Skyll og del eplene i båter, la kjernehus og skall følge med. Legg eplebåtene i en kasserolle, og hell over vannet. Kok under lokk på svak varme i 15 minutter. La renne av i silduk i 30 minutter. Mål opp saften, og hell den tilbake i kasserollen. Tilsett sukker. Kok på svak varme i 10 minutter. Tilsett natriumbenzoatet blandet i et par spiseskjeer av den varme saften, som deretter helles tilbake i kasserollen. Hvis saften fryses, er det ikke nødvendig med natriumbenzoat. Hell over epledrikken på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på kork. Oppbevar kjølig
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35345)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Saft Innlagt dato:2020-08-01
Oppdatert dato:2020-08-01