Calzone med aubergine. pancetta og mozzarella



Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella inneholder 146 Kalorier, 10 g Karbo, 5 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Calzone med aubergine, pancetta og mozzarella er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3992 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
0,5dlolivenolje
2ssgrovhakket pancetta, eventuelt vanlig bacon eller lettsaltet flesk
2stk liteauberginer, skrelt og kuttet i terninger
1dashsalt
grovkvernet pepper
1stknapolitansk pizzadeig (se egen oppskrift), hevet to ganger
hvetemel til utbaking
1,5tsfinstrimlet, frisk basilikum
90grmozzarella i skiver
0,75dltomatsaus med basilikum




Næringsdeklarasjon for Calzone med aubergine. pancetta og mozzarella!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier146.171 357.55Kcal
Protein5.2748.95gram
Karbohydrat9.7290.27gram
Kostfiber1.5714.58gram
Fett9.2385.72gram
Mettet fett2.6024.15gram
Salt0.514.75gram
Pris på oppskriftenKr 4.13Kr 38.36Kroner
Hele oppskriften veier929 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo26,59 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Varm olivenoljen i en gryte. Ha i pancetta eller bacon. Fres i ca. 5 minutter til kjøttet slipper fettet. Rør om et par ganger. Ha i aubergineterningene. Skru opp varmen litt. La det surre 4-5 minutter til auberginen er mør og gyllen. Smak til med salt og pepper. Ta gryten av platen.

Forvarm stekeovnen til 225 C.

Kjevle eller klem ut deigen til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 20 cm i diameter. Pass på at den ikke blir for tynn på midten. Legg leiven på et melet stekebrett.

Legg aubergineblandingen inn mot midten av leiven, på siden som vender mot deg. Fordel basilikum, mozzarellaost og tomatsaus oppå. Brett deigen dobbelt over fyllet. Strekk deigen slik at kantene møtes. Bruk en gaffel og klem calzonen godt sammen i kanten. Den skal være tett lukket. Lag et ca. 2,5 cm langt snitt midt på toppen, slik at dampen slipper ut.

Stek calzonen på nederste rille i ovnen i ca. 15 minuter, til den er gyllen oppå og brunprikket i bunnen. Ta den ut og legg på middagstallerken. Server straks.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6067)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pizza
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-03-19
Oppdatert dato:2002-03-19


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.