Gruyere AOP



Bilde av Gruyere AOP.

Kalorier og Næringsinnhold i Gruyere AOP

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1660 kilojoule
Kcal 396.7 kalorier
Protein 27 gram
Karbo 1 gram
Sukker 1 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 32 gram
Mettet fett 19.2 gram


Fakta om Gruyere AOP.

Gruyere er en ost som blir produsert av upasteurisert kumelk. Denne osten stammer fra fjellområdene Gruyere i den fransktalende delen av Sveits. Modningsperioden varer i minimum 3 måneder, og noen ganger helt opp til 1 år i kjellere hvor temperaturen varierer fra 12–20°C. Denne osten er lagret i minimum 5 måneder og er laktosefri.

Smak
Gruyere er en fast ost med karakteristisk smak. Gruyere fremstilles i møllesteinsform. Ostemassen har en elfenbenfarge til svak gul avhengig av kuenes for. Ostemassen har en hullsetting på størrelse med kirsebær. Den er smidig, finkornet og har en fin nøttesmak, og blir sterkere i smaken ved lagring.


Bruksområde for Gruyere AOP.

Gruyere brukes ofte til den populære retten ostefondue. Den smidige, finkornete konsistensen gjør den svært egnet til «dryss» over varme pastaretter og til gratinering av f.eks. fransk løksuppe. Det er en god påleggsost, spesielt til varme ostesmørbrød.
Innlagt dato
Oppdatert dato
23.04.2019
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Fast hvitost
Kilde til Næringsdata
Produsent
Oluf Lorentzen
Fotograf
Oluf Lorentsen
Storkjøkken eller dagligvare
Kun storkjøkken
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
391
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6












Noen anbefalte oppskrifter som bruker Gruyere som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Ostefat med milde oster3202,3618,326,882,3414,74







Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Gruyere AOP med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Synnøve Lett Gulost 16% skivet1085259,3116290,1
Synnøve Havarti1404335,5526260,1
Tine Norvegia ekstra vellagret med skorpe1495357,328270
Jarlsberg, lettere, hvitost111926816310
Kaltbach creamy1640391,9634211
Tine Norvegia vellagret med skorpe149536028270
Monterey_Jack1560372,8430,2824,480,68
Tine Jarlsberg Vellagret med skorpe1512361,3628280
Michelangelo Grana Padano 200 g1600382,429310
Landana pesto grønn1610384,7931,725,70,1
Boffard1978472,744125,61,8
Arla Grana Padano1599382,1628330
Tine Jarlsberg special reserve 5 år 5 kg1512361,3628280
Tine Norvegia ekstra vellagret 5 kg1495357,328270
Manchego Garcia Baquero1707,1140833,54260,42

Kommenter med hjelp av Facebook







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.