Caciocavallo



Bilde av Caciocavallo.

Kalorier og Næringsinnhold i Caciocavallo

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1588 kilojoule
Kcal 379.5 kalorier
Protein 26 gram
Karbo 1.4 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 30 gram
Mettet fett 21 gram


Fakta om Caciocavallo.

Cacio er en halvfast ost og har sin historie fra Sør Italia, men produseres stort sett over hele Italia. Navnet betyr «ost fra hest», men den lages av pasteurisert kumelk. Den formes som en pære med innsnevring før stilken, der et tau kan festes for å henge den opp. Osten lages av ukokt ostemasse, men lagring i tørre kjellere gjør at konsistensen likevel blir ganske fast, som norvegia-ost. Skorpen dannes naturlig og er glatt, hard og voksaktig. Osten sies å ha blitt importert til Italia med barbarene. Blir fremstilt som en provolone. Denne osten er røkt som gir osten sin særegne smak. Ved lagring blir konsistensen hardere.

Smak
Ostemassen har en gulaktig farge, og en lett kornet konsistens. Den røkte smaken gir sitt særpreg.


Bruksområde for Caciocavallo.

Cacio egner seg svært godt til rasping , og vil gi pasta og sauser en god smak. Den har ett bruksområde likt mozzarella og provolone. Den har en fantastisk smelteevne og er fin til gratinering. Italienerne spiser den som den er, i terninger i salat eller på brød. Cacio vil ikke smuldre ved skjæring.
Innlagt dato
Oppdatert dato
23.04.2019
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Fast hvitost
Kilde til Næringsdata
Fotograf
Oluf Lorentsen
Storkjøkken eller dagligvare
Kun storkjøkken
Karakter (Snitt)
4,5 poeng satt av 4 brukere.
Besøk
4684
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6












Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Caciocavallo med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Taffelost, tomat130131324240,3
Cheddar engelsk hvit1787427,0936,524,71
Tine Jarlsberg XO vellagret1512361,3628280
Synnøve Prästost1700406,335220
Gouda1489355,872824,452,22
Tine Fryd gouda pesto 200 gr1575376,423222,90
Eiker gruveost1666398,1733260,1
Gruyere grottelagret1660396,7432271
Tine Cheddar163739432,325,70,3
Cacio røkt1588379,5330261,4
Irish Porter1588379,5332250,1
Tine Jarlsberg Vellagret med skorpe 5 kg1512361,3628280
Nøkkelost145835127270
Synnøve Norsk Emmentaler skivet 180 gr1404335,5526260,1
Tine Kvitlin Kvit Geitost 4 kg1612385,2633230

Kommenter med hjelp av Facebook







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.