Loquat, Japansk Mispel



Bilde av Loquat, Japansk Mispel.

Kalorier og Næringsinnhold i Loquat, Japansk Mispel

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 201 kilojoule
Kcal 48 kalorier
Protein 0.4 gram
Karbo 12.4 gram
Sukker gram
Kostfiber gram
Fett 0.2 gram
Mettet fett gram


Fakta om Loquat, Japansk Mispel.

Mispel kalles også japansk mispel eller loquat og kommer oprinnelig fra Sørøst-Asia. Den dyrkes nå i alle verdensdeler, men størst kommersiell betydning har dyrkingen i Japan, Kina og India. Til Europa kom frukten i år 1778. Mispel vokser på trær og frukten er oval i form og har størrelse lik en plomme. Mispel blomstrer i oktober i Italia og Spania og frukten er moden i mars-april. Den er meget populær som dessertfrukt i Italia og Spania fordi dette er årets første frukt og på en måte markerer at våren har kommet. Frukten er gul eller oransje, ofte med små brune flekker og skallet kan være dekket av fine hår. Smaken er lett syrlig, søt og aromatisk og kan minne om kirsebær eller plomme. Mispel inneheholder vanligvis 2-3 store, blanke steiner som ligger i et kjernehus. Frukten kan av og til inneholde flere steiner.

Bruksområde for Loquat, Japansk Mispel.

Mispel kan brukes på samme måte som plommer og moreller. Den smaker godt som den er, men bør da først deles i to og kjernene fjernes. Skinnet er seigt og bør fjernes før bruk. Frukten kan også brukes til dessert sammen med annen frukt. Mispel har mye av de samme bruksområdene som plommer. Loquatfruktene kan og spises direkte, eller tilberedt. Posjering bringer frem smaken. Fruktene blir brukt i fruktsalat, paier, geleer og syltetøy. De kan kandiseres eller hermetiseres.
Innlagt dato
Oppdatert dato
08.03.2019
Hovedgruppe
Frukt og fruktprodukter
Undergruppe
Frukt rå
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
5 poeng satt av 5 brukere.
Besøk
4589
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6












Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Loquat, Japansk Mispel med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Melon, vann, rå150350,10,87,6
Korinter12172870,42,165,8
Kvede285680,50,415,3
Banan, rå352830,31,118,1
Appelsinsaft rå18844,930,20,710,4
Kiwi, rå210500,90,88,3
Melon12730,350,150,617,15
Sitronskall213510,31,55,4
Mango, rå209490,30,710,4
Drue, blå, rå226530,20,711,7
Sapodille347,28831,10,4420
Tangor157370,10,97,2
Tangelo180420,10,98,7
Ugli180420,10,98,7
Epleblomsten Epler av forskjellige slag – også ØKOLOGISKE198470,10,310

Kommenter med hjelp av Facebook







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.