Bitter appelsinmarmelade inneholder
156 Kalorier,
39 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Bitter appelsinmarmelade har ingen allergener
Bitter appelsinmarmelade er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 5 lesere
Lesere:
17910 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bitter appelsinmarmelade!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 156.08 | 5 314.52 | Kcal |
Protein | 0.22 | 7.49 | gram |
Karbohydrat | 38.51 | 1 311.27 | gram |
Kostfiber | 0.31 | 10.56 | gram |
Fett | 0.06 | 2.04 | gram |
Mettet fett | 0.02 | 0.68 | gram |
Salt | 0.00 | 0.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.13 | Kr 38.48 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 405 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 98,69 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær appelsinene og sitronen i to. Fjern alle stener.
Press sitronsaften i en bolle. Fruktkjøttet kan brukes sammen med appelsinene eller kastes.
Skjær fruktkjøtt og skall fint opp. Legg det i bløt natten over i vannet. Legg stenene i bløt for seg eller bind dem sammen med frukten.
Kok frukt, vann og stenene ved svak varme til skallene er møre og væskemengden redusert til det halve.
Prøv om skallet er mørt ved å klemme det mellom to fingre. Press saften av posen med stener og fjern den.
Tilsett sukker og sitronsaft. Rør til alt sukkeret er oppløst. Kok ved sterk varme til marmeladen er tykk, 1 3/4 - 2 timer.
Ta geléprøven ved å dryppe en dråpe marmelade på en skål. Den skal være stiv i løpet av et minutt.
Avkjøl marmeladen lett i gryten, rør om og fyll den på varme glass. Bind for.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9372)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-27
Oppdatert dato:2003-04-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift