Fotograf:
Matprat.no
Piroger smaker ypperlig til kveldskos, og er dessuten hendige å ha med seg både på tur og som nistemat. Vi har laget noen som barna garantert liker! Oppskriften inneholder
224 Kalorier,
23 g Karbo,
14 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Elgpiroger er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5256 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Elgpiroger!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 224.12 | 895.35 | Kcal |
Protein | 14.27 | 57.01 | gram |
Karbohydrat | 22.67 | 90.57 | gram |
Kostfiber | 1.73 | 6.91 | gram |
Fett | 8.10 | 32.36 | gram |
Mettet fett | 3.20 | 12.78 | gram |
Salt | 1.00 | 4.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.63 | Kr 42.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 598 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,46 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Finhakk hvitløk, og brun den sammen med elgkjøtt og krydder i en panne. Del purre i ringer, og la den surre med et par minutter. Ta det ut av panna og tilsett ost.
2. Rull ut pizzadeigen, og lag sirkler som er 16–17 cm i diameter. Bruk en skål eller lignende, og skjær rundt kanten med en pizzatrinse eller kniv.
3. Legg 1-2 ss fyll på hver sirkel, og pensle langs kanten med sammenvispet egg. Bruk en gaffel og trykk ned. Legg pirogene på stekebrett dekket med bakepapir.
4. Pensle pirogene med sammenvispet egg. Strø gjerne på litt oregano til pynt. Stek på 220 °C i 10-12 minutter.
Server nystekte elgpiroger som kosemat til kvelds eller ta dem med i sekken når du skal ut på tur.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 27591)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-10-05
Oppdatert dato:2010-10-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift