Byggrynsgrøt kokt på melk var vanlig middagsmat på mandag mange steder på Øvre Romerike, ettersom de ikke fikk levere melken på søndag. Men da de i slutten av 1930-årene fikk levere isavkjølt melk på mandag, ble grøtdagen flyttet til lørdag.
Legg grynene i vann kvelden før. Byggryn trenger lang koketid, ca 2 timer, og en må røre hele tiden for at grøten ikke skal svi seg.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 13460)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Grøt Land:
Norge Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-05-12
Oppdatert dato:2003-05-12
Lesere: 5256 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.