Fotograf:
Melk.no
Brødpudding fikk sin plass i historien i 1814. Den ble nemlig servert hver eneste dag da Eidsvollmennene var samlet for å skrive Norges Grunnlov. Oppskriften inneholder
203 Kalorier,
23 g Karbo,
5 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brødpudding 4 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2912 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Brødpudding 4!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 202.70 | 811.12 | Kcal |
Protein | 5.49 | 21.97 | gram |
Karbohydrat | 22.61 | 90.48 | gram |
Kostfiber | 1.21 | 4.84 | gram |
Fett | 8.80 | 35.21 | gram |
Mettet fett | 4.65 | 18.61 | gram |
Alkohol | 1.24 % | | | |
Salt | 0.32 | 1.29 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.35 | Kr 17.41 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 601 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,61 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
La rosinene trekke i rom (event romessens blandet med vann) i noen timer eller over natten.
Skjær loffen i terninger og fordel dem på en stekeplate. Rist dem i stekeovnen ved 225 grader i ca 5 minutter til de er tørre.
Pisk sammen sukker, smeltet smør, egg, melk, vaniljesukker, sitronsaft og kanel i en stor bolle.
Skrell eplet og skjær det i små terninger. Ha dem i bollen sammen med brødterninger og rosiner. La væsken trekke inn i brødet.
Fyll blandingen over i en 1½ liters brødform som er kledd med bakepapir i bunnen. Stek brødpuddingen i vannbad nederst i stekeovnen ved 175ºC i ca 1 time.
Servér den varm eller lun med vaniljesaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 31264)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Innlagt dato:2014-03-16
Oppdatert dato:2014-03-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift