Hvetegressdressing:
1/2 eske hvetegress
1/2 hvitløkbåt
ca. 1 1/2 dl olivenolje
salt og kvernet pepper
1 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 175 °C
Kok opp melken og avkjøl.
Visp eggene lett sammen, visp inn melken og saltet. Hell røren i en godt smurt form, og plasser formen i en langpanne. Sett den inn i ovnen på nederste rille, og hell kokende vann i pannen halvveis opp på kanten av formen. Stek i ca 20 minutter, eller til eggestanden har stivnet. Avkjøl og hvelv ut av formen.
Skjær eggestanden i ønskede biter og anrett den på en toast sammen med frisk salat, crème fraiche, løjrom og hvetegressdressing.
Hvetegressdressing:
Bland alt i en hurtigmikser og kjør til hvetegresset er helt finhakket. Smak til med salt og kvernet pepper. Bland med litt sitronsaft rett før servering.
Tips:
Bland inn finhakkede urter i eggeblandingen før den helles i formen. Dill, persille, gressløk, estragon eller kjørvel smaker godt sammen med egg.