Elgpiroger



Elgpiroger oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Piroger smaker ypperlig til kveldskos, og er dessuten hendige å ha med seg både på tur og som nistemat. Vi har laget noen som barna garantert liker!

Oppskriften inneholder 224 Kalorier, 23 g Karbo, 14 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Elgpiroger er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 5256 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
500grelghakk (kvernet elgkjøtt)
1feddhvitløk
1tssalt
0,5tspepper
1tspaprikapulver
1tsoregano, tørket
1ssMargarin
0,25stkpurre
4dlhvitost
2pakkepizzadeig (rå), langpanne
1stkegg




Næringsdeklarasjon for Elgpiroger!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier224.12895.35Kcal
Protein14.2757.01gram
Karbohydrat22.6790.57gram
Kostfiber1.736.91gram
Fett8.1032.36gram
Mettet fett3.2012.78gram
Salt1.004.01gram
Pris på oppskriftenKr 10.63Kr 42.47Kroner
Hele oppskriften veier1 598 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo40,46 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Finhakk hvitløk, og brun den sammen med elgkjøtt og krydder i en panne. Del purre i ringer, og la den surre med et par minutter. Ta det ut av panna og tilsett ost.
2. Rull ut pizzadeigen, og lag sirkler som er 16–17 cm i diameter. Bruk en skål eller lignende, og skjær rundt kanten med en pizzatrinse eller kniv.
3. Legg 1-2 ss fyll på hver sirkel, og pensle langs kanten med sammenvispet egg. Bruk en gaffel og trykk ned. Legg pirogene på stekebrett dekket med bakepapir.
4. Pensle pirogene med sammenvispet egg. Strø gjerne på litt oregano til pynt. Stek på 220 °C i 10-12 minutter.

Server nystekte elgpiroger som kosemat til kvelds eller ta dem med i sekken når du skal ut på tur.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 27591)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-10-05
Oppdatert dato:2010-10-05


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Elgpiroger.Elgpiroger.
Denne retten har 224,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.