Budeier (Gomokaker)



Av lefser har vi to slag, harde og myke. Den harde blir stekt nesten som flatbrød. Den må bløtes opp før den kan smøres.

I Telemark blir den myke lefsen mest brukt. Når den er stekt legger man de oppå hverandre i et laken til den er kald. Da smøres den med godt smør og sukker. Før ble den lagt på stabburet der det var kaldt og luftig.


Oppskriften inneholder 375 Kalorier, 47 g Karbo, 6 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Budeier (Gomokaker) er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere: 6221 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
500grsmør
2kopp(er)sukker røres hvitt
0,5litersur melk
1stkegg
1ssnatron
Ca 1kghvetemel til passe deig




Næringsdeklarasjon for Budeier (Gomokaker)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier375.249 380.77Kcal
Protein5.93148.25gram
Karbohydrat46.831 170.72gram
Kostfiber2.0050.00gram
Fett17.80444.99gram
Mettet fett10.95273.74gram
Salt0.5914.75gram
Pris på oppskriftenKr 2.43Kr 60.75Kroner
Hele oppskriften veier2 500 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo49,92 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Rør smør og sukker hvitt. Bland alt sammen og elt forsiktig, tilsett hvetemel til passe deig. Deigen må ikke bli seig. Deigen deles i passe deler og kjevles ut til 3 mm tykke lefser. Prikk dem godt og stek dem på takke. Bør stekes raskt og bli gjenomstekte. Legg dem oppå hverandre i et klede og avkjøl dem.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13297)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Suldalslefse 2.Suldalslefse 2.
Denne retten har 376,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.