Fotograf:
Pixabay Eplegele fra min sønn. Vær nøye og ha god tid
Ingredienser
1 porsjon
1-2 kg epler
5 dl vann
750- 900 g sukker per liter saft
Fremgangsmåte:
Vask og rens eplene. De trenger ikke skrelles. Del de i biter og kok de sakte opp med vann. Frukten må ikke koke så lenge at den går i stykker og blir moset, da vil safta og geleen bli uklar.
Sil saften. Mål opp saften og ha den i en stor vidbunnet kjele. Kok saften i 5 minutter. Rør sukkeret i , litt om gangen og rør til det er oppløst. Kok geleen uten å røre i den i 10-15 minutter.
Ta geleprøve. Løft kjelen av platen og la den stå 15 minutter. Ta bort skum og den tynne hinnen på overflaten. Fylles på varme glass.
Geleprøve:. Ta litt gele på en skje. La den renne langsomt av. Hvis dråpen henger på skjeen til slutt er geleen ferdig.
Eller gjør det slik: Ta en spiseskje saft (gelé), hell den på en flat tallerken eller skål, og la geleen avkjøles helt. Trekk fingeren igjennom flekken. Den skal da ikke løpe sammen igjen. Gjør den det, må den koke mer evt tilsette pektin. Eller man kan ta en titt her under:
br>
Blir ikke geleen stiv? Les her: Tips til gele.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kjetil Pettersen
(Intern: 18556)
Tilberedningstid:
20-40 min
Kategori:
Syltetøy/gele Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2014-09-29
Oppdatert dato:2018-09-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.