Kok bær og vann sakte opp. La det deretter stå og trekke litt.
Sil forsiktig gjennom et saftklede (ikke press!).
Kok safta i cirka 15 minutter og tilsett sukkeret. Rør til det er oppløst.
Safta skal være nær kokepunktet når du heller den over på varme flasker. Fyll flaskene helt fulle. Tett med kork og avkjøl. Oppbevar safta kjølig, for eksempel i en kald kjeller.
I eldre tradisjonsmat i Trysil og Engerdal finner man lite bruk av hagebær. Folket der var flinke til å nyttiggjøre seg det som vokste i naturen, som blåbær, tyttebær, bringebær, krekling og multe.
Denne oppskrifta er hentet fra boka "Tradisjonsmat" fra Trysil Bygdekvinnelag.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34198)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Saft Land:
Norge Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-07-27
Oppdatert dato:2018-07-27