Av lefser har vi to slag, harde og myke. Den harde blir stekt nesten som flatbrød. Den må bløtes opp før den kan smøres.
I Telemark blir den myke lefsen mest brukt. Når den er stekt legger man de oppå hverandre i et laken til den er kald. Da smøres den med godt smør og sukker. Før ble den lagt på stabburet der det var kaldt og luftig. Oppskriften inneholder
375 Kalorier,
47 g Karbo,
6 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Budeier (Gomokaker) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
7847 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Budeier (Gomokaker)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 375.24 | 9 380.77 | Kcal |
Protein | 5.93 | 148.25 | gram |
Karbohydrat | 46.83 | 1 170.72 | gram |
Kostfiber | 2.00 | 50.00 | gram |
Fett | 17.80 | 444.99 | gram |
Mettet fett | 10.95 | 273.74 | gram |
Salt | 0.59 | 14.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.43 | Kr 60.75 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 500 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 49,92 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker hvitt. Bland alt sammen og elt forsiktig, tilsett hvetemel til passe deig. Deigen må ikke bli seig. Deigen deles i passe deler og kjevles ut til 3 mm tykke lefser. Prikk dem godt og stek dem på takke. Bør stekes raskt og bli gjenomstekte. Legg dem oppå hverandre i et klede og avkjøl dem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13297)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift