Fotograf:
Frukt.no
Brødpudding er en utrolig god dessert som er vel verd å 'børste støv av'. Her er det fint å bruke daggammelt brød som er litt tørt, og den smaker nydelig varm eller lun med rørte bær eller rød saus til. Oppskriften inneholder
187 Kalorier,
25 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brødpudding er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9140 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Brødpudding!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 186.95 | 354.99 | Kcal |
Protein | 6.64 | 12.61 | gram |
Karbohydrat | 24.65 | 46.81 | gram |
Kostfiber | 1.96 | 3.72 | gram |
Fett | 6.43 | 12.21 | gram |
Mettet fett | 3.23 | 6.13 | gram |
Salt | 0.42 | 0.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.57 | Kr 6.78 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 139 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 52,74 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bruk gjerne litt tørt brød, julekake eller hveteboller. Skjær brødet i litt store terninger og legg det over i en smurt ildfast form. Dryss rosiner mellom lagene.
Pisk egg og sukker godt sammen med en gaffel, bland i melk og fløte og revet sitronskall og fordel røren over brødet slik at det står litt over skivene. Legg litt press på slik at brødet trekker godt til seg av væsken.
La det stå og trekke ca. 15 minutter før puddingen stekes i nedre del av ovnen på 175°C i ca. 1,5 time.
Server puddingen varm eller lun - gjerne med rød saus eller rørte bær til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 27379)
Tilberedningstid:
30 min + 1,5 time
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-09-02
Oppdatert dato:2010-09-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift