Beaufort

Bilde av Beaufort.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Beaufort

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1646 kilojoule
Kcal 393.4 kalorier
Protein 25 gram
Karbo 0 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 33 gram
Mettet fett 21 gram



Annonse




Fakta om Beaufort.

Beaufort er en stor rund fjellost som produseres av upasteurisert kumelk. Den stammer opprinnelig fra fjellområdene i Savoie-provinsen (JURA) i de franske Alpene. Den normale modningstiden er minimum 5 måneder med temperatur under 15°C med minst 92 % luftfuktighet. Den kan også modnes opptil 1 år i en mørk, kjølig kjeller hvor temperaturen varierer fra 8–9°C med minst 98 % luftfuktighet. I løpet av modningstiden blir osten tørket over og gnidd med saltlake, den blir også snudd manuelt og gnidd inn med salt 2 til 3 ganger pr. uke. Typisk for Beaufort er at den er lett innoverbuet (konkav) i kanten. Beaufort fikk sin AOP-betegnelse i 1976. Smak Beaufort har en meget utsøkt karakteristisk smak. Den er smidig, finkornet, har liten hullsetting og en fin nøttesmak. Den blir sterkere i smaken ved lengre lagring. Ostemassen har en elfenbenfarge til svak gul – avhengig av kuenes fôr.


Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Beaufort.

Beaufort er ypperlig til ostebordet, og kan brukes som snacks til aperitiff, i salat, som avslutning på et måltid, eller revet til gratinering. Den blir ofte benyttet som en av ingrediensene til osteretten Fondue


Innlagt dato
Oppdatert dato
23.04.2019
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Fast hvitost
Kilde til Næringsdata
Oluf Lorentsen
Storkjøkken eller dagligvare
Kun storkjøkken
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
3136





Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Beaufort med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.