Elgstek fra Østerdalen



Elgstek fra Østerdalen inneholder 91 Kalorier, 2 g Karbo, 10 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Elgstek fra Østerdalen har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Elgstek fra Østerdalen er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,9 poeng fra 14 lesere
Lesere: 32940 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1,5kgelgstek
Ca 1,5stkhele løk
Ca 2,5sssmør eller margarin
1tssalt
0,25tspepper
8dlvann

Saus:

60grsmør eller margarin
60grhvetemel
6dlsjy
2dlseterrømme




Næringsdeklarasjon for Elgstek fra Østerdalen!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90.82529.05Kcal
Protein9.9658.02gram
Karbohydrat1.8310.66gram
Kostfiber0.231.34gram
Fett4.8027.96gram
Mettet fett2.8316.49gram
Salt0.472.74gram
Pris på oppskriftenKr 11.98Kr 69.79Kroner
Hele oppskriften veier3 495 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo8,05 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Elgjakt og stell av elgkjøtt har lang tradisjon i de store skogsbygdene langs Glomma. Knapt tredjedelen av elgbestanden her i landet holder til i Hedmark, og hvert år felles det flere tusen elg i distriktet. Elgkjøtt er magert, og kjøttet kan lages til som vilt eller som kjøtt av storfe.

Tørk godt av kjøttet med et oppvridd klede eller kjøkkenpapir. Rens løken. Brun smør eller margarin i en gryte. Legg kjøttet og løken i og stek begge deler pent brune. Trekk gryten tilside fra platen. Dryss salt og pepper på kjøttet og hell kokende vann ved siden av kjøttet i gryten. La steken trekke under lokk på svak varme i ca 90 minutter. Snu den etter halve koketiden.

Brun smør eller margarin og melet til sausen kanelbrunt i en gryte. Mål opp sjyen og spe først halvparten i sausen, deretter resten i et par omganger. Rør godt mellom hver gang så det ikke blir klumper. Visp rømmen i og la sausen småkoke i 5-10 minutter. Smak til.

Skjær kjøttet i tynne skiver og legg på fat. Skjær den helstekte løken i biter og legg dem oppå kjøttet på fatet.

Server kokte poteter, kokte gulrøtter, rosenkål og erter til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13609)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-19
Oppdatert dato:2003-05-19


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 66,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.