Fotograf:Frukt.no Her har vi laget chips av chioggiabeter - også kalt polkabeter pga. det fargede mønsteret som kan minne om polkagriser. Bruk samme fremgangsmåte om du ønsker å lage potetchips.
Skrell betene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har.
Skyll skivene og tørk dem godt.
Varm oljen i en jerngryte. Sjekk at oljen er varm ved at du stikker enden av skaftet på en tresleiv, e.l. i oljen. Om det 'putrer' rundt sleiven, er oljen varm.
Legg skivene i gryta, men ikke for mange av gangen.
La dem steke raskt på begge sider. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp med.
Legg skivene på et kjøkkenpapir og dryss salt på.
Oppbevares tørt.
Samme fremgangsmåte bruker du på poteter om du ønsker å lage potet-chips. Det viktigste er at skivene er tynne og tørre og at oljen er varm. Først da får du et sprøtt resultat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34734)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fritert Diett/allergi:
Vegetarmat Innlagt dato:2019-10-26
Oppdatert dato:2019-10-26