Fotograf:
Kylling.no
Posjert egg med jordskokkrem inneholder
156 Kalorier,
7 g Karbo,
4 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Posjert egg med jordskokkrem har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Posjert egg med jordskokkrem er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6159 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Posjert egg med jordskokkrem!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 156.01 | 579.93 | Kcal |
Protein | 3.59 | 13.35 | gram |
Karbohydrat | 6.59 | 24.50 | gram |
Kostfiber | 1.26 | 4.68 | gram |
Fett | 12.53 | 46.58 | gram |
Mettet fett | 3.18 | 11.82 | gram |
Salt | 2.28 | 8.49 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.28 | Kr 15.91 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 974 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,89 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp vannet med eddik og salt. Senk varmen, og
knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli ned i vannet.
Posjér eggene (dvs la eggene stivne i vannet) i 4-5
minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern
løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjér mer enn fire
egg av gangen!
Stek jordskokker og løk gylne i olje. Tilsett buljong
og kremfløte. Kok ca. 15 minutter, kjør til glatt krem i
hurtigmikser. Smak til med epleeddik, muskat, salt og
kvernet pepper.
Legg eggene på ristet brød og anrett kremen ved siden
av. Server med persillepuré og pynt med friske
urter.
Tips
• Pynt egget med en ansjosfilet eller litt røkelaks.
• Får du ikke tak i jordskokker, bruk sellerirot eller
skorsonnerrot
Persillepuré
Vask persillen og fjern de groveste stilkene. Kjør i hurtigmikser
med basilikum, salt og hvitløk. Spe med olivenolje til du har den konsistensen du ønsker.
Tips
• Puréen kan lages av de urtene du har for hånden.
En alternativ kombinasjon er like mye persille, ruccola
og basilikum. Fersk koriander er også nydelig.
• Lag en stor porsjon og bruk den som pesto eller
bland den med rømme til en dressing. Egner ser
også som marinade. Oppbevar kaldt i tett glass og
med et lag olje på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24069)
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-06-24
Oppdatert dato:2007-06-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift