Blinis er navnet på russiske pannekaker som lages med gjær. De kan serveres med ulike toppinger både salte og søte. Oppskriften inneholder
197 Kalorier,
28 g Karbo,
8 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blinis med løyrom er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,1 poeng fra 7 lesere
Lesere:
18007 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blinis med løyrom!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 197.42 | 304.46 | Kcal |
Protein | 8.27 | 12.75 | gram |
Karbohydrat | 27.69 | 42.70 | gram |
Kostfiber | 1.95 | 3.01 | gram |
Fett | 5.52 | 8.51 | gram |
Mettet fett | 2.58 | 3.98 | gram |
Salt | 0.71 | 1.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.11 | Kr 3.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 617 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 56,1 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm melka til den er 37 grader. Smuldre gjær oppi melka. Hell melka i en bolle, tilsett melet så forsiktig du kan, sånn at det ikke klumper seg. Skill egget. Ha eggeplommen i røra, og sett eggehvitene til side. Bland i smør og salt. Dekk bollen med et klede og la stå i en time. Stivpisk eggehviten og vend den i røra like før du skal steke blinisene.
Varm smør i ei panne. Ha omtrent halvannen spiseskje røre i panna og stek. Har du stor panne, har du sikkert plass til å steke tre bliniser av gangen.
Server lappene, sett løyrom og rømme på bordet og forsyn deg som best du kan. Skyll det ned med vodka eller champagne.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 2945)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Forrett
Land:
Russland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-08-21
Oppdatert dato:2014-08-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift