Elgstek fra Østerdalen inneholder
91 Kalorier,
2 g Karbo,
10 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Elgstek fra Østerdalen har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Elgstek fra Østerdalen er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,9 poeng fra 14 lesere
Lesere:
32940 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Elgstek fra Østerdalen!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 90.82 | 529.05 | Kcal |
Protein | 9.96 | 58.02 | gram |
Karbohydrat | 1.83 | 10.66 | gram |
Kostfiber | 0.23 | 1.34 | gram |
Fett | 4.80 | 27.96 | gram |
Mettet fett | 2.83 | 16.49 | gram |
Salt | 0.47 | 2.74 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.98 | Kr 69.79 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 495 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,05 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Elgjakt og stell av elgkjøtt har lang tradisjon i de store skogsbygdene langs Glomma. Knapt tredjedelen av elgbestanden her i landet holder til i Hedmark, og hvert år felles det flere tusen elg i distriktet.
Elgkjøtt er magert, og kjøttet kan lages til som vilt eller som kjøtt av storfe.
Tørk godt av kjøttet med et oppvridd klede eller kjøkkenpapir. Rens løken.
Brun smør eller margarin i en gryte. Legg kjøttet og løken i og stek begge deler pent brune. Trekk gryten tilside fra platen. Dryss salt og pepper på kjøttet og hell kokende vann ved siden av kjøttet i gryten.
La steken trekke under lokk på svak varme i ca 90 minutter. Snu den etter halve koketiden.
Brun smør eller margarin og melet til sausen kanelbrunt i en gryte. Mål opp sjyen og spe først halvparten i sausen, deretter resten i et par omganger. Rør godt mellom hver gang så det ikke blir klumper. Visp rømmen i og la sausen småkoke i 5-10 minutter. Smak til.
Skjær kjøttet i tynne skiver og legg på fat. Skjær den helstekte løken i biter og legg dem oppå kjøttet på fatet.
Server kokte poteter, kokte gulrøtter, rosenkål og erter til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13609)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-19
Oppdatert dato:2003-05-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift