Fotograf:
Melk.no
Kringler passer bra til større anledninger som 17. mai eller konfirmasjon. Hvis den ikke blir spist opp, kan du fint fryse den ned til en annen gang. Oppskriften inneholder
365 Kalorier,
37 g Karbo,
8 g Protein og
20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bestemors Kringle er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
17439 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bestemors Kringle med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 365.23 | 6 060.77 | 606.08 | Kcal |
Protein | 8.13 | 134.91 | 13.49 | gram |
Karbohydrat | 37.43 | 621.13 | 62.11 | gram |
Kostfiber | 3.07 | 50.94 | 5.09 | gram |
Fett | 19.65 | 326.08 | 32.61 | gram |
Mettet fett | 8.60 | 142.71 | 14.27 | gram |
Salt | 0.22 | 3.64 | 0.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.17 | Kr 52.60 | Kr 5.26 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 659 totalt | 1 659 pr porsj | 166 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,99 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Vei opp melet. Visp sammen egg, kald melk, sukker og gjær. Lag en deig uten å røre for mye. Kjevle deigen til en firkant ca. 20 x 20 cm og smør på 1/3 av smøret på 2/3 deler av deigen. Brett sammen som en serviett, brett den delen som ikke har smør over først, slik at det blir annet hvert lag smør og deig.
Kjevle ut og smør på smør på nytt og brett. Blir deigen seig, kan vi la den hvile litt, før vi kjevler ut til tredje omgang med smør. Kjevle ut tynt. Brett og la deigen ligge litt , før du kjevler den til en lang leiv ca. 20 cm bred. Lag istand fyllet. Mal mandlene og tilsett melis og eggehviter. Legg fyllet i en stripe på langs av leiven. Rull leiven fast sammen og form en kringle på papirkledd stekeplate. Pass på at skjøten er ned mot steke-platen, da blir fasongen pen etter steking også. Kringlen kan settes til heving et par timer, eller den kan settes bort til neste dag i kjeller eller kjølerom. Neste dag må den stå lunt til den er hevet.
Det er lett å lage nystekt kringle på søndag, når forarbeidet er gjort.
Pensle kringlen med eggeplommer og dryss hakkede mandler og perlesukker oppå.
Stek kringlen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 234)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kringle
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-19
Oppdatert dato:2013-05-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift