Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Dyrerygg. ovnstekt oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Dyrerygg. ovnstekt



Dyrerygg, ovnstekt inneholder 123 Kalorier, 1 g Karbo, 14 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Dyrerygg, ovnstekt har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Dyrerygg, ovnstekt er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
2kgDyrerygg
100grfersk spekk eller75 g. smør
5dlvilt buljong
1dashsalt
1dashpepper

Saus:

3dlstekesky
2dlkremfløte
30grsmør
3ssmel
2ssrognebærgeléIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Dyrerygg. ovnstekt!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier123.10648.20Kcal
Protein14.0674.04gram
Karbohydrat0.864.53gram
Kostfiber0.030.16gram
Fett7.0437.07gram
Mettet fett2.6614.01gram
Salt0.462.42gram
Pris på oppskriftenKr 14.33Kr 75.46Kroner
Hele oppskriften veier3 159 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 250°. Skrap kjøttet fri for sener og hinner. Gni det med salt og pepper. Legg dyreryggen i skypannen. Brun den i ovnen ca. 5 minutter ved 250°. Den skal nettopp ha skiftet farve, så er porene lukket. Ta den ut av ovnen. Demp varmen til 170° legg tynne skiver spekk eller smørklatter over kjøttet og hell buljongen i skypannen, når varmen er dempet, ellers fordamper det omgående. La dyreryggen steke 40-45 minutter, og drypp jevnlig med stekeskyen. Ta dyreryggen over på et fat og dekk den godt med folje og evt. et tøystykke.

Saus:
Hell 3 dl av stekeskyen i en gryte. La den stå, til fettet har fundet opp til overflaten. Skum det av. Tilsett kremfløten, la sausen koke opp og smak til med salt og pepper. Rør smøret sammen med melet og pisk det i sausen. La den koke godt igjennom, ha rognebærgeleen i og rør, til den er oppløst.

Utskjæring:
Skjær dyreryggens fileter og skjær dem i skiver på skrå. Legg kjøttet tilbake på ryggen, så den ser hel ut. Server sausen til.

Tips:
Pillepoteter og Waldorfsalat er klassisk tilbehør. Annet tradisjonellt tilbehør er kokte, halve epler fylt med rognebærgelé. En frisk salat med ung selleri og epler er også særdeles godt tilbehør. Likeså buljongkokte kastanjer. Sausen kan farves med litt kulør.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 21398)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-01-18
Oppdatert dato:2006-01-18
Lesere: 1905 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.