Bakerlandslagets flatbrød





Bakerlandslagets flatbrød oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Spelt gir sprøtt bakverk og passer godt til flatbrød.
Landslagsbaker Øyvind Skogsholm Hansen står bak denne oppskriften.


Oppskriften inneholder 202 Kalorier, 36 g Karbo, 9 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bakerlandslagets flatbrød er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
250grsammalt spelt, fin
750grsiktet speltmel
10grsalt
680grvann


Annonse



Næringsdeklarasjon for Bakerlandslagets flatbrød!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier201.923 412.45Kcal
Protein8.62145.68gram
Karbohydrat35.50599.95gram
Kostfiber6.33106.98gram
Fett1.4224.00gram
Mettet fett0.244.06gram
Salt0.5910.03gram
Pris på oppskriftenKr 2.26Kr 38.19Kroner
Hele oppskriften veier1 690 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Bland mel og salt i en bakebolle. Kok opp vann og hell det over. Avkjøl noe og elt deigen sammen. Deigen skal være fast. Dekk til med plast og sett i kjøleskapet til den er kald helt igjennom. Deigen kan ligge i kjøleskapet til neste dag.
2. Størrelse på emnene kan variere, men til en med diameter på 60 cm, så passer det med emner på 180 gram. Det enkleste er å rulle deigen til en pølse, før emnene deles opp. Press emnene flate og dekk til.
3. Ha godt med speltmel på rent bakebord og kjevl fra midten og utover til tynn stor leiv. Pass på at det hele tiden er mel under leiven slik at den ikke sitter fast. Dette er spesielt viktig når leiven blir skikkelig tynn.
4. Flytt leiven over på varm takke ved å rulle den over kjevlen. Børst av overflødig mel før du ruller den på kjevlen. Den siden som var opp på bakebordet skal være ned på takken først. Børst av det løse melet som da var under leiven.
5. Stek flatbrødet til det begynner å bli tørt på overflaten eller den begynner å få farge i kantene. Snu og stek videre til det har litt brune flekker. Pass varmen så det ikke blir brent. Bruk ca middels varme på takken
6. Avkjøl flatbrødene på en rist til de har stivnet og oppbevar de tørt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31921)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Flatbrød
Land: Norge
Innlagt dato:2015-02-14
Oppdatert dato:2015-02-14
Lesere: 1037 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bakerlandslagets flatbrød.Bakerlandslagets flatbrød.
Denne retten har 201,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.