjernehus. Kutt eplene i biter.
2. Ha eplebiter i en kjele sammen med eddik, sukker, løk, chili, ingefær, hvitløk og sitronskall. Kok opp og la det koke på middels varme i 15-20 minutter, eller til eplebitene er møre.
3. Smak til med salt og pepper. Hell varm chutney over på varme, rene og tørre glass, og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur.
Oppbevar glassene mørkt og kjølig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31585)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Chutney
Innlagt dato:2014-07-10
Oppdatert dato:2014-07-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift