Bergenske vannkringler inneholder
248 Kalorier,
42 g Karbo,
8 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Bergenske vannkringler har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bergenske vannkringler er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 16 lesere
Lesere:
42359 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bergenske vannkringler med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 248.43 | 2 235.87 | 124.22 | Kcal |
Protein | 8.38 | 75.42 | 4.19 | gram |
Karbohydrat | 41.88 | 376.92 | 20.94 | gram |
Kostfiber | 3.22 | 28.98 | 1.61 | gram |
Fett | 4.55 | 40.95 | 2.28 | gram |
Mettet fett | 0.99 | 8.91 | 0.50 | gram |
Salt | 0.09 | 0.81 | 0.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.73 | Kr 15.57 | Kr 0.87 | .- |
Hele oppskriften veier | 900 totalt | 900 pr porsj | 50 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 67,43 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 18
kringler
Vannkringler eller bergenske vannkringler eller bergenskringler. Kjært barn har mange navn.
Uansett: Vannkringler er fast knyttet til Bergen. Kringlene etterheves i vann, derav navnet. Vann finnes det jo som kjent mye av, nettopp i Bergen.
Fra litteraturen om Bergen kjennes vannkringlene som yndet proviant for nordlandsfiskerne. De nordnorske kjøpmenn var storforbrukere av bergenske vannkringler. I dag er vannkringler fast følge til spekemat og rømmegrøt. Turister fyller sine vesker og poser med den lille tørre, gyldne kringlen og himler med øynene under tyggingen - «Wonderful! Marvellous!»
Smelt margarin. Ha i melk og varm til 37 °C (fingervarm).
Løs gjæren opp i det kalde vannet og ha den i margarin/melkeblandingen. Arbeid inn hvetemelet til en fast deig. Elt godt. Hev den i 20-30 min. Kna den godt, helst uten for mye mel på hendene.
Deles i jevnt store emner og trilles ut til tynne pølser som
formes til små kringler. Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Ha en kjele med kokende vann klar, og legg de ferdige kringlene i det kokende vannet. Når de flyter i vannet, tar du dem opp, legger dem på stekebrett og steker dem ca. 15 min til de er lys gyldne. Tørk dem på ettervarmen.
Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Det norske Samlaget
(Intern: 18200)
Kategori:
Kringle
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-05
Oppdatert dato:2004-07-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift