Cronut grunnoppskrift





Cronut grunnoppskrift oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Dette er en ny trend som vi måtte prøve oss på, og som ble startet av Dominique Ansel . Er rett og slett en slags smultring lagd av butterdeig eller på godt engelsk croissant donuts. Ganske enkelt men tar lang tid om en lager butterdeigen fra bunnen som vi gjorde. Smaker nydelig når de er lunkne. Anbefaler å eksperimentere med fyll eller icing.

Oppskriften inneholder 380 Kalorier, 37 g Karbo, 7 g Protein og 22 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Cronut grunnoppskrift er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2dlmelk evt 50/50 med vann
1,5sstørrgjær
35grsukker
150grmeierismør
2stkegg
1ssvaniljesukker eller frøene av en halv vaniljestang
9dlhvetemel
1tssalt
Frityrolje

Fyll/tilbehør

Melis
Vann
Iskrem
Friske bær/frukt
100gr(frityrolje, mengden som tas opp av cronutsene og kun til fettberegning)


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Cronut grunnoppskrift med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier380.154 242.02169.68Kcal
Protein7.3782.243.29gram
Karbohydrat36.65408.9716.36gram
Kostfiber1.7319.300.77gram
Fett22.29248.739.95gram
Mettet fett10.35115.494.62gram
Salt0.859.450.38gram
Pris på oppskriftenKr 2.60Kr 29.01Kr 1.16.-
Hele oppskriften veier1 116 totalt1 116 pr porsj45 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 25 cronuts

Lun væsken og rør inn gjær i en stor bolle. Pisk så inn sukker, egg, vanilje og salt til en jevn røre. Rør så inn mel til den slipper bollen. Ha den ut på bakebordet og kna til den er smidig. Ca 5 minutter. Legg på fat, dekk med clingfilm og sett i kjøleskap minst 45 minutter.
Ta ut smøret i mellomtiden og la det bli litt romtemp. Man kan også skjære smøret med ostehøvel i tynne skiver som legges utover deigen.
Ha så ut deigen på ett melet bord. Kjevle ut til en firkantet lefse på ca 30x45 cm. Når den er jevn så smører du 1/4 del av smøret utover i ett jevnt lag, evt dekker med tynne skiver. Brett så inn den korte siden 1/4 fra hver side, slik at størrelsen blir ca 20x30 cm. Settes i kjøleskap i 30 minutter dekket av plastfilm.
Dette gjentas 4 ganger til alt smør er brukt opp.
Til slutt varmes oljen opp i frityrkokeren til ca 180 c og deigen kjevles ut til ca 5-10 mm tykkelse. Stikk ut rundinger som smultringer og friter disse til de er gyllenbrune i den varme oljen. Tas opp, la renne av og så serveres med ønsket fyll/tilbehør. Ved friteringen så blåser de seg opp.

Som dekor kan det brukes det samme som for muffins. Melis og væske(eks sitron ol er fint), eller dryss med melis, eller som vi og prøvde server med en klatt iskrem og litt bær/frukt til pynt. Cronuts spises lunkne.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 30579)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Fritert
Innlagt dato:2013-10-02
Oppdatert dato:2013-10-02
Lesere: 3144 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Corn dogs (maispølser).Corn dogs (maispølser).
Denne retten har 278,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Beignet deig.Beignet deig.
Denne retten har 244,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cronut grunnoppskrift.Cronut grunnoppskrift.
Denne retten har 380,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.