Suldalslefse 2



Suldalslefse 2 oppskrift.
Fotograf: Kaisa Tiivel
Ei ordentlig festlefse fra Ryfylke.

Oppskriften inneholder 376 Kalorier, 31 g Karbo, 5 g Protein og 25 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Suldalslefse 2 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2300 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5dlh-mjølk
125grsmør eller margarin
500grkveitemjøl
4sssukker

Eggeblanding

5stkegg
2ssvann

Smøring

500grsmør
250grmelis eller fint sukker




Kalorier og næringsinnhold i Suldalslefse 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier376.178 374.30697.86Kcal
Protein5.38119.779.98gram
Karbohydrat30.84686.5657.21gram
Kostfiber1.1224.932.08gram
Fett25.45566.5747.21gram
Mettet fett15.51345.2828.77gram
Salt0.388.380.70gram
Pris på oppskriftenKr 2.99Kr 66.56Kr 5.55.-
Hele oppskriften veier2 226 totalt2 226 pr porsj186 pr stk gram
Energiprosent fra karbo32,79 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 lefser

Deig:
Sikt mjølet og bland i sukker. Kok opp mjølk og smør/margarin og slå det kokande over mjølet. Rør det raskt saman og kna deigen på bordet i 5 til 10 minutt.

Utbaking:
Del deigen i 12 emne. Trill til runde, sprekkfrie bollar. Legg dei på eit fat, strø mjøl under og over. Dekk med handkle og plast, og set det kaldt. Du kan byrje å kjevle når emna er kalde, eller så kan dei stå til neste dag. Ikkje la dei stå for kaldt, då vert dei tunge å kjevle ut.
Set takka på 1 (av 3) eller 5 (av 10) før du byrjar. Kjevla på papirmal, 46 centimeter i diameter. Du kan også klippe ut mal i voksduk og bake på baksida. Trykk emnet flatt, strø 2 spiseskjeer mjøl under og over. Kjevle ut til 30 centimeter og snu leiven. «Rist» på malen så du er sikker på at leiven ikkje heng fast. Strø litt meir mjøl på før og etter at du snur den.

Leiven vert lett tynn i midten og tjukkare rundt kanten. Når det er att 2,5 centimeter til du har kjevla ut leiven, gjer du slik: Kjevle dei 10 til 12 ytterste centimeterane av leiven ut mot kanten. Kjevle mot deg, snu på malen hele tida. Ei «runde» er som regel nok. Altso: Den siste «runda» kjevlast ikkje frå midten, berre dei 10 til 12 ytterste centimeterane. Då får du ei jamn tjukk eller tynn leiv som er 46 centimeter. Legg leiven på takka i cirka eitt minutt. Legg den på papir. No er du ferdig med fyrste trinn.
Skru opp varmen på takka. Legg leiven utpå, dusja med vatn, og la den liggje til den er «tørr» – det går fort. No kan leivane liggje til dei er kalde (legge eit klede over), eller du kan gå vidare med det same.

Eggeblanding:
Visp saman 4 til 5 egg med 2 ss vatn og eventuelt gul konditorfarge. Sil blandinga. Smør blandinga på eine sida av leiven, legg den på takka med eggeblandinga opp. Når den er stivna, snur du den. OBS! Dei brune prikkane kjem fort.

Bløyt og smør leivane:
Bland smør og melis. Bruk langpanna når du bløyter leivane. Legg leivane i klede og dekk med plast. Dei vert fort mjuke, i alle fall om du smør dei dagen etter baking.

PS! Møllerens mjøl eignar seg best i denne samanhengen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34810)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Rogaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2019-11-23
Oppdatert dato:2019-11-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Suldalslefse 2.Suldalslefse 2.
Denne retten har 376,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.