Gruyere AOP

Bilde av Gruyere AOP.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Gruyere AOP

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1660 kilojoule
Kcal 396.7 kalorier
Protein 27 gram
Karbo 1 gram
Sukker 1 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 32 gram
Mettet fett 19.2 gram



Annonse




Fakta om Gruyere AOP.

Gruyere er en ost som blir produsert av upasteurisert kumelk. Denne osten stammer fra fjellområdene Gruyere i den fransktalende delen av Sveits. Modningsperioden varer i minimum 3 måneder, og noen ganger helt opp til 1 år i kjellere hvor temperaturen varierer fra 12–20°C. Denne osten er lagret i minimum 5 måneder og er laktosefri.

Smak
Gruyere er en fast ost med karakteristisk smak. Gruyere fremstilles i møllesteinsform. Ostemassen har en elfenbenfarge til svak gul avhengig av kuenes for. Ostemassen har en hullsetting på størrelse med kirsebær. Den er smidig, finkornet og har en fin nøttesmak, og blir sterkere i smaken ved lagring.



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Gruyere AOP.

Gruyere brukes ofte til den populære retten ostefondue. Den smidige, finkornete konsistensen gjør den svært egnet til «dryss» over varme pastaretter og til gratinering av f.eks. fransk løksuppe. Det er en god påleggsost, spesielt til varme ostesmørbrød.


Innlagt dato
Oppdatert dato
23.04.2019
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Ost fast hvitost
Kilde til Næringsdata
Produsent
Oluf LorentzenOluf Lorentsen
Storkjøkken eller dagligvare
Kun storkjøkken
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
1664





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Gruyere som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Ostefat med milde oster3202,3618,326,882,3414,74


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Gruyere AOP med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.
Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Myrdal Gard Italiensk Krydder1773423,7436250,3
Den blinde Ku, Jaktost1739415,6236250
Tine Ridder classic174642238200
Beaufort1646393,3933250
Ibérico 6 mnd1703407,0133,924,31,29
Emmentaler grottelagret1660396,7431291
Gran Biraghi 2 kg173041629,736,20,9
Cacio røkt1588379,5330261,4
Gruyere grottelagret ca 32 kg1660396,7432271
Blueshire1676400,5634240,1
Synnøve vegetarost1404335,5526260
Tine Norsk Alpeost1578377,1430270,5
Garcia Baguero Iberico 6 mnd1791428,0436252
Synnøve gårdsost1515362,0829260
Gruyere réserve1660396,7432271

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.